Pokaż wyniki od 1 do 20 z 54

Wątek: Kiedy przerwać odpieluchowanie

Mieszany widok

inwyt Kiedy przerwać odpieluchowanie 08-02-2016, 11:26
Kate04 Ja może nie doradzę zbytnio,... 08-02-2016, 11:35
magda091 u nas nie było fazy, że nie... 08-02-2016, 13:46
inwyt Kupiłabym pieluchy wciągane... 08-02-2016, 15:13
HoliPoli U nas fazy na chodzenie bez... 08-02-2016, 15:13
inwyt O kurcze, HoliPoli, niezłe... 08-02-2016, 15:15
Isolt u nas tez najpierw byla... 08-02-2016, 15:25
jasulka Polecam pieluchomajtki, jak... 08-02-2016, 15:41
HoliPoli Ona tak korzystala z toalety... 08-02-2016, 16:20
żuk Pomyślałam ze moze mod mógłby... 09-02-2016, 19:12
kornflejka spadłamznieba nie dostaniesz... 10-02-2016, 13:13
Wifee Zawsze powtarzam, ze karanie... 11-02-2016, 09:37
spadłamznieba kornflejka jeśli chodzi o kąt... 11-02-2016, 11:11
żuk normalnie czort swoje i pop... 11-02-2016, 11:48
Wifee Jestem przekonana, aczkolwiek... 11-02-2016, 13:43
żuk to ja krótko: agresja-... 11-02-2016, 14:38
Wifee Czy artyści nie robią rzeczy,... 11-02-2016, 15:24
HoliPoli Zuku, a co jesli dziecko samo... 11-02-2016, 16:32
żuk a co konkretnie? :ninja: 11-02-2016, 17:12
panthera zmotywujcie mi Damiana żeby... 11-02-2016, 17:30
    Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żuk Zobacz posta
    normalnie czort swoje i pop swoje, widzę ze jesteś głęboko przekonana że postępujesz słusznie i przetłumaczyć Ci nie sposób :/
    Jestem przekonana, aczkolwiek jestem też chętna do zmian jeśli wiedzę, że ktoś mówi coś słusznego. Nie chce obstawiać na siłę przy swoim zdaniu jeśli coś rzeczywiście widocznie jest dla dziecka lepsze.

Wytłumacz mi, co uważasz, że jest nie tak, dlaczego? Odnieś się, proszę, do moich słów. I dlaczego w ogóle karanie dziecka nie jest właściwe(mówię tu o dowolnej formie)? Czy należy akceptować i okazywać zrozumienie w stosunku do KAŻDEGO zachowania dziecka, nawet do agresji? Może są jakieś ciekawe badania, które ktoś przeprowadził? Można obstawiać przy moim lub przy czyimś zdaniu ale jeśli nikt mi nie wytłumaczy dlaczego coś jednego jest lepsze od czegoś drugiego to mój sposób myślenia na pewno się nie zmieni.

Chustomanka Awatar żuk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wifee Zobacz posta
    Jestem przekonana, aczkolwiek jestem też chętna do zmian jeśli wiedzę, że ktoś mówi coś słusznego. Nie chce obstawiać na siłę przy swoim zdaniu jeśli coś rzeczywiście widocznie jest dla dziecka lepsze.

Wytłumacz mi, co uważasz, że jest nie tak, dlaczego? Odnieś się, proszę, do moich słów. I dlaczego w ogóle karanie dziecka nie jest właściwe(mówię tu o dowolnej formie)? Czy należy akceptować i okazywać zrozumienie w stosunku do KAŻDEGO zachowania dziecka, nawet do agresji? Może są jakieś ciekawe badania, które ktoś przeprowadził? Można obstawiać przy moim lub przy czyimś zdaniu ale jeśli nikt mi nie wytłumaczy dlaczego coś jednego jest lepsze od czegoś drugiego to mój sposób myślenia na pewno się nie zmieni.
    to ja krótko:
    agresja- niedozwolna, uniemożliwić zrobienie krzywdy sobie/ komuś, potem dopiero tłumaczenie
    czemu kary nie? (tak samo jak i nagrody)- bo powodują zewnątrzsterowność- dziecko przesaje coś robić/ robi coś bo nie chce kary/chce nagrodę. a nie dlatego że wie czemu nie robic/samo chce robić/ rozumie pobudki. to tak w skrócie
    a badania są, ofc- polecam 'mądrzy rodzice' chociażby

Powiedz mi, a zapomnę,
    Pokaż mi, a zapamiętam,
    Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
    -Konfucjusz-

Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Czy artyści nie robią rzeczy, które inni by podziwiali? Czy dziecko nie posiada satysfakcji z wykonywania czynnosci jeśli się je chwali? Czy to nie jest tak, że dziecko naśladuje rodziców i wartości, które oni wyznają? Jeśli rodzice są wytrwali i robią rzeczy wbrew otoczeniu, to czy dzieci nie będą podobne? Dziecko na początku może nie rozumieć, że okłamywanie ludzi jest złe, albo że krzywdzenie innych jest złe. Czasem dzieci rozumieją to dopiero z dużym bagażem doświadczeń lub jako dorośli. Wolę, żeby mój nastolatek robił rzeczy słuszne nawet jeśli ich nie rozumie niż kształtował się robiąc rzeczy złe, ponieważ nie rozumie, że nie powinien ich robić.

Agresja ma na celu krzywdzenie innych lub siebie, jest destruktywna, kara ma na celu kształtowanie i budowanie, tak jak i ciężka praca.

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Zuku, a co jesli dziecko samo z siebie nie chce czegos robic? Jak je zmotywujesz nie-zewnetrznie?

Chustomanka Awatar żuk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HoliPoli Zobacz posta
    Zuku, a co jesli dziecko samo z siebie nie chce czegos robic? Jak je zmotywujesz nie-zewnetrznie?
    a co konkretnie?

Powiedz mi, a zapomnę,
    Pokaż mi, a zapamiętam,
    -Konfucjusz-

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żuk Zobacz posta
    a co konkretnie?
    zmotywujcie mi Damiana żeby chciał myć zęby. przynajmniej raz dziennie. wszelkie tłumaczenia moje i dentystów, i kardiologa (bo ma wadę serca) ma głęboko w d... prośby, groźby takoż (chodzi mi o groźby typu pokazanie strasznych konsekwencji próchnicy) . uwagi że mu brzydko z buzi pachnie go tylko wkurzają, nie motywują. jak nie huknę, nie zabronię Tv czy kompa to nie umyje.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar żuk

Domyślnie

jeśli w grę wchodzi zdrowie lub życie to ja bym się akurat nie cackała, myjesz rano i wieczorem, jak nie to tak długo przebywasz w łazience aż będą umyte. i ojca bym chyba zaangażowała. choć ja się na tak dużych dzieciach jeszcze nie znam, o, jesszcze płacenie za dentystę własną kasą mi przychodzi do głowy. a dociekałaś czemu nie chce myć? pamiętam że moi kuzyni się w ogóle myć nie chcieli, a jak mieli już jakieś 12-13 lat to z łazienki nie wychodzili- bo dziewczyny w szkole to trzeba ładnie pachnieć

Powiedz mi, a zapomnę,
    Pokaż mi, a zapamiętam,
    -Konfucjusz-