Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Ekomajty

Widok wątkowy

Chustomanka Awatar ania_i
    Miejscowość
    G. Śląsk

Domyślnie

Generalnie cudów się nie spodziewałam, bo mam chuuude dziecko i mało co pasuje (niecałe 11 mies., ubranka 74-80, waga 7,5 kg). To po kolei:
    - otulacz OS klocki lego- świetny; do tej pory wolałam kieszonki, bo łatwiej ubrać, tutaj opcja z różnymi wkładami dopinanymi na napkę bardzo mi przypasowała, sam otulacz zgrabny, nie za szeroki, ładnie leżał na pupie, były luzy w nóżkach, ale to przy moim szczypiorku norma jak nie ma dodatkowych zakładek,
    - kieszonka OS sowy na fiolecie- fajna, zgrabna, ładnie się dopasowała, ale w moim przypadku lepsze są te z dodatkowymi zakładkami przy nóżkach, bo nie było ściśle dopasowane i się polarek trochę wywijał na zewnątrz
    - gatki w sowy M/L- też świetne, mimo tego, że oczywiście za szerokie, to zaryzykowałam na noc i sucho było, na dzień w moim przypadku tak sobie, bo przy cieńszej formowance i ruchliwości Młodego zjeżdżały z chudej pupy,
    - formowanka bambusowa OS- użyłam na noc z długim wkładem i dało radę a sikacza mam niezłego, ładnie leżała na pupie, bardzo mi się podoba rowerowy wzór, z minusów- zapięcie do dodatkowego wkładu wolałabym z przodu,
    - wkład dwuwarstwowy składany - gruby i chłonny, ale zawija się przy brzegach, po poskładaniu robią się takie zgrubienia niefajne- chyba by musiało być jakieś dodatkowe przeszycie żeby utrzymac tkaninę w ryzach, bo się warstwy rozjeżdżają (albo ja źle składałam )
    - wkładka sucha pupa mikropolar z jedna warstwą bambusu- nie używałam, bo mój śrubokręt się tak wywija przy ubieraniu, że ciężko utrzymać na miejscu ruchome elementy,
    - wkład długi 11x 60 cm- używalam z otulaczem, bdb, chłonny,
    - wkład składany 30x50cm- użyłam do otulacza, chłonność ok, fajna, mięsista frota, ale ja osobiście wolę w tej chwili gotowe wkłady których nie trzeba składać (jw. ciężko ubrać dziecku ze śrubami w tyłku, żeby się nie rozjechało wszystko).

Frota fajnie mięsista i chłonna, ale sama się przekonałam, że w chlodniejsze dni może być kłopot z suszeniem.
    Ogólne wrażrenia bardzo pozytywne, dziękuję za mozliwość testowania.
    Ostatnio edytowane przez ania_i ; 12-06-2016 o 22:38
    ----
    Młoda MMXII Młody MMXV

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów