Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: chwalimy się jak nam idzie ;)

Chustomanka Awatar Ajka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie chwalimy się jak nam idzie ;)

no więc Misio kupki robi w 98% do nocniczka a siku różnie... ale złapał i jak siada na nocnik to zazwyczaj nasiusia choćby odrobinkę bardzo rzadko zdarza się mu "siedzieć bezowocnie" a czasem zdarza mu się siusiać na sam widok nocnika , a co do pieluszek to kupiliśmy tetrę uszyłam majty polarkowe ale.. niestety korzystamy z tego rzadko za dużo zajęć i wyjść (czyt. matka jest leniwa) więc znów jest na pampersach ale... zużywamy w ciągu dnia zazwyczaj jeden góra dwa i są mało zasikane plus jeden na noc. Mimo że nie jest to taki sukces jak się na początku zapowiadało alemyśle że to też można zaliczyć do sukcesu.
    "co zesłał los trzeba będzie stracić " 13.11. 2000 Kubuś i Franus (25tc) [*][*] 14,09 2004 2 fasolki(5tc) [*][*] ; kruszynka 08. 2012
    jesienna panienka 14.09.2001[/COLOR]; zimowy chłopak 22.02.2007; letni chłopaczek 03.07.2009
    Chustopróchno ze mnie

na urlopie od 2000 roku

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

to my też się pochwalimy, a co!
    Mały już chyba zaczaił stękanie na kupę, bo wydaje się działać i sam też stęka kupy w gaciach zdarzają się bardzo rzadko w zasadzie to takie kleksy i to jeśli już się zdarza to raczej nocą, przy bąku z kleksem niekoniecnie się obudzi... w nocy nie wysadzam, chyba, że synuś jest przebudzony i wiem co się kroi. w dzień różnie, w zasadzie zależy od mojego skupienia, ale bywają dni, że przez cały dzień siusie lądują w misce (czytaj pół w misce pół poza, bo często idzie górą,mimo, że miska dość spora i siusiak przytrzymywany ) a jak go nie wysadzę kiedy chce siku tylko przebiorę jak się zleje, to robi na raty co chwilę a czasem mam wrażenie, że z drzemki budzi malucha właśnie siśnienie.
    myślę, że całkiem dobrze nam idzie

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

miło usłyszeć o waszych sukcesach, bo tak możecie smiało mówić. zawsze powtarzam i będę to powtarzać aż do znudzenia, ze sukcesem jest już samo uśwaidomienie sobie pewnych rzeczy, chęć komunikowania się ze swoim dzieckiem i odpowiadanie na jego potrzeby. i nie przesadzajcie: w 100% bez pieluch naprawdę nie jest łatwo i wybór właściwie jest taki: obsikane co jakiś czas spodnie, czy pielucha. ja też na wyjazdy używam pieluszek i to nie grzech. przecież nie uczestniczymy w żadnych zawodach w stylu: kto zużywa mniej pieluch!.

mam do was tylko jedno pytanie, czy jak już zrobiłyście taki ogromny krok to może warto byłoby pójśc w kierunku pieluszek z materiału? jest już trochę możliwości na naszym rynku i to niekoniecznie chodzi o pieluszki tetrowe. m.in ekomama już od dawna sprowadza świetne pieluszki z materiału. Myślę, że naprawdę warto spróbować
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

Aniu, ja tak zaczęłam w zasadzie na luzie, czyli Maly ciągle był w pieluchach i tylko czasami wysadzałam i w zasadzie dalej tak jest tylko w dzień np podkładam mu takie wkładki do pieluszek w wełniane gatki, ale jak wiem, że więcej się dzieje i nie będę skupiona to ładuję go w pieluchę, a na wyjścia obowiązkowo.
    a moja przygoda z materiałowymi zaczęła się porażką w sensie finansowym. jeszcze będąc w ciązy kupiłam cały zestaw pieluszek materiałowych takich frotkowych tots bots i okazało się, że ma taaaaki wielki odwłok w nich, a w dodatku małym dzieckiem jest. więc używałam jednorazówek. teraz mam parę innych jak bumgenius, a tamtych czasami używam w domu, a w zasadzie częściej tych wkładow z nich. mieszkam w uk więc łatwiej jest mi o różniaste materialówki.

Chustomanka Awatar Ajka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa

mam do was tylko jedno pytanie, czy jak już zrobiłyście taki ogromny krok to może warto byłoby pójśc w kierunku pieluszek z materiału? jest już trochę możliwości na naszym rynku i to niekoniecznie chodzi o pieluszki tetrowe. m.in ekomama już od dawna sprowadza świetne pieluszki z materiału. Myślę, że naprawdę warto spróbować
    niestety w moim przypadku odpadają choć nie powiem podobają mi się ale niestety finanse mi na to nie pozwalają
    "co zesłał los trzeba będzie stracić " 13.11. 2000 Kubuś i Franus (25tc) [*][*] 14,09 2004 2 fasolki(5tc) [*][*] ; kruszynka 08. 2012
    jesienna panienka 14.09.2001[/COLOR]; zimowy chłopak 22.02.2007; letni chłopaczek 03.07.2009
    Chustopróchno ze mnie

na urlopie od 2000 roku

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biannah
    a moja przygoda z materiałowymi zaczęła się porażką w sensie finansowym. jeszcze będąc w ciązy kupiłam cały zestaw pieluszek materiałowych takich frotkowych tots bots i okazało się, że ma taaaaki wielki odwłok w nich, a w dodatku małym dzieckiem jest. więc używałam jednorazówek. teraz mam parę innych jak bumgenius, a tamtych czasami używam w domu, a w zasadzie częściej tych wkładow z nich. mieszkam w uk więc łatwiej jest mi o różniaste materialówki.
    no bo niestety większość pieluszek typu one size nie pasuje na noworodka, chociaż produceni to klientom wmawiają: pielucha od urodzenia aż po 16 kg. dlatego ja dla noworodków polecam dobrej jakości tetrę z wkładkami, np. konopnymi albo z mikrowłókna, kwadratowe pieluszki frotowe do składania i konopne do składania, tzw. prefold. do tego dla wygody, albo jak kogoś stać, parę formowanych bawełnianych, bambusowych...w rozmiarze O. jak dzieciatko osiągnie wagę około 4,5-5 kg to problem się kończy, wtedy nawet te typu one size pasują.

a tots bots są wyjątkowo duże, też mnie to zaskoczyło, bo na zdjęciach wyglądają ładnie. z drugiej strony muszę wam powiedzieć, że to zwracanie uwagi na "mrówczy odwłok" jest chyba naszą polską przypadłścią no cóż estetki jesteśmy

Chustomanka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

To my też się pochwalimy. Marek od miesiąca robił kupy na przewijaku na tak zwaną komęndę:eeee.... Niespodzianki czasem lądowały w pieluszcze jak matka nie dopilnowała albo mały był z babcią.
    Moje stwory dwa: Marelek 07.2007 i Pepelek 06.2009

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

ja mam miseczki kolorowe curver, ok 30x30cm, niezbyt głębokie. blokuje je sobie między łydkami, bo jak postawię na podłodze to jezioro murowane.
    czasem magda opiera sobie łydki o krawędź miseczki - plastik jest gładko wywinięty na zewnątrz więc nie ma problemu.

mamaalexa mówiła, że stawiała na podłodze + ręczniki naokoło. ja mimo, że dziewczynce łatwiej "trafić" wolę nie ryzykować

i jeszcze dzisiejsza obserwacja: magda czasami jest mocno niezadowolona, jak ją odkładamy na matę z zabawkami. płacze, marudzi... i dziś odkryliśmy, że może jej chodzić o kupkę. załatwiliśmy potrzebę i od razu humor do zabawy wrócił.
    to by oznaczało, że rozumie o co w tym wszystkim chodzi... a my mamy nowy sygnał poza stękaniem, bączkami no i naszą intuicją.

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

możesz też kupić nocnik baby bjorn serduszko. jest mały. jak chcesz przyniosę do sw anny i sobie przez tydzień dwa potestujesz, bo wydatek spory, chyba 65 zł. jedyny szkopuł w tym nocniku jak dla mnie to to, że nie widzę czy mały już nasikał czy nie. mam taki firmy rotho kupiony w germany i ma taki profil, że siusiaka widzę.

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

a ja będąc w polsce kupilam za 6.90 zł taki mały nocniczek, nie wiem jak bedzie się sprawdzał, bo brandon jeszcze nie siedzi, ale kupiłam, bo przypadkowo się na niego natknęłam, a nie często bywam w kraju, a cena była kusząca... nie wiem czy ze zdjęć jesteście w stanie ocenić jak on się ma do baby bjorn, bo cenowo jak widać sporo

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

nocniczek jest rewelacyjny, bo ma małą dziurę. idealny dla dziecka, które jeszcze nie siedzi, albo siedzi, ale jest wysadzane tak: my siedzimy w fotelu, nocnik między nogami, dziecko oparte o nas pleckami.

różnica do baby bjorna: baby bjorn jest bardzo stabilny, jest masywny, ale lekki, ma podparcie na plecki i takie "nóżki" - kołnierz. dzieki temu dziecko, które siedzi na nim samodzielnie nie ma szans się wywrócić. przy tym curverze mam wątpliwości co do stabilności, ale mogę się mylić na pierwszy rzut oka bałabym się na nim posadzić dziecko poniżej 1 roku życia.

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja lada minuta zakupię pieluszki wielorazowe, na razie patrzę na sygnały córeczki. Wcześniej Madzia miała problem z kupkami, więc to nie było takie łatwe aby wyczuć, że tym razem jest kupka Ostatnio zaczęła stękać raniutko, wtedy spróbuje ją wysadzić. Tylko że na miseczce jej nie pasuje, zaczęła się denerwować, chyba muszę nabyć nocniczek. I tu mam pytanie, Aniu czy ty o tym nocniku mówisz? Bo tutaj jest za 49 zł, oczywiście plus przesyłka http://www.4kids.com.pl/produkt-1055.html
    Będę tutaj zamieszczać i nasze sukcesy, na razie rozpoznajemy teren
    Serdecznie pozdrawiamy

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

no to jest włąśnie ten baby bjorn, o którym pisałam mogę dać do testów
    można go kupić w wawie w świecie dziecka

Chustomanka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

no to jest włąśnie ten baby bjorn, o którym pisałam mogę dać do testów
    można go kupić w wawie w świecie dziecka
    Aniu, to my byśmy chętnie potestowli ten nocniczek jak można. Niestety w ten czwartek nie będzie nas w SwAnnie, więc nie będe mogła go pożyczyć. Dopiero 06.03 dam radę się pojawić.

Co do pozycji do wystadzania (bo testujemy różne cały czas), to dziś ja siedziałam na podłodzę na klęczkach, a Marek na moich udach nad miseczką. Hi hi Pełen sukces choć pora była "nie markowa" a matce zdrętwiały nogi.

Doszły też dziś 2 pieluchy od Ekomamy Upierzemy i potestujemy.

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O, to super, już wiem który nocniczek tak zachwalasz Aniu
    Wszystko powoli, muszę najpierw wykurować odparzenie Madzi, koszmarne pampersy :/ Często zmieniałam, myłam wodą przegotowaną a i tak sie jej zrobiło . To tym bardziej daje mi przysłowiowego kopa do działań

Moja siostra już wyraziła zdziwienie - co, jakie pieluchy...wielorazowe? A ja dam radę, dla zdrowia mojej córeczki i dla ekologii Pozdrawiam

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja bym sobie chętnie kupiła ten curvera ale nigdzie go w Poznaniu nie widziałam...... Jednak kupowanie nocnika za 60z to trochę za duże poświęcenie jak dla mnie

Dodam że na razie (

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustofanka
    Miejscowość
    Szkocja

Domyślnie

ten baby bjorn rzeczywiście stabilnie wygląda. zobaczymy jak sobie będziemy radzić na tym curverku...

Agnen, ja ten nocnik widziałam w dwóch sklepach w Bydgoszczy, ale nie jakichś takichś supermarketach z dziecięcymi tylko takich małych zwyczajnych sklepikach. może trafi Ci się znaleźć...

dla nas chyba jednak najlepszym rozwiązaniem jest duża wanna, kiedyś prostokątna miska nam starczała, ale ostatnimi czasy nie. może jakoś inaczej go trzymam nad miską, bo jest już dość ciężki

Chustomanka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biannah

dla nas chyba jednak najlepszym rozwiązaniem jest duża wanna, kiedyś prostokątna miska nam starczała, ale ostatnimi czasy nie. może jakoś inaczej go trzymam nad miską, bo jest już dość ciężki
    No właśnie, "ciężkie dziecie", jeszcze takie, które nie siada, ciężko wysadzić Mój klocek ma chyba już z 11kg, a ma dopiero 7 miesięcy....

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no bo niestety większość pieluszek typu one size nie pasuje na noworodka, chociaż produceni to klientom wmawiają: pielucha od urodzenia aż po 16 kg. dlatego ja dla noworodków polecam dobrej jakości tetrę z wkładkami, np. konopnymi albo z mikrowłókna, kwadratowe pieluszki frotowe do składania i konopne do składania, tzw. prefold. do tego dla wygody, albo jak kogoś stać, parę formowanych bawełnianych, bambusowych...w rozmiarze O. jak dzieciatko osiągnie wagę około 4,5-5 kg to problem się kończy, wtedy nawet te typu one size pasują.
    Już wiem, że powinnam sprawić sobie na początek takie właśnie wkładki. Tylko teraz trzeba się nauczyć składać te pieluszki, tak by nie spadały z maleńkiego tyłeczka (kurcze, zapomniałam, że nowourodzone małe jest tak drobne! Wszystko, co mam jest o wiele za duże...)
    Na razie chyba zaczniemy od "paska sumo", na to otulacz - tylko że najmniejszy otulacz (imse vimse) spada małej z pupy...
    Mama Tereski (24 grudnia 2005) i Klary (26 lutego 2008)

Poszukiwacze rzeczy

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

nie spada jest malutki. w wersji z paskiem sumo musisz pieluszkę zmianiać praktycznie po każdym siknięciu, no i zwypływającą kupką będziesz miała problemik.

instrukcję składania znajdziesz tutaj:
    http://www.ekobaby.pl/ep_instrukcja_skladania.php

Uprawnienia umieszczania postów