Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 55

Wątek: Jaką chustę wybrać?

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

ithilhin ma racje
    dziecko masz podrosniete, wiec i w mniej chustozerne wiazania i na plecy lada moment wskoczy, wiec jesli Ty bedziesz noscic czesciej, to bierz 4,6 bo nie kazdy ogony lubi

Ty bedziesz mogla zawiazac wszystko, maz pewnie kieszonki rady nie da, ale 2x czy plecak na pewno

co do ilosci chust to ja sie nie odzywam hehe
    Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

Chusteryczka Awatar buns
    Miejscowość
    Tarnowskie GĂłry

Domyślnie

ja tylko dodam że leo natur piękny jest A mamy długość 4,1 - ja mam 168cm, 53 kg, a mąż potężny jest, ok. 186 wzrostu i słusznej wagi i też 2x potrafi z tej długości zawiązać
    Ania, mama Agusi (19.02.2007) aka dr buns

sylwik
    Guest

Domyślnie

hmmmm.....
    Ja mam didka nino 4,1 ale po ranu i prasowaniu sie zrobil 4,05

mam 170cm nosze rozm 38-40 (60kg) i w 2x wiaze sie na koncach tz przed skosami. atomiast w standatowym hopie zostaja mi dwa 60cm ogony....
    Moj maz (189cm, szczuplu dosc by sie w 2x tym nino nie zawiazal).
    Czyli jesli z kims sie porownuje to trzeba znac realny wymiar chusty.
    Wiazana Hania ma 8 i pol miesiaca.
    pozdrawiam
    s.

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Mój mąż ma 190 cm wzrostu i rozmiar XXL i do zawiązania 2x potrzebuje chusty o długości ponad 5m. Mamy Storchenwiege Annę 5.2 i jest mu w sam raz na polar i dla rocznego dziecia. Ja ją sobie wiąże jeszcze raz wokół pasa, żeby się nie zabić. Storch Leo 4,7 (mierzone centymetrem) jewst dla niego za krótki.

IMO lepiej wiąże się Leo niż paski.

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Chustonówka

Domyślnie

no to w takim razie biora ta 4.6 i jednokolorowa.. chociaz chyba najbardziej podoba mi sie Inka... echhh...

z jednokolorowych maz kategorycznie nie zgodzil sie na czerwona czy tam rozowa, bo on w takiej to nie bedzie chodzil
    ten natural jakos taki malo atrakcyjny mi sie wydaje.. nie wiem.. nie moge sie przekonac chociaz pewnie pasowal by do wielu rzeczy..

suma sumarum stanie chyba na navy albo turquise.

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuk1
    Ja ją sobie wiąże jeszcze raz wokół pasa, żeby się nie zabić. .
    i jak wygodnie tak? bo bezpieczniejsza ta wersja 5.2. Moj maz tez nosi rozmiar XXL i dokladnie ma 197 cm. Wyglada na to wiec ze bedzie musialo byc 5.2 .. oszaleje

nie wiedzialam ze kawalek materialu moze sprawic tyle problemow

Chustonówka

Domyślnie

no wlasnie jak tu Was podczytuje to tak wywnioskowalam.. a szkoda bo Inka jest najladniejsza moim skromnym zdaniem...

Chusteryczka Awatar buns
    Miejscowość
    Tarnowskie GĂłry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RUETAMA
    ten natural jakos taki malo atrakcyjny mi sie wydaje.. nie wiem.. nie moge sie przekonac chociaz pewnie pasowal by do wielu rzeczy..

suma sumarum stanie chyba na navy albo turquise.
    Ania, mama Agusi (19.02.2007) aka dr buns

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witbor
    Poza tym jak się wciągniesz, to i tak na jednej nie poprzestaniesz
    mam nadzieje ze poprzestane jednak bo to dosc drogie hobby jest
    Ja też tak mówiłąm

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja myślę, że inka jest spokojna i stonowana mimo swojej wielokolorowości. Na zdjęciach - zwłaszcza z fleszem - wydaje sie jaskrawsza niż w rzeczywistości. Myślę, że mąż zaakceptowałby bardziej niż jednokolorowego czerwonego leo.
    Julka 2001, Zosia 2007

Domyślnie

A ja się dołączę do peanów na cześć leo natur. Też miałam objekcje zanim go kupiłam bo na niektórych zdjęciach faktycznie nieszczególnie wygląda.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

jeśli chusta ma być uniwersalna dla Ciebie i męża to wg mnie paski kolorowe odpadają. prędzej czy później mąż ci się zbuntuje na kolorki i będzie problem. myślę że np. leo natur by rozwiązało sprawę.
    z babylonii wg mnie super uniwersalna byłaby blackberry grey - elegancka, na różne okazje, cienka i na pewno unisex.
    no i jak witbor zauważyła, długość 4,9 byłaby akurat dla Was obojga. a cena jak storch.

a jak już kupisz, ponosisz, to jestem strasznie ciekawa czy się jednak wciągniesz dalej i jednak nie skończy się na jednej... hihihi ...10:1 że tak będzie

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

[quote21jx5e7]A ja się dołączę do peanów na cześć leo natur. Też miałam objekcje zanim go kupiłam bo na niektórych zdjęciach faktycznie nieszczególnie wygląda.
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

no wlasnie jak tu Was podczytuje to tak wywnioskowalam.. a szkoda bo Inka jest najladniejsza moim skromnym zdaniem...
    czy ja wiem czy lepiej??? Zreszta jak sie na trudniejszej nauczy to potem na przescieradle naewt zwiaze.
    Poza tym INKA RULES!!!!!!!!
    Juz mi przez chalupe z 15 szmat przeszlo, a INKI nie oddam za skarby, nawet jak dzieci mi do szkoly pojda Bedzie czekac na wnuki

Namawiam na Ineczke (moj maz w niej nosi i nie kweka na kolory - powiedzial, ze chusta ma byc kolorem do dziecia dopasowana, bo to dzieciowy sprzet)

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mój mąż z całego mojego stosiku kocha najbardziej inke i chyba mi jej nie pozwoli jednak zamienić na leosia (chociaż nikt nie chce się zamieniać ). Nosi w ince i nie marudzi.
    Kasia mama Lucjana i Misi-Anioła

http://michalinko.bloog.pl/

Chustonówka

Domyślnie

Kupiłam!

Nie powiem żebym była w 100% zadowolona, ale mam nadzieję, że użytkowanie przyniesie mi więcej satysfakcji niż dokonywanie wyboru.

Po przebojach i burzliwej dyskusji z mężem padło na Leo Natural. Jestem w 100% przekonana co do chusty natomiast może w 50% co do koloru. Obojgu spodobała nam się najbardziej Jim Didymosa ale moja rozsądna natura wzięła górę. Jak się wciągnę to kupię sobie droższą i dla męża dłuższą - jeśli On się wciągnie.

Kurier powita mnie we wtorek Leo Natural, 4.6 m. Tylko kiedy ona wyschnie bym mogła plątać ...

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

u mnie przez noc Leośki schną we wtorek wypierzesz, a w środe bedziesz motac miłego noszenia
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustonówka

Domyślnie

leo schnie
    kolor faktycznie ladniejszy niz na zdjeciach

Chustonówka

Domyślnie

leo schnie
    kolor faktycznie ladniejszy niz na zdjeciach

Chustonówka

Domyślnie

jak tak dalej pojdzie to zaraz wystawie ogloszenie o sprzedazy.. nie radze sobie, nie potrafie tego obwiazac, placze mi sie wszystko...

malemu na poczatku sie podobalo ale juz mu sie nie podoba..

jak juz cos tam uplacze to strasznie krzywo mi dzieciak wisi nie mowiac o tym ze na sile odgina mi glowe do tylu.. nie podoba mu sie tez ze rece ma schowane...

nie w ogole to paranoja.. nie wiem jak Wy to robicie... jak mi sie dzisiaj cos sensownego nie uda to jak slowo daje sprzedam

Uprawnienia umieszczania postów