Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: wełna vs pul

mamru
    Guest

Domyślnie

a używacie na noc wełenki? Bo ja zakładam storcheny i nie ma żadnych przecieków, ale... no właśnie. Pokusiłam się o nowe storcheny i jest ogromna różnica między tymi, które mam-czyli po upraniu 60st, a tymi nowymi. Te nowe też już miały przeprawę, bo zrobiłam kurację lanolinową całonocną a później gotowałam jakieś pół godziny, no ale mi przeciekły niestety. Chyba ugotuję jeszcze ze dwie zupki z gaci

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

w nocy z powodzeniem używamy handmejdów, znaczy używaliśmy jak nie było wysadzania i spokojnie wytrzymywały.
    Wczoraj chciałam wypróbować te gatki do chusty, no i po dwugodzinnym spacerze wszyskto suche, bo mały zrobił psikusa i nie zsikał się wcale

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

dziewczyny, a co wkładacie pod gatki wełniane? formowanki tylko? czy pieluchy składane, czy wkładki same mogą być od biedy?

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    dziewczyny, a co wkładacie pod gatki wełniane? formowanki tylko? czy pieluchy składane, czy wkładki same mogą być od biedy?
    "Od biedy" i same wkładki wystarczą Jak mam kieszonki w praniu czy się właśnie suszą, to zdarza się, że wełniany otulacz wkładam na zwykłą, złożoną w prostokąt tetrę
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    Teraz jak lato jest to tetra w gatkach wełnianych to podstawa dnia! Fajnie jak złożona w origami, ale przy wiercącym i niewspółpracującym dziecku to juz tylko prostokąt pozostaje

No i mam rozwiązanie w końcu zagadki -co do chusty jak nie pul. Odpowiedź brzmi - teraz to nawet tetra i gatki ujdą bo dzieć przetał sikać w chuście - a jednak to prawda (oczywiście nie nosimy się po 3 godziny, mówię raczej o spacerze tak do 2 godzin

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

dzięki dziewczęta coraz bardziej mnie ta wełna kusi. odstraszają tylko kwestie pielęgnacyjne wełny

Uprawnienia umieszczania postów