Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: zrobiłam krzywdę dziecku pieluszkami wielo

Mieszany widok

Gość zrobiłam krzywdę dziecku... 10-01-2016, 19:27
NEMO a konsultowałaś to z... 10-01-2016, 19:36
abcd_2007 Lauren nie zamartwiaj się... 10-01-2016, 19:45
Gość Lauren - pilnie skonsultuj to... 10-01-2016, 19:49
Gość Dziewczyny oczywiście... 10-01-2016, 20:06
sawickarolina Lauren kochana Twoje dziecko... 10-01-2016, 19:44
marynarka A ile ma córka? Moja na noc w... 10-01-2016, 22:08
Sandra Lauren i jak byłaś u lekarza?... 11-01-2016, 12:29
Gość Do lekarza jestem umówiona na... 11-01-2016, 19:02
Sandra Czekamy na info. A w nocy... 11-01-2016, 20:17
zulam Lauren po tym co napisałaś... 11-01-2016, 20:46
gazetka Ja tak obserwujac intymne... 23-01-2016, 17:13
NEMO Ja wolę przebrać młodego w... 23-01-2016, 19:39
guesy Ooooo no to masz luksus, u... 23-01-2016, 20:14
Trzeciaczek Ja młodego wielo w nocy też... 25-01-2016, 12:26
genia Trzeciaczek, używasz lanoliny... 23-04-2016, 17:29
Meg_Ryan Ja stosuję lanolinę, którą... 22-07-2016, 12:38
p_aula Jeszcze w ciąży gdy wpadłam... 03-08-2016, 16:02
Wifee Z tego co czytałam tu na... 03-08-2016, 16:34
mako aż się przestraszyłam tytułem... 13-05-2018, 11:09
jofracy Raport Wysłane z mojego... 18-08-2023, 13:11
    Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez genia Zobacz posta
    używasz lanoliny samej czy w jakiejś maści? bo się też zastanawiałam nad użyciem jej do pupki. ale nie wiem, czy sama to nie za zwarta/tłusta
    Ja stosuję lanolinę, którą smarowałam sobie brodawki na początku karmienia. Leczy wszystkie odparzenia (mieliśmy z nimi ogromny problem) oraz zapobiega pojawianiu się kolejnych podrażnień. Stosuję ją zamiennie z linomagiem w kremie. A na pieluszkę zawsze kładę papierek jednorazowy.

Chustonówka

Domyślnie

Jeszcze w ciąży gdy wpadłam na ten wątek byłam przerażona i nawet rozważałam czy nie porzucić mojej chęci stosowania pieluch wielorazowych. Jak wiadomo z kręgosłupem nie ma żartów, a chciałam pieluchować wielo od wyjścia ze szpitala. Ostatecznie nie zrezygnowałam, ale przezornie na pierwszą wizytę u lekarza poszłam z dzidzią zapakowaną w wielorazówkę z najgrubszym obszyciem na pleckach jakie miałam w stosiku. Nie widział przeciwwskazań
    A teraz przeraziłam się tą synechią, zwłaszcza że przezornie zasypuję od czasu do czasu pupę kartoflanką- działa jak zasypka i zapewne podsusza. Mam lanoline z medeli- nada się aby od czasu do czasu posmarować? Czy lepszy może poczciwy linomag?

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p_aula Zobacz posta
    Jeszcze w ciąży gdy wpadłam na ten wątek byłam przerażona i nawet rozważałam czy nie porzucić mojej chęci stosowania pieluch wielorazowych. Jak wiadomo z kręgosłupem nie ma żartów, a chciałam pieluchować wielo od wyjścia ze szpitala. Ostatecznie nie zrezygnowałam, ale przezornie na pierwszą wizytę u lekarza poszłam z dzidzią zapakowaną w wielorazówkę z najgrubszym obszyciem na pleckach jakie miałam w stosiku. Nie widział przeciwwskazań
    A teraz przeraziłam się tą synechią, zwłaszcza że przezornie zasypuję od czasu do czasu pupę kartoflanką- działa jak zasypka i zapewne podsusza. Mam lanoline z medeli- nada się aby od czasu do czasu posmarować? Czy lepszy może poczciwy linomag?
    Z tego co czytałam tu na forum także synechia jest właściwie zależna od samej dziewczynki. Niektóre są do niej skłonne inne w ogóle. Moja córa zarówno w jednorazówkach(do 6-8 miesiąca) jak i wielo nie miała żadnych problemów. Wystarczy tylko zmieniać regularnie pieluszki, nie pozwalać na powstawanie odparzeń i nie powinno być problemu. Ja używałam na początku sudocremu i bepanthenu ale szczerze, nic nie działało lepiej jak wietrzenie pupci i olej kokosowy, który pięknie się wchłania i jest leciutki, nie lepki. W sytuacji kiedy miała coś poważniejszego zupełnie wystarczał sudocrem. Poza tym zawsze ćwiczyłam z dzieckiem informowanie. Wiem, że to nie zawsze jest łatwe ale nagradzałam dziecko pochwałami kiedy mówiła mi, że ma mokro. Potem to bardzo pomaga też w odpieluchowywaniu. Dziecko od razu sygnalizuje jek się zsiusia i nie ma problemu

Chusteryczka

Domyślnie

aż się przestraszyłam tytułem i musiałam zajrzeć ja bardzo polecam na noc otulacz z najdelikatniejszym tyłem ( u mnie od czasów córeczki rządzi flip) i takie kaskadowe układanie wkładów( najdłuższy na dole, później krótszy i jeżeli trzeba booster, to już praktycznie nisko jak przeszycie w majteczkach ku ostatniemu z przodu, wtedy pod pleckami jest idealnie gładko, a regulować chłonność można wkładami, najcieńsze są btw. konopne i bardzo chłonne jeżeli zadbane ( gotowane, wirowane bez skrupułów).w taki sposób nie tylko jest gładko pod pleckami, ale też pupcia nie leży wyżej.przy pupsi najcieńszy polarek w płatkach ( tzw. sucha pupa) .

z takich cieniutkich, delikatniejszych otulaczy jeszcze mamy teraz bambino mio <9 , a wcześniej jeszcze noworodkowo <7 close pop-in newborn ( też są cieniutkie i mają delikatną gumkę, która łatwo się układa na płasko pod pleckami)
    i moje objawienie przy najmłodszym _ wkłady klepsydry bambusowo-polarkowe od pupus a , idealnie się trzymają w otulaczu,mają od razu polarek i są cieńkie... dużo cieńsze niż inne wkłady . na dzień to już inaczej, bo się
    ruszamy , ale też preferuję delikatności, otulacze albo kieszonki nappie me , ale też lubimy formowanki tak do zabawy w ciągu dnia.
    Ostatnio edytowane przez mako ; 14-05-2018 o 09:02
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.