-
Chustonówka
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Kieszonki i sio rzeczywiście wydają się najlepszą opcją i pewnie w nie będę celować. A jak to dokładnie wygląda ilościowo, gdybym chciała robić pranie powiedzmy co drugi dzień? Ile pieluszek i ile wkładów kupić, żeby wystarczyło. I po jakim mniej więcej czasie się takie wkłady zużywają?
-
Chustomanka
ile-zależy od dziecka.ja mam teraz 20szt tetry,5szt flaneli,7 formowanek, ok.15 pojedynczych wkladow bambusowych/mikrofibrowych mommy mouse, pupus, puppi i ecodidi, 5 bambusowych składanych,5 prefoldow bawełnianych bambino mio. do tego 5 kieszonek i 7 welniakow oraz gatki. wszystko jest w uzyciu,piore co drugi dzień,mniej tez by starczylo,ale tak mam komfort na wypadek wyjazdu/awarii pralki/deszczu czy lenia
wkłady nie zuzywaja się tak szybko,na dwa lata starcza na pewno, ja mam sporo używanych z bazarku,które stosowałam przy starszej corce i jeszcze sa spoko. mysle,ze minimum wkladow to 30, np. 15 tetry i 15 bambusow.same kieszonki wyjda ci drogo. i rzeczywiście wkłady mommy mouse to jedyne z mikrofibrowych,które sa godne polecenia.
Ostatnio edytowane przez genia ; 14-07-2016 o 21:53
-
Chustonówka
No to tak - na początek będę potrzebowała jakieś 15 pieluch i 30 wkładów? Dobrze to sobie policzyłam? Wiadomo że z czasem się ewentualnie coś dokupuje ale chciałabym wiedzieć od jakieś ilości zacząć. O tych mikrofibrowych wkładach z mommy mouse słyszałam akurat wiele pozytywnych opinii dlatego je biorę pod uwagę w pierwszej kolejności
-
Chustomanka
a ty chcesz od jakiego wieku pieluchowac? Jeśli noworodka, doradzam zaczać od rozmiarowych otulaczy i tetry lub malutkich prefoldów, ręczników krama z ikei,małych formowanek,a kieszonki czy mommy mouse,czy inne, tak od 2 miesiąca
akurat mommy mouse sa fajne na maluszka,bo się ładnie układają
jeśli mowa o dziecku2-3 miesięcznym, to 15 kieszonek i 30 wkładów na początek będzie ok,ale ja bym kupiła ok.5 kieszonek, jakieś sio czy otulacz i sprawdziła,czy firma mi pasuje i który najbardziej lubię sposób pieluchowania
-
Dziś niestety sprawdziły się moje obawy co do super delikatnych gumek w pieluszkach MM,otóż jedna w kieszonce puściła mi niemalże całkiem,po 3 miesiącach rzadkiego w dodatku używania (mam dużo pieluch). Milovia się trzyma i trzyma,choć też ma delikatne gumki, a MM niestety puściła zdecydowanie za wcześnie,własciwie to teoretycznie w ogole nie powinna.. Tak że polecam firmie MM zmianę gumek na nieco trwalsze.
-
-
Chustonówka
Dziewczyny,które używają SIO MM czy wkłady l/xl zakładanie w dzień czy na noc dla dzieci 9/10miesięcy? Czy na dzień nie są za duże? W grudniu dzieć idzie do żłobka i rozmyslam nad chlonnymi jak najmniej zawodnymi wkładami. A MM uwielbiam
Uprawnienia umieszczania postów