Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Rozpasanie chustowe a koniec noszenia i zyciowe dylematy.

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie Rozpasanie chustowe a koniec noszenia i zyciowe dylematy.

Ostrzegam, w tym wątku moge bredzić. Spałam całe 1,5 godziny z dwiema przerwami na karmienie ssaka.
    W związku z tym, że Kuba już powoli wyrasta z noszenia (a może po prostu jest już dla mnie zbyt ciężki) oszalałam. Moje chustowe rozpasanie i maniactwo przybrało ostatnio bardzo niebezpieczne formy. I tak się pochwalę, że idzie do mnie biała Lana, a za chwilę pojedzie też babylonia papryczka i bebinka do testowania. Jak ja dam radę w tym ponosić? Kiedy?
    Smutno mi z powodu końcówki noszenia, chciałabym jeszcze długo, ale na razie na kolejnego chuścioszka nie ma szans, niestety. Muszę trochę zainwestować w rozwój zawodowy, bo zostanę w tyle. Uprawnienia się kłaniają. Może za dwa, trzy lata. Będę miała wtedy 38 lat. Nie myślicie, że to zbyt późno?
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

Nigdy, jesli bedziesz powaznie pragnela zostac po raz trzeci mamą. Moja urodziła mnie jak miała 41 lat i byłam pierwszym (i ostatnim) dzieckiem.

Teraz(no ostanie 100lat ) realia sie zmieniaja i sa korzystniejsze dla starszych mam.

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

ech, ech już też się boję tego momentu jak mi Zuzia z chusty wyrośnie, wtedy mam właśnie zamiar robić nstępne A w między czasie tak jak i ty muszę się troszkę pracą zająć. A 38 to jeszcze świetny wiek na maluszka, także plan masz całkiem całkiem
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustofanka
    Miejscowość
    PruszkĂłw

Domyślnie

ja bym sie postarala o chuscioszka
    a wiek.....hm, urodzilam po raz pierwszy majac 36 lat.
    ==========================
    malgosiak - mama NIKI (listopad 2002) i
    TuÂśki (listopad 2007)

Chustofanka Awatar Lela
    Miejscowość
    nowy targ

Domyślnie

jest masa dzieci urodzonych przez matki nawet po 40 i są zdrowe, szczęśliwe a mamy jakos tak się nagle odmładzają. Ja sama też bardzo bym chciała mieć dzieciaczka w takim wieku żeby za szybko babcia sie nie zrobić
    M 2007 K 2011 A 2014

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

oczywiscie, że to będzie dobry wiek
    Hania, 05.11.2007 r. i Ula, 08.07.2011 r.

Chustofanka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Ja mam zamiar zajść w trzecią ciążę tuż przed 40-żeby sie odmłodzić troszkę

Chustofanka
    Miejscowość
    KrakĂłw

Domyślnie

Sprzedać zawsze mozesz
    Sama mam podobne dylematy. Rocznik 73. Młoda ma pół roku, a ja już się martwię że z chustowania wyrasta. Chętnie bym się na trzecie zdecydowała, ale nie teraz. Już mam przerwę 3 lata (no nie całkiem, bo jednak coś tam w domu pracowałam na ćwierć gwizdka), a pewnie jeszcze posiedzę, a przy dwójeczce to praca w domu mało możliwa. Zmęczona też trochę jestem. Zastanawiam się jak to z powrotem do życia zawodowego będzie. Więc dzidziuś chętnie ale za trzy, cztery lata. Też tuż przed 40-tką. A tu się znowu boję, bo jednak ryzyko niektórych wad genetycznych wraz z wiekiem wzrasta nieubłaganie.
    Nie pocieszyłam Cię niestety.
    A chusty piękne. Sama na Lanę mam chrapkę.

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

A mnie się w sumie podoba,że po Manuelu do pracy wróciłam. Teraz dojrzeliśmy do kolejnego dzidziusia. Zobaczymy co będzie ale nawet ta 40 to piekny wiek na kolejne macierzyństwo.

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Kurcze, jak zaszłam w ciążę, to sobie myślałam, że jestem za młoda(24l) a teraz się cieszę, bo do 40 spokojnie jeszcze z dwójka zdąże.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustomanka Awatar anetta1980
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Szkoda, że wyrastacie z chusty - tak miło zawsze było popatrzeć na wasze "zamotane" zdjęcia. Super na nich wychodzicie.

ZUZIA 02.11.2007,
    ZOSIA 30.01.2012

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

38 lat to mlodosc jeszcze, jesli zeczcesz to trojke zdazysz urodzic

Ja znam kobiete, ktora zaszla w ciaze majac 56 lat, co Wy na to
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za pociechę. Takie są plany, ale co z nich wyjdzie to czas pokaże.
    He, he, ja też rocznik 73. Też z dwójką. I nie wyobrażam sobie, że mogłabym w domu z dziećmi siedzieć dłużej niż pól roku. Zabiłabym albo ja je, albo one mnie (wersja druga bardziej prawdopodobna).
    Lana już przyszła. Dziwna z niej chusta, sztywna, "wyrochmalona" jak to Olioliwa określiła, ale po pierwszym zamotaniu już wiem, ze jak zmięknie to będzie nieźle Kubę trzymać.

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

ja drugie chce miec stosunkowo (hehe, ale to brzmi szybko, ale trzecie dziecko chcialabym tak wlasnie pozniej, zeby przypomniec sobie te slodkie niemowlece lata i calkiem mozliwe, ze wtedy wlasnie bede miala blizej 40tki niz 30tki hehe, tym bardzie, ze w tym roku 30 mi wybije
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chustoguru Awatar mama_na_szóstkę
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

ja planowałam wyrobić się z trójką do 30 lat. prawie mi się to udało - Szymka rodziłam w wieku 31 lat. tylko, ze teraz zastanawiam się czy to aby na pewno nasze ostatnie... moze czwarte na 35 urodzinki
    będąc w domu z dziećmi nabieram doświadczenia zawodowego, chociaż przydałoby się na tych "praktykach" jeszcze coś zarobić
    mama_pięciu synów i córeczki od szesnastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

No to ja sie wypowiem, jestem 'stara wg metryki' mama, bo baby nr 3 urodzilam kiedy mialam prawie 40 lat. Orlando skonczyl 6 miesiecy, a mi stuknela 40 I co? I nic sie nie stalo Moj tato troche biadolil, ze tyle lat spedzone na zdobywaniu dobrego wyksztalcenia poszlo na marne, bo ja postanowilam zostac znowu mama. He, he, he, moj biedny tato nie wie, ze moze za 2 lata postaramy sie o nowego chuscioszka. Moi dziadkowie dozyli prawie 100, moja mama mlodo wyglada, wiec pocieszam sie, ze moze Bog dal i mi dobre geny i dzieci nie beda sie wstydzic, ze maja taka 'stara mamusie'

Chustonówka
    Miejscowość
    wrocÂław

Domyślnie

Trójka moich malców rodziła się w odstępach dwuletnich zanim skończyłam 30-tkę.Po kilku latach zatęskniliśmy za kolejnym maleństwem i w zeszłym roku pojawiła się na świecie Gabrysia. Mam teraz 37 lat i jest cudownie.
    Moja sąsiadka, która ma 42 lata też w zeszłym roku urodziła swoje trzecie dziecko. Macierzyństwo fantastycznie odmładza, Gorąco polecam !
    mama Jasia(1996), Zuzi(1998), Basi(2000), Gabrysi(2007)

Chustomanka Awatar marta
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabciass
    Kurcze, jak zaszłam w ciążę, to sobie myślałam, że jestem za młoda(24l) a teraz się cieszę, bo do 40 spokojnie jeszcze z dwójka zdąże.
    Ja też tak myślałam i teraz cieszę się, że szybko zaczęliśmy bo jeszcze dwójkę zdążę urodzić, z rozsądna różnica wieku

Apetyt rośnie na więcej początkowo planowaliśmy trójkę, przed trzydziestką. Teraz myślimy o czwórce. Moje dzieci są prawie w tym samym wieku, i następną dwujkę też byśmy rodzili jedno po drugim.

Kaja, trzymaj chusty, na pewno sie przydadzą Przyjedźcie do nas, popatrzcie na naszą córcię, zobaczysz Maciej będzie Cię błagał o dziewczynkę
    Marta, mama Zosi, Ignasia, Tosi i Jasia. http://oppamama.blogspot.com

Chustofanka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Mnie też żal, że Kuba wyrasta z noszenia, bo dzięki Wam tyle się dowiedziałam o chustach i zdjęć pięknych pooglądałam...
    Blog świetny! No i podziwiam, że z daleka od spotkań chustowych sama zdobyłaś takie doświadczenie
    A co do wieku - ja urodziłam pierwszy raz mając 31 lat i drugi prawie 34.
    Więcej dzieci nie planujemy (ale Gabrysia też była niespodzianką, bo planowaliśmy później, więc nie wiadomo )
    A - i gdyby mama mojego męża bała się ciązy po czterdziestce, miałabym innego męża - albo żadnego . Urodziła go mjąc 42 lata.
    Więc faktycznie - 2 lata na karierę - i szkoda byłby nie wykorzystać dalej takich genów!
    Ania z Gabrysią (2006) i Mateuszkiem (2003)

Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Marta, właśnie jak patrzę na Zosieńkę to mi się dziewusia marzy, taka malutka, drobniutka i dziewczęca. Po tych łobuzach to by była miła odmiana. Bo Kuba to czort wcielony. Wiecznie coś psuje, gdzieś włazi, z czegoś spada. Każdy dzień z nim to jak bieg z przeszkodami. Więc na razie odsapnę, zrobie uprawnienia i ... zobaczymy.

Uprawnienia umieszczania postów