Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 43

Wątek: chwalimy się jak nam idzie ;)

Chustomanka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Mój drań, zostawiony dziś rano na podłodze z zabaweczkami, w czasie gdy matka się kąpała, zrobił mega niespodziankę w kieszonkę. No po prostu okropne to było. Wysadzałam go przed pójściem do łazienki. Nawet papierka nie włożylam. Skończyło się myciem małego człowieka i czyszczeniem pieluchy Matka się już odzwyczaił od takich akcji. No, ale niestety wpadki czasem się zdarzają.

A z ciekawostek. Największym fanem wysadzania Marka jest 75-letni teść Tak samo jest zachwycony pieluchami wielorazowymi Przekonuje nawet do nich moją mam, ktorej nie podoba się ich objętość materiałowa na wnusiu. Babcie nawet ma swoją nazwę na nowe pieluchy: "pancerne".
    Moje stwory dwa: Marelek 07.2007 i Pepelek 06.2009

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

to my sie tez pochwalimy, a co
    may juz dwie pocketowe pieluchy, wkladki konopne i bambusowe, jak dostane pieniadze, to bedzie wiecej. a poki co uzywamy kukurydzianych pieluch ekologicznych
    i mlody od paru dni robi kupe wylacznie na przewijaku, pielucha jest be. sam z siebie (bo ja uwazalam, ze jest za maly ). do tego stopnia pielucha jest be, ze dzis byla awantura w autobusie, nie wiadomo czemu - najedzony, w chuscie (wiec lepiej niz w wozku), wyspany - a on zaraz po wyjeciu i polozeniu na przewijak zrobil co trzeba dzielny maly czlowiek
    i ostatnio najwieksza fanka 'kupy na przewijku' jest moja tesciowa, ktora wlasnie jest pare dni u nas...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja się wreszcie przełamuję
    Wczoraj rano udało nam się złapać siku. Potem cały dzień był w rozjazdach, więc pieluchy - i to w dodatku jednorazówki, bo materiałowe wszystkie schły - jeszcze zdecydowanie za mało ich mamy...

Dziś rano do miseczki poszła kupa. Wysadzałam Hanię dość długo, a i tak poszła "dokładka" w pieluszkę.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

hoshi, gratuluję
    u nas kupa idzie nawet 15 min, w 3-4 etapach...z czasem dokładnie będziesz wiedziała, kiedy mała skończy
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

U nas kupa właściwa i kupa poprawkowa kończą sprawę

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

A ja na razie w fazie przygotowań - dziecię w brzuchu, więc tymczasem dałam znajomej do przeszycia półśpioszki i spodenki po Julku na takie a'la chińskie.
    I cały czas podczytuję
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magdalena25
    A ja na razie w fazie przygotowań - dziecię w brzuchu, więc tymczasem dałam znajomej do przeszycia półśpioszki i spodenki po Julku na takie a'la chińskie.
    I cały czas podczytuję
    daj zdjęcia plis plis)

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Aniu nic wielkiego - będzie dziura w kroku, bez żadnej zakładki. Czyli nawet dość mocno "chińskie" będą.
    Na razie ich nie mam, choć dostałam cynk, że są do odebrania.
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

prawdziwie chińskie nie maja tyłka w ogóle

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A dzisiaj Hani wycięła mi numer. Znowu z kupą oczywiście...

Zrobiła pięknie wszystko ( a przynajmniej ja tak w swej naiwności uważałam) do miseczki, więc wylądowała na pożyczonej macie na golasa, a ja udałam się na poszukiwania pieluszki na zmianę. Jak weszłam do kuchni usłyszałam charakterystyczny odgłos i zdązylam złapać kupkę.... do ręki

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

ale się ubawiłam
    to nie wiesz, że dzieci załatwiają się zawsze kiedy my jestesmy w drodze po pieluszkę?

ja mam zdjęcie balaska na środku podłogi. alex śmigał w spodenkach chińskich i pierwszy rzut trafił na podłogę

Chustomanka Awatar ko-zo
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

tia... kupa na podłodze... skąd ja to znam
    Szymon 30.06.2006
    Danusia 20.08.2007
    Aniołek [*]
    Franek 28.02.2010
    Jadwisia 14.09.2012

http://www.bachroczek.pl/

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A nam na razie nie idzie, Madzia przechodzi niezły skok rozwojowy, zaczęła się non stop przewracać na brzuch i na plecy, próbuje raczkować, ogólnie aż się trzęsie do działań Kupkę robi najczęściej rano, nie codziennie, więc mając tę świadomość próbowałam ją wysadzać. Najpierw protestowała, innym razem nie wiedziała kompletnie o co mi chodzi. Na przewijaku na wymawiane eee śmiała się w głos, ale nic z tego nie wychodziło a za chwilę już na macie spokojnie robiła sobie w pieluchę (albo w pampersa, bo jak tamte schną to zakładam jej jednorazowe), podobnie rzecz miała się z siusiu. I co ja mam robić? Kontynuować to przekonywanie jej o załatwianiu się do nocnika czy na żądanie, czy przeczekać jeszcze ten skok rozwojowy? Niestety mokra pielucha, czy tak jak ostatnio nawet jej pleckami wyszło kompletnie jej nie przeszkadza Co radzicie mądre kobiety?

Domyślnie

No u mnie podobnie. Ja co prawda zaczęłam jakiś miesiąc temu dopiero i tylko z "grubszymi sprawami", ale z początku szło świetnie i wszystko lądowało w kibelku. A teraz Konrad zaczął wstawać i idą mu górne jedynki i od paru dni żadnej kupy nie udało się złapać (no chyba że na podłogę ) a jest kilka dziennie. A złośliwiec "bunt" zaczął jak kupiłam pieluszki do prania i nocniczek, żeby nie musieć go zabierać z miejsca zabawy do łazienki. Mam tylko nadzieję, że się poprawi, jak myślicie?

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

dziewczyny, swoich maluszków do niczego nie musicie przekonywać. one są bardziej kompetentne niż wam się wydaje.
    a że mała nie chce robić kupki, jak nie musi: normalne - wy tez przecież nie robicie jak nie musicie. czy widząc córcię na macie, jak robi kupkę dawałaś jej sygnał eee eee?

wasze dzieci nie muszą się też poprawiać, bo sa cudowne i nie ważne gdzie się załatwiają. pamietajcie o jednym: to wy się najwięcej musicie od nich nauczyć, a nie na odwrót. jeśli nie ufacie, że im się uda, to faktycznie im się nie uda.

miłość, cierpliwośc i zaufanie do waszych pociech to podstawa. i obserwujcie swoje maleństwa bacznie, rozmawiajcie z nimi,a one na pewno wam się odwdzięczą.

Domyślnie

Troszkę niejasno napisałam. Oczywiście nie myślałam, że mój synek ma się poprawiać (bo dla mnie jest idealny, bez względu na to czy się załatwia w pieluszkę, do kibelka czy na podłogę). Poprawić ma się sytuacja porozumienia w sprawie robienia kup.

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Moja córka też nie musi się poprawiać, jest cudownym bobasem i zdam się na jej parcie ku nowościom

Kangurzyca - generał w nocniczku jest the best

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

tak trzymajcie

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

mi od jakiegos tygodnia udaje sie lapac prawie wszystkie kaki do umywalki. zauwazylam, ze idzie kupsko zaraz po przebudzeniach, dzis np o 5 rano
    ach i mam lustro tuz nad umywalka i zauwazylam, ze Hela jest zachwycona jak moze to wszystko widziec. oczywiscie usmiecha sie do tej smiesznej dziewczynki naprzeciwko ale tez obserwuje sie zaciekawiona podczas czynnosci.
    czy to, ze widzi jak kaka i slyszy moje eee moze pomoc jej szybciej zalapac?
    -----Helena 10 12 2007-----

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

hej dziewczyny czy tylko ja wysadzam przed lustrem?
    -----Helena 10 12 2007-----

Uprawnienia umieszczania postów