Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: Jak dopasować MT? - prośba o porady

Mieszany widok

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Wypełnienie jest dla Twojej wygody. Na biodrowym wypełnienie nie jest konieczne (naramiennych również), ale IMO pas lepiej się trzyma i nie roluje, nie gniecie. Ogólnie jest wygodniej.

Chustonówka Awatar evaa1979
    Miejscowość
    Łom-ża

Domyślnie

Hej

Jesem zafascynowana noszeniem dzieci w taki sposób. To jest poprostu urocze. Nie używałam przy pierwszym dziecku żadnych nosidełek, chust,bo byłam nieświadoma ich istnienia.... to było prawie 4 lata temu... teraz przy córeczce postanowiłam zacząć używać, pomimo, że nie widziałam w moim mieście osoby z chustą czy MT. Ciągle to jeszcze w powijakach, bynajmniej na północnym wschodzie Polski. Ja uwielbiam nosic na raczkach swoje dzieci. Nie uważam, jak wiele osób, że to rozpieszczanie Ten okres noszenia jest przecież tak krótki........

Chetnie skorzystam z rad przy motaniu MT Narazie oczekuję na jego "produkcję" i mam nadzieję już niedługo skorzystam

Chustonówka

Domyślnie

Ja mam jeszcze pytanie co do wysokości: Jak zrobić, żeby dziecko 13-14 miesięczne sobie swobodnie siedziało z rączkami na wierzchu?
    Czy ten panel się wówczas zwija przed założeniem? Jeżeli tak, to w którą stronę?
    My chcemy używać MT tylko do spacerów, a nie do spania i bardziej jej się podoba, gdy ma rączki na wierzchu...

Domyślnie

Faktycznie mozna zwinac panel aby go skrocic. Tu masz instrukcje od lenny lamb: http://pl.lennylamb.com/articles/3_instrukcja_mei_tai

Cytat Zamieszczone przez agag_agag Zobacz posta
    Ja mam jeszcze pytanie co do wysokości: Jak zrobić, żeby dziecko 13-14 miesięczne sobie swobodnie siedziało z rączkami na wierzchu?
    Czy ten panel się wówczas zwija przed założeniem? Jeżeli tak, to w którą stronę?
    My chcemy używać MT tylko do spacerów, a nie do spania i bardziej jej się podoba, gdy ma rączki na wierzchu...
    Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013

Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA :
    http://www.BabyTula.pl

Chustonówka Awatar CzarownicaSa
    Miejscowość
    Konstancin

Domyślnie

Witam!
    Mam możliwość kupienia MT o wymiarach:
    Dolny pas 184cm(całość)
    Górne pasy to 220cm
    samo nosidełko 61cm

Sama mam 160cm, postury raczej normalnej, mała ma 6,5kg i rozmiar ubranek 62. Opłaca się kupować? Będzie to moje pierwsze MT, więc nawet nie wiem, jak sprawdzic, czy wymiary pasują... :/

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

istotnym wymiarem jest szerokość panela przy pasie biodrowym - powinna być zbliżona do rozstawu nóżek dziecka w wiązaniu 2x, dla najmniejsze mają pewnie około 30 cm. jeśli mt jest dwurozmiarowy to szerokość panela po skróceniu o szerokość pasa.
    A z noszeniem w MT powinnaś jeszcze chwilę poczekać, ale to już wiesz
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustonówka

Domyślnie

Zawsze uwielbiałam ten sposób noszenia dziecka, będę za nim tęsknić

Uprawnienia umieszczania postów