Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: Wielo mi ciekną

Mieszany widok

Chustofanka Awatar świetlik
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Nowy Duninów

Domyślnie

Dzięki wielkie za taki odzew!
    Syn ostatnio ważył 6 kg, ale to było jakieś 3 tyg. temu. Pulpet z niego (ma się ten wydajny biust ) i sądziłam, że już dorósł do kieszonek one size. Może faktycznie przetestuję, jak sobie poradzi z otulaczem i różnościami w środku.

Pieluchy mam przeróżne - głównie używamy kieszonek: chinek, Nappime, Milovia, Pupus.

Przecieki raz są na brzuchu, raz koło nogi, czasem mi się wydaje, że na środku pieluchy, a nie koło gumek :/

Co do ewentualnego grubszego wkładu - pakuję największe, jakie mam - takie standardowe. Nawet już nie pamiętam, co one mają w środku - kupione były 3 lata temu, a z zewnątrz są takie same.

Założyliśmy z małżem, że będziemy zaglądać do pieluchy co godzinę, ale już po 15 minutach młody potrafi przesikać i nic nie powiedzieć.

Wkurzona jestem - po córce został mi stos pieluszek i miałam nadzieję na oszczędność, a tu może znów będzie trzeba kupować otulacze czy coś

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Zawsze możesz sprzedać te co masz i kupić inne .

Edit: kupiłam nowy otulacz kokosi i młody przesikał mi go na wskroś! Chyba jednak dobre mam pieluszki...
    Ostatnio edytowane przez Sandra ; 16-12-2015 o 23:09
    Moje wege dzieciaki to Mati (wiosna 2013), Hugo (wiosna 2015) Benio (jesień 2020)
    Nasz blog o rodzicielstwie pełnym Boga www.niezwyklapodroz.pl

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez świetlik Zobacz posta
    Dzięki wielkie za taki odzew!
    Syn ostatnio ważył 6 kg, ale to było jakieś 3 tyg. temu. Pulpet z niego (ma się ten wydajny biust ) i sądziłam, że już dorósł do kieszonek one size. Może faktycznie przetestuję, jak sobie poradzi z otulaczem i różnościami w środku.

Pieluchy mam przeróżne - głównie używamy kieszonek: chinek, Nappime, Milovia, Pupus.

Przecieki raz są na brzuchu, raz koło nogi, czasem mi się wydaje, że na środku pieluchy, a nie koło gumek :/

Co do ewentualnego grubszego wkładu - pakuję największe, jakie mam - takie standardowe. Nawet już nie pamiętam, co one mają w środku - kupione były 3 lata temu, a z zewnątrz są takie same.

Założyliśmy z małżem, że będziemy zaglądać do pieluchy co godzinę, ale już po 15 minutach młody potrafi przesikać i nic nie powiedzieć.

Wkurzona jestem - po córce został mi stos pieluszek i miałam nadzieję na oszczędność, a tu może znów będzie trzeba kupować otulacze czy coś
    Jedyne co mogę zasugerować to to że wkłady są za mało chłonne, jeżeli to są wkłady z mikrofibry to tak może się dziać, ja wkładałam córce po dwa mikrofibrowe i też nie dawały rady, najlepiej sprawdzały się wkłady bambusowe składane albo tetra muślinowa ecopi wkładana do kieszonek.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustonoszka

Domyślnie

Ja mam podobnie ze starszymi pieluszkami, ale to chyba kwestia braku przeszyc. Co do wkladow mikrofibrowych - naprawde sa mniej wydajne? Bo moj numer 1 to wlasnie mikrofibra Milovii. Raz tylko mnie zawiodla, jak dziecie ucielo sobie niespodziewana drzemke i koniec koncow pieluszka byla na pupie 4 godziny

Chustomanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Mój do niedawna przesikiwał wszystko, każda zmiana pieluchy to również zmiana ubrania. Zaczęło mi brakować ciuchów. Dołożyłam wkład i teraz przesika tylko jak się zapomnę będę szyła sobie boostery z tetry, bo mam za mało cienkich wkładów. Szkoda mi kasy na nowe wkłady, a tetry dużo.

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Mikrofibra, mikrofibrze nieróna Milovia faktycznie ma bardzo fajną, chłonną mikrofibrę, inne marki niekoniecznie Jeszcze wkłady oryginale do kieszonek bumgeniusa są spoko. Ja polecam wkłady z bambusa. U nas w kieszonkach BY starsza nosi prefoldy z czerwonym obszyciem EcoPi np. Jeden sik wytrzymują spokojnie. Ale to są krótkie prefoldy. Pewnie jakbym nałożyła długie, to wytrzymałyby dłużej

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Miejscowość
    Bydgoszcz/Nowy Duninów

Domyślnie

No wkłady z Milovii zamówione - zobaczymy, jak się sprawdzą...

Miejscowość
    Bydgoszcz/Nowy Duninów

Domyślnie

Zrobiłam drugi stripping (tak to się pisze?), przepięłam napy na większy rozmiar, dołożyłam w miejscu newralgicznym małą tetrę Kikko i ... udało się! Zrobiłam tak kilka razy (czasem używając jako dodatku kawałka ręczniczka z IKEA). Już nie ciekną, ale nadal są tylko na 1 sik. Zobaczymy, czy wkład Milovii okaże się lepszy (dopiero się suszy).
    Okazało się też przy testach, że niekoniecznie markowe pieluchy są najlepsze. Sprawdzałam wszystkie otulacze i kieszonki na ewentualność przeciekania PULu i musiałam wywalić otulacz Grovia (a takie miał piękne, leśne wzorki) i kieszonkę Nappime (PUL się rozwarstwił i podarł), a chinki zostały wszystkie! Dodam, że ww. ciekły na środku, więc tego zignorować nie mogłam.
    Tak czy siak czekam jeszcze, aż będą dostępne wełniaki ecodidi - może to faktycznie okaże się hitem