Pokaż wyniki od 1 do 20 z 64

Wątek: Uwaga na obce babcie!

Mieszany widok

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Nas dzisiaj minęły dwie babcie, spojrzały na młodego w kółkowej i zaczęły tak potrząsać swoimi głowami ( prawie im odleciały) na znak dezaprobaty i coś tam zaczęły ze wściekłością fukać, na szczęście nie słyszałam co mówiły. Ale wyglądały jakby zobaczyły największą zbronię świata- słodko spiącego malucha przytulonego do swej mamusi. Na stos mnie !!!
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar uma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larwunia Zobacz posta
    Nas dzisiaj minęły dwie babcie, spojrzały na młodego w kółkowej i zaczęły tak potrząsać swoimi głowami ( prawie im odleciały) na znak dezaprobaty i coś tam zaczęły ze wściekłością fukać, na szczęście nie słyszałam co mówiły. Ale wyglądały jakby zobaczyły największą zbronię świata- słodko spiącego malucha przytulonego do swej mamusi. Na stos mnie !!!
    etam na stos, na stosie to za dużo mniejsze przewinienia palili!

Chustofanka Awatar magi104
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

A u nas obce babcie to nasz fanklub
    Przynajmniej te, które mijałyśmy wczoraj na wieczornym spacerku. Siedziała sobie taka grupka babć na ławeczce, wśród nich mama mojej znajomej, dzięki czemu chyba inne odważyły się aż tak głośno komentować komfort Igi, która niosłam na biodrze, i pozytywny wpływ chusty na mój kręgosłup
    To było miłe

Chustomanka

Domyślnie

A u nas różnie bywa. Zazwyczaj ludziska miło się uśmiechają ale powoli już się szkolę jak z daleka wyniuchać babcię osiedlową co będzie chciała uwagami rzucać. (Oby tylko uwagami...) Zazwyczaj jak taką widzę to robię minę nr3 Uwaga gryzę! Czasami działa. Gorzej jak ktoś z zachwytem na dziecia patrzy a potem chce dotykać. Ostatnio pan około 50 w autobusie bardzo chciał nam miejsce ustępować. Jak podziękowałam to się cały czas na nas gapił (na Amelkę w sensie) a jak wysiadał z autobusu to usilnie próbował Amelkę pogłaskać. Dobrze, że miałam jeszcze parę centymetrów zapasu i mogłam się dyskretnie odsunąć. Bo ręce pan miał dalekie od tego co nazywam czystym.
    Muszę przyznać, że jestem mega wkurzona jak ktoś chce małą dotykać. Jakoś nie widzę, żeby babcie pchały się z "radami" mamom wiozącym swoje dzieci w wózkach. Już myślałam, żeby sobie sprawić jakąś plakietkę z napisem nie dotykać ale babcie ślepawe to niesety mogą nie zauważyć lub usprawiedliwione wiekiem udać, że nie zauważaja.
    Czasem sobie myślę... żeby tak takiej jednej z drugą z szacunkiem dla wieku łapy poprzetrącać.

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwia-lubin Zobacz posta
    Jakoś nie widzę, żeby babcie pchały się z "radami" mamom wiozącym swoje dzieci w wózkach.

Niestety, ja bez względu na to, czy chustowo, czy wózkowo, wzbudzam takie politowanie najwyraźniej, że babcie biorą sobie za punkt honoru pouczanie mnie
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

My wczoraj doświadczylismy takiej "obcej babci". Mały siedział sobie w chuście, a że było ciepło, miał na sobie jedynie body. Gołe nóżki wystawały sobie z chusty. Szliśmy sobie lasem nad morze i w pewnym momencie mijająca nas babacia zaczęła małego zaczepiać. Przyjaźnie do niego zagadywała, on się śmiał. W pewnym momencie złapała go za nóżkę i ze zdziwieniem stwierdziła, że jest ciepła. I zaczęła mówić do niego, ze pewnie się od mamy grzeje. Ale strasznie ten fakt ciepłej nóżki przeżywała. Do mnie nie odezwała sie ni słowem. Cały komentarz kierowała do dziecka. Potem się zastanawiałam, co by było, gdyby nóżka ciepła nie była...?

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dowiedziałabyś się,że w tej chuście to pewnie dziecku krew nie krąży i dlatego ma zimne nogi

Uprawnienia umieszczania postów