SIO to takie gdzie można wypiąć całkiem wkład? Zawsze patrzyłam na pieluchy całkiem rozmontowywalne, żeby szybciek suszyć i latwiej dobierać co z czym, więc sio i aio jakoś omijałam wzrokiem
SIO to takie gdzie można wypiąć całkiem wkład? Zawsze patrzyłam na pieluchy całkiem rozmontowywalne, żeby szybciek suszyć i latwiej dobierać co z czym, więc sio i aio jakoś omijałam wzrokiem
01.2014 G., 03.2016 L.
tak. takie dopinane. https://igle-figle.pl/pl/43-system-sio![]()
Antoni III.2013i Magda VI.2015
no właśnie SIO (snap-in-one, czyli zepnij w jedno) są całkiem "rozmontowywalne"![]()
AIO (all-in-one, czyli wszystko razem) mają zszyte wszystko razem
Dzięki, zerknę sobieMuszę przemyśleć jak najbardziej ekonomicznie by było przebudowywać stosik jeśli chcielibyśmy przejść na wełnę i popolować na coś z tych, które wymieniłyście jako nie-wełniane w dotyku
![]()
01.2014 G., 03.2016 L.
Jak porównywałam nowe, to otulacze kokosi były jeszcze delikatniejsze od puppi i ecodidi (chociaż nie wiem, jak to wygląda po kilku praniach). Jeśli zastanawiałabyś się nad gatkami, to spróbuj wełniano mi - te z jeżami, nie z recyklingu - w ogóle nie przypominają w dotyku wełny i są supermięciutkie
Dzięki Entliczko! Właśnie się zastanawiałam prawdę mówiąc, teraz mam zgryz czy otulacz zwykły czy gatki. Bo napami niezbyt idzie na córze dopasować, jak w pasie ok to przy nóżkach cieknie. A rzepy mi koleżanka odradzała, bo u niej były jak pas usztywniający, maluszki obcierało i ciężko im było ćwiczyć ruch. A gatki by mogły być najwygodniejsze, o ile da się tam upchnąć wkład z kieszonki.
Edit: Entliczko, a wkładki laktacyjne wełniane miałaś może okazję wypróbować? Właśnie mi się sypią stare pulowe, kombinuję co nabyć, ale się obawiam, raz że nie będę w stanie nosić, dwa że nie dadzą rady z ilością wycieków.
Ostatnio edytowane przez inwyt ; 24-05-2016 o 11:04
01.2014 G., 03.2016 L.
Większość firm szyje otulacze wełniane z różnych wełen, tzn. nie ma jednej tkaniny, z której korzysta jak jest w przypadku otulaczy PUL, tylko szyje z tego co akurat uda się kupić. Wynika to z tego, że w Polsce poupadali producenci wełny, w ogóle włókiennictwo umiera, więc jest mała dostępność tkanin. Pozostaje polowanie po hurtowniach. Zamawianie u producenta jest bardzo kosztowne i małych firm po prostu na to nie stać jak producent nie sprzeda mniej niż 200 metrów tkaniny w jednym kolorze. Tylko puppi, jako duży producent otulaczy wełnianych ma wełnę według wypracowanych przez siebie parametrów, robioną na zamówienie u producenta, więc można się spodziewać, że otulacze w różnych kolorach będą miały podobne parametry (miękkość, grubość, splot), jednak również puppi eksperymentuje od czasu do czasu z innym splotem, grubszą lub cieńsza przędzą itp. Tak więc odpowiedź na pytanie która firma ma bardziej miękkie otulacze nie jest właściwie możliwa. Otulacz w jednym kolorze może być miękki jak kaczuszka, a inny po prostu zwyczajnie miękki, albo mało miękki.
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.