Czy ktoś się orientuje czy będzie jeszcze można dorwać mgiełkę? Zakochałam się w niej bezgranicznie a jeszcze żeby pogorszyć sprawę to przyszła dziś nerka z tej chusty i jest cuuuudna![]()
Czy ktoś się orientuje czy będzie jeszcze można dorwać mgiełkę? Zakochałam się w niej bezgranicznie a jeszcze żeby pogorszyć sprawę to przyszła dziś nerka z tej chusty i jest cuuuudna![]()
Mężul 2009
U. 2011
M. 2013
Baś 2016
nowe Letnie Niebo jest naprawdę ładne,faktycznie jak letnie niebo
splot serduszkowy w LL jest dość luźny,prawda? z tego co się orientuję jeszcze bardziej niż w Kolorach.
rzeczywiscie ejst ładny, ale juz po zdjeciach widać, że dziecko w nim osiada, bo chusta jest cienka - a ten maluch ze zdjęcia to ma tak z pół roku. pewnie kwestia skłądu, merino, jedwab i kaszmir to raczej dla malsuzków![]()
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie
nie mam pojecia, moze to zalezy od grubosci przedzy, albo jakosci? wydaje mi sie, ze kaszmir i wiekszosc chust z jedwabiem to takie cienizny raczej.
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
No wiesz, ww to ekstraklasa....
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
Nie wiem, jaka jest ta, napisałam tylko, że na zdjęciach widać, że dziecko modelki i właścicielki źle się w niej układa, o siada i że to kwestia za cienkiej chusty. Tak mi się przynajmniej robi właśnie w za cienkiej. Ale na fotce jest kieszonka, może kangur i plecaki lepiej się układają![]()
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
Jak dla mine to każda wełna dodaje nośności i miękkości. Jedwab wbrew temu co się często słyszy jest też super dla większych dzieci choc moze to nie kazdy jedwab i nie każda chusta? Bo czasem jedwab śliski a czasem czepliwy, (chociaz tutaj to nie mam własnego doświadczenia tylko powtarzam za znajomą, która w jedwabiu nosi 14 kilogramowego trzylatka). Zastanawia mnie jednak to, ze chyba połączenie kaszmiru merino i jedwabiu moze skutkować chustą dla dzidziuśków. Moja jest właśnie jakaś taka śliska, wełny nie czuć wcale.
czy tylko mi skład kaszmir, jedwab ,bawełna i wełna luzuje się już na 8kg?
u mnie podobnie jest..ciągłe poprawiam..mimo,że bardzo mi się podoba chusta z tym składem będę musiała ją sprzedać. Mam lisce o gramaturze 190 i mimo, że cienizna to dobrze te 8 kg trzyma.
wiesz,zauważyłam,że dużo zależy od jakości dociągnięcia chusty,bo w moim odczuciu ten splot serduszkowy trudnej jest dociągnąć niż zwykły żakard,to bardzo luźno tkana chusta i rozłazi mi się pod palcami,jak się bardziej skupię na dobrym dociągnięciu i zawiązaniu węzła jak należy to się tak nie luzuje,chusta ma jedwab w składzie więc trzeba pilnować jakości wiązania węzła.
Pojawiła się nowa chusta w tej serii, przecudna Aqua. Tylko - no właśnie - z bambusem. Macie może? Bardzo traci na nośności w porównaniu z bawełną? (mam orchideę).
Odcień mnie zachwycił, ale boję się tego bambusa - nie lubię śliskich i ciągnących się chust, a moje najlżejsze dziecko dobija 11kg
Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
: