Wypełnienie jest dla Twojej wygody. Na biodrowym wypełnienie nie jest konieczne (naramiennych również), ale IMO pas lepiej się trzyma i nie roluje, nie gniecie. Ogólnie jest wygodniej.
Wypełnienie jest dla Twojej wygody. Na biodrowym wypełnienie nie jest konieczne (naramiennych również), ale IMO pas lepiej się trzyma i nie roluje, nie gniecie. Ogólnie jest wygodniej.
Hej
Jesem zafascynowana noszeniem dzieci w taki sposób. To jest poprostu urocze. Nie używałam przy pierwszym dziecku żadnych nosidełek, chust,bo byłam nieświadoma ich istnienia.... to było prawie 4 lata temu... teraz przy córeczce postanowiłam zacząć używać, pomimo, że nie widziałam w moim mieście osoby z chustą czy MT. Ciągle to jeszcze w powijakach, bynajmniej na północnym wschodzie Polski. Ja uwielbiam nosic na raczkach swoje dzieci. Nie uważam, jak wiele osób, że to rozpieszczanie
Ten okres noszenia jest przecież tak krótki........
Chetnie skorzystam z rad przy motaniu MTNarazie oczekuję na jego "produkcję" i mam nadzieję już niedługo skorzystam
![]()
Ja mam jeszcze pytanie co do wysokości: Jak zrobić, żeby dziecko 13-14 miesięczne sobie swobodnie siedziało z rączkami na wierzchu?
Czy ten panel się wówczas zwija przed założeniem? Jeżeli tak, to w którą stronę?
My chcemy używać MT tylko do spacerów, a nie do spania i bardziej jej się podoba, gdy ma rączki na wierzchu...
Faktycznie mozna zwinac panel aby go skrocic. Tu masz instrukcje od lenny lamb: http://pl.lennylamb.com/articles/3_instrukcja_mei_tai
Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013
Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA:
http://www.BabyTula.pl
istotnym wymiarem jest szerokość panela przy pasie biodrowym - powinna być zbliżona do rozstawu nóżek dziecka w wiązaniu 2x, dla najmniejsze mają pewnie około 30 cm. jeśli mt jest dwurozmiarowy to szerokość panela po skróceniu o szerokość pasa.
A z noszeniem w MT powinnaś jeszcze chwilę poczekać, ale to już wiesz![]()
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl
Zawsze uwielbiałam ten sposób noszenia dziecka, będę za nim tęsknić![]()