Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: Wielo mi ciekną

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Marta_B
    Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    Jeśli chodzi o wkładkę wełnianą to miałam na myśli po prostu taką małą wkładkę, którą można kupić na przykład w sklepie ecodidi, kokosi, igle_figle. Wkładam ją do kieszonki od strony pulu. U mnie naprawdę widać różnicę. Co do wkładów to szczerze polecam bambusowe ze sklepu igle-figle. To moje najlepsze wkłady.
    popieram! Ja taką małą wkładkę wełnianą wkładałam do formowanki Puppi z przodu (bo siusiak ) i taka formowanka dawała radę bez otulacza (oczywiście nie na długo ale na o wiele dłużej niż bez wkładki).

Też mi kieszonki przeciekały czasami głównie na leżącym dziecku. Teraz młody chodzi, sika więcej a nie przeciekają. Czasami się wkłady w środku kieszonki źle ułożą szczególnie jak jest szeroka i wkłady szerokie a rozstaw nóżek wąski. Ale jak cieknie na samym środku pieluszki i wkładu to wina kiepskiego PULa.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Te wkładki wełniane później wietrzycie czy do prania idą? Bo wkładając do środka pieluchy to chyba mocno zasiusiane są?

Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kate04 Zobacz posta
    Te wkładki wełniane później wietrzycie czy do prania idą? Bo wkładając do środka pieluchy to chyba mocno zasiusiane są?
    mi się parę razy wyprały niechcąco z formowankami ale z reguły wietrzę tylko - raz na jakiś czas w zimnej wodzie przepłukuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marta_B Zobacz posta
    popieram! Ja taką małą wkładkę wełnianą wkładałam do formowanki Puppi z przodu (bo siusiak ) i taka formowanka dawała radę bez otulacza (oczywiście nie na długo ale na o wiele dłużej niż bez wkładki).

Też mi kieszonki przeciekały czasami głównie na leżącym dziecku. Teraz młody chodzi, sika więcej a nie przeciekają. Czasami się wkłady w środku kieszonki źle ułożą szczególnie jak jest szeroka i wkłady szerokie a rozstaw nóżek wąski. Ale jak cieknie na samym środku pieluszki i wkładu to wina kiepskiego PULa.
    Właśnie też niedawno wpadłam na taki pomysł, żeby włożyć taką wkładkę do formowanki z kieszonką i naprawdę na jeden sik daje rade. Ja bardzo lubię to rozwiązanie, bo wtedy pupa może sobie "pooddychać". I myślę że na lato jak najbardziej. To coś takiego jak formowanki z panelem pulowym, ale jeszcze lepsze
    a co do przecieków w kieszonkach, to u mnie ciekną głównie chinki i to na całej szerokości, dlatego taka wkładka to duża pomoc. Ale to moje najstarsze i najtańsze pieluchy. Kupiłam niedawno mommymouse, babyetta i nappime i one nigdy mi nie przeciekają. Ale mam jeszcze takie stare nappime (już zabytki), które mają dużo cieńszy pul niż te które kupiłam kilka tygodni temu, i one też ciekną
    Ostatnio edytowane przez ania_przyszłamama ; 17-05-2016 o 17:32

Miejscowość
    Praga

Domyślnie

no to wina PULa

Myślę sobie, że na lato właśnie zamiast zestawu typu formowanak plus otulacz wełniany, chyba sobie skonstruuję zestaw: formowanka z przyszytymi rzepami na których umocują kawałek wełny. Ciekawe jak to się spisze. Taki niby otulacz ale tylko w miejscu siku