Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: proszę o dobrą radę formowanki

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie proszę o dobrą radę formowanki

Witam, mój mały niedługo będzie ważył 8 kg i będę musiała się pożegnać z ulubionymi formowankami lolipop. Nigdy mnie one nie zawiodły, ale przeczytałam niestety kiedyś, że te 2 już są duże a ja nie chce dla starszego dziecka takiego wielkiego tyłeczka polecacie jakieś inne? Może być różnych firm, ale jaki wtedy otulacz wybrać co zakryje każdą formowankę?

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

przy 8 kg najlepiej wybrać formowanki one size, większość producentów ma takie w swojej ofercie. fajne, zgrabne i chłonne formowanki mają polskie marki: kokosi, pupeko (bambusowy puch), puppi, babyetta, zufizo. również forumowa agis szyje formowanki na zamówienie. zakryje je większość otulaczy PUL.
    jedynie otulacze babyetta są dość małe i nie każdą formowankę przykryją. jeśli chcesz mieć pewność, najlepiej zapytaj na forum lub kup otulacz tego samego producenta, co formowanka.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Z formowanek na dzień ja polecam babyjungle albo babyetta czy zufizo. Na noc u nas sprawdzają się najlepiej tots bots. A otulacze pasują i flipy i blueberry i nappime, a najlepiej gatki welniane chyba nie masz się co martwić otulaczami, bo jednak sa rozmiarowo w miarę uniwersalne

mamru
    Guest

Domyślnie

Tots bots,baby jungle, blueberry i storchenkinder. Na to wełniane gatki u nas MaM albo storchenkinder. Albo pul otulacz blueberry. Inne jakoś nam nie pasują.

Chustonówka
    Miejscowość
    Kamień Pomorski

Domyślnie

Tots bots też zrobi sporą pupę.
    Fluffy fly jest dla nas najbardziej chłonna i nie robi odstającej pupy- poza tym jest wąska i wchodzi pod otulacz flip, babyetta, weehuggers (choć my nakładamy na nią gatki wełniane)
    Na dzień Lotties z bawełny organicznej i gatki wełniane.

Chustonówka

Domyślnie

a dziewczyny czy oprócz tots bots są jakieś formowanki na rzep? bo te przeglądam i one są na napy. Mnie to osobiście nie przeszkadza tylko mój mąż ich nie lubi a jakie gatki wełniane polecacie jak coś. Nie używaliśmy jeszcze żadnych. One faktycznie nie są mokre?

mamru
    Guest

Domyślnie

Storchenkinder są wiązane na troczki
    Wiele szyjacych pieluszki mam może zamiast nap wszyć rzepy.

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edudla Zobacz posta
    a dziewczyny czy oprócz tots bots są jakieś formowanki na rzep? bo te przeglądam i one są na napy. Mnie to osobiście nie przeszkadza tylko mój mąż ich nie lubi a jakie gatki wełniane polecacie jak coś. Nie używaliśmy jeszcze żadnych. One faktycznie nie są mokre?
    Kokosi bambusowa miękkość mam na rzepy i chwalę. Długie, ale pupy dużej nie robią, miekkie, bardzo chłonne.

jeszcze puppi mam na rzep, welur bambusowy, ale są duuuzo duuuzo mniejsze.

A gatki wełniane, jak zalanolinowane, to faktycznie nie są mokre, jesli trochę będą wilgotne to wietrzysz. Dużo wątków jest na ten temat, polecam.
    Roan+Roanna 9.2010
    Roaniątko Synek 8.2013
    Roaniątko Córcia 8.2015