Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 64

Wątek: Uwaga na obce babcie!

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

Mnie dzis niestety napadły koleżanki z pracy. Jedna (mama dwulatka) zaczęła usilnie odsłaniać Oli nosek bo ma zakryty i sie udusi. No i obydwie na mnie naskoczyły ze noszę Małą i przyzwyczajam ja do noszenia! Takze cała przyjemnośc z wypadu na miasto mi przeszła.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

ja zawsze mowilam Prosze Nie Dotykac Mojego Dziecka, ewentualnie bralam za lape

Chustonówka Awatar OlAnna
    Miejscowość
    z 10 pietra

Domyślnie

Moja Ania uwielbia być noszona na rączkach, więc chusta będzie w sam raz, - tak mi się wydaje.
    Ostatnio powiedziałam koleżance że zamierzam kupić chustę. Kazała mi się puknąć w czoło i "serdecznie" odradzała, bo jeszcze bardziej przyzwyczaję córkę do noszenia.
    Przemilczałam

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OlAnna Zobacz posta
    Ostatnio powiedziałam koleżance że zamierzam kupić chustę. Kazała mi się puknąć w czoło i "serdecznie" odradzała, bo jeszcze bardziej przyzwyczaję córkę do noszenia.
    Przemilczałam
    No właśnie słyszałam, że nawet położne rozsiewają takie opinie, że chusta jest dobra na spacery, ale po domu to nie radzą, bo dziecko się przyzywczaja...smutne

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Domyślnie

W pasmanterii rozmawiałam ze sprzedawczynią i oglądałam jakieś ... nie pamiętam co - w tym czasie druga stwierdziła, że "ona ma już zęby" do paszczy młodej zajrzała , a że w kółkowej na biodro lekko przesunięta była to łatwiej było - aż mnie zatkało na tą ludzką nachalność i chamstwo
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basiaT Zobacz posta
    W pasmanterii rozmawiałam ze sprzedawczynią i oglądałam jakieś ... nie pamiętam co - w tym czasie druga stwierdziła, że "ona ma już zęby" do paszczy młodej zajrzała , a że w kółkowej na biodro lekko przesunięta była to łatwiej było - aż mnie zatkało na tą ludzką nachalność i chamstwo

Być może opisywana przez Ciebie sytuacja rzeczywiście wygladała na chamską,, ale jej opis nie. Wiele razy ktoś w kolejce czy autobusie zauważał zęby mojej Leny, a nigdy nie przyszłoby mi do głowy oburzać się...Zęby to nie migdałki, widać je bez specjalnego zaglądania. Gdzie tu nachalność?
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar Monik75

Domyślnie

A moja sąsiadka ostatnio zapytała czy mały ma jakiś problem z bioderkami, że tak go chuście nosimy

Chustonówka Awatar irenka_n
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja noszę od ponad dwóch miesięcy i generalnie spotykam się z pozytywnym odzewem i uśmiechami. I nawet przyzwyczaiłam się już, że mnie palcami pokazują A jak mąż się zamotał i poszedł ze starszakiem na plac zabaw to dopiero go wytykali (w sensie pozytywnym)
    Jak na razie tylko raz starsza kobitka przyczepiła się do mnie, że ma 90 lat i ponad 60 lat pracowała jako pielęgniarka i mówi mi, żebym tak nie nosiła i żebym porozmawiała z jakimś dobrym pediatrą i on mi napewno powie, że tak nosić nie powinnam. Ale pani była miła, nie napastliwa, więc pokiwałam głową i tyle.

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    Gdzie tu nachalność?
    Młoda nie szczerzy się do nieznajomych jak podchodzą za blisko - podziwiana z daleka lubi być, ale jak ktoś za blisko to mocniej się przytula - niedotykalska raczej - łapsko kobity przyuważyłam za późno po prostu
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

No i mi się oberwało dziś. Wszechwiedząca babcia rzuciła się niemal w głąb manduki celem uratowania Leny, która omalże udusiłaby się (zdaniem babci), bo materiał jej buźkę zasłaniał. Lena ma 10 miesięcy i nawet w rozpiętym panelu spokojnie broda wystaje jej ponad jego górną krawędź. Ponadto, nie znam niemowlęcia, które znosi niewygodę (upał, brak powietrza etc.) z usmiechem na buzi rozglądając się wokoło.
    A na moje sympatyczne (naprawde, z usmiechem i spokojnie) "Jeszcze się nie udusiła" odeszła pomrukując pod nosem z dezaprobatą.
    I abstrahując od tego, czy jestem przekonana o słuszności swoich poczynań, to ciśnienie mi skoczyło i nastepnej zatroskanej babci mało nie zjadłam na środku targu I nieładnie sobie myśle WREDNE BABSZTYLE. Zawsze sie taka przyczepi i wie lepiej.

Chusteryczka Awatar uma

Domyślnie

oczywiście głupie teksty też się zdarzają, ale ostatnio to się uśmiałam:
    byłam na wakacjach ze znajomymi z dziećmi w podobnym wieku. Motałyśmy dziewczynki i łaziłyśmy po morzu sobie, budząc przyjemne reakcje.
    I raz tak sobie idziemy idziemy i z naprzeciwka brodzą też dwie babeczki - Polki akurat. Jedna mówi do drugiej - "patrz, jakie to sobie rzeczy te kobitki szyją fajne", a druga - "no co Ty, to się kupuje teraz i wiesz jakie to drogie jest?!"

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Nas dzisiaj minęły dwie babcie, spojrzały na młodego w kółkowej i zaczęły tak potrząsać swoimi głowami ( prawie im odleciały) na znak dezaprobaty i coś tam zaczęły ze wściekłością fukać, na szczęście nie słyszałam co mówiły. Ale wyglądały jakby zobaczyły największą zbronię świata- słodko spiącego malucha przytulonego do swej mamusi. Na stos mnie !!!
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar uma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larwunia Zobacz posta
    Nas dzisiaj minęły dwie babcie, spojrzały na młodego w kółkowej i zaczęły tak potrząsać swoimi głowami ( prawie im odleciały) na znak dezaprobaty i coś tam zaczęły ze wściekłością fukać, na szczęście nie słyszałam co mówiły. Ale wyglądały jakby zobaczyły największą zbronię świata- słodko spiącego malucha przytulonego do swej mamusi. Na stos mnie !!!
    etam na stos, na stosie to za dużo mniejsze przewinienia palili!

Chustofanka Awatar magi104
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

A u nas obce babcie to nasz fanklub
    Przynajmniej te, które mijałyśmy wczoraj na wieczornym spacerku. Siedziała sobie taka grupka babć na ławeczce, wśród nich mama mojej znajomej, dzięki czemu chyba inne odważyły się aż tak głośno komentować komfort Igi, która niosłam na biodrze, i pozytywny wpływ chusty na mój kręgosłup
    To było miłe

Chustomanka

Domyślnie

A u nas różnie bywa. Zazwyczaj ludziska miło się uśmiechają ale powoli już się szkolę jak z daleka wyniuchać babcię osiedlową co będzie chciała uwagami rzucać. (Oby tylko uwagami...) Zazwyczaj jak taką widzę to robię minę nr3 Uwaga gryzę! Czasami działa. Gorzej jak ktoś z zachwytem na dziecia patrzy a potem chce dotykać. Ostatnio pan około 50 w autobusie bardzo chciał nam miejsce ustępować. Jak podziękowałam to się cały czas na nas gapił (na Amelkę w sensie) a jak wysiadał z autobusu to usilnie próbował Amelkę pogłaskać. Dobrze, że miałam jeszcze parę centymetrów zapasu i mogłam się dyskretnie odsunąć. Bo ręce pan miał dalekie od tego co nazywam czystym.
    Muszę przyznać, że jestem mega wkurzona jak ktoś chce małą dotykać. Jakoś nie widzę, żeby babcie pchały się z "radami" mamom wiozącym swoje dzieci w wózkach. Już myślałam, żeby sobie sprawić jakąś plakietkę z napisem nie dotykać ale babcie ślepawe to niesety mogą nie zauważyć lub usprawiedliwione wiekiem udać, że nie zauważaja.
    Czasem sobie myślę... żeby tak takiej jednej z drugą z szacunkiem dla wieku łapy poprzetrącać.

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwia-lubin Zobacz posta
    Jakoś nie widzę, żeby babcie pchały się z "radami" mamom wiozącym swoje dzieci w wózkach.

Niestety, ja bez względu na to, czy chustowo, czy wózkowo, wzbudzam takie politowanie najwyraźniej, że babcie biorą sobie za punkt honoru pouczanie mnie

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

My wczoraj doświadczylismy takiej "obcej babci". Mały siedział sobie w chuście, a że było ciepło, miał na sobie jedynie body. Gołe nóżki wystawały sobie z chusty. Szliśmy sobie lasem nad morze i w pewnym momencie mijająca nas babacia zaczęła małego zaczepiać. Przyjaźnie do niego zagadywała, on się śmiał. W pewnym momencie złapała go za nóżkę i ze zdziwieniem stwierdziła, że jest ciepła. I zaczęła mówić do niego, ze pewnie się od mamy grzeje. Ale strasznie ten fakt ciepłej nóżki przeżywała. Do mnie nie odezwała sie ni słowem. Cały komentarz kierowała do dziecka. Potem się zastanawiałam, co by było, gdyby nóżka ciepła nie była...?

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dowiedziałabyś się,że w tej chuście to pewnie dziecku krew nie krąży i dlatego ma zimne nogi

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

wybieramy się z dzieciem w chuście do babci jako, że upał okropny, do tego jedziemy autobusem tak więc myślę, że raczej nie uda mi się przemknąć niezauważoną
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madziuchna23 Zobacz posta
    wybieramy się z dzieciem w chuście do babci jako, że upał okropny, do tego jedziemy autobusem tak więc myślę, że raczej nie uda mi się przemknąć niezauważoną
    Oj to ryzykowna wyprawa, prawdopodobieństwo ataku ze strony "obcych babć" olbrzymie. Trzymam kciuki
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Uprawnienia umieszczania postów