Dotarły do mnie zamówione pieluszki i wkłady. Szybko obejrzałam nowy nabytek już w samochodzieCo prawda jeszcze ich nie przetestowałam, ale muszę podzielić się z wami pierwszymi wrażeniami. I tu muszę choć w paru słowach pochwalić NEMO. Kochana OWACJE NA STOJĄCO !!! Gołym okiem widać jaki ogrom pracy włożyłaś w stworzenie nowych pieluszek.
Póki co widzę same plusy. Do porównania mam raptem 3 firmy: Milovia, Nappime, CP.
Cechy pieluszki to:
-mięciutki i CIENKI polarek oraz PUL, dla porównania z kieszonką Milovii nie dogadywałam się przez zbyt gruby polarek. Delikatnością porównałabym pieluszkę do Nappime;
- napki delikatne - i tu ciekawa jestem jak będą się sprawować wraz z upływem czasu;
-wkład chłonny wkładany z przodu- i tu znów bardzo nie pasowało mi to w Milovii przez gruby polar, a w MM wygląda to znacznie delikatniej i nie tworzy grubej warstwy z przodu;
-PUL od wewnętrznej strony pieluszki (zakładki)- co do tej kwestii przed zakupem miałam pewne obawy, gdyż zazwyczaj zakładki z twardego PULu drażniły skórę kilkumiesięcznego malucha (CP). MM ma pul na tyle milusi, że nie mam już obaw;
- wkłady chłonne bardzo mięsiste i grube i wyglądają na takie, które pochłoną wieleWybór w rozmiarze i materiale jest na tyle duży, że każdy powinien znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Ponownie brawa dla NEMO, że dopracowała system wkładów.
Niestety ja gapa i zamówiłam wkłady polarkowe do kieszonek, co więcej nie doczytałam, że do wkładów w rozmiarze L i M można dopiąć tylko S. Teraz kombinuje jak koń pod górę i będę umieszczać wkłady odwrotnie bo obawiam się, że przez podwójną warstwę polaru nie przebiją mi się sikiBędę póki co łączyć też L z M bez spinania- mam nadzieję, że nie będzie fruwać. Może kiedyś przy okazji dokupię brakujące 3 wkłady S.
Pytania mam do użytkowniczek (ewentualnie właścicielki):
-czy M+S wytrzyma sik dwulatka?
- czy istnieje jeszcze gdzieś możliwość przetestowania otulaczy? na moich dotychczasowych rozczarowałam się i szukam czegoś lepszego.

Co prawda jeszcze ich nie przetestowałam, ale muszę podzielić się z wami pierwszymi wrażeniami. I tu muszę choć w paru słowach pochwalić NEMO. Kochana OWACJE NA STOJĄCO !!! Gołym okiem widać jaki ogrom pracy włożyłaś w stworzenie nowych pieluszek.

Odpowiedz z cytatem

więc gorzej się układał. Rozmawiałam o tym NEMO i wkrótce otrzymałam do testowania mniejszą wersję wkładu do SIO – S/M z boosterem. Wyniki testów są takie, że przydałoby się wydłużyć wkład S/M o 1cm i będzie idealnie J.