Pokaż wyniki od 1 do 20 z 154

Wątek: Książ(ecz)kowe kity

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Jeśli chodzi o książkę "Gdzie idziesz?" to największym kitem jest tytuł. Pytanie powinno brzmieć: dokąd idziesz? W języku mówionym używamy "gdzie", ale w pisanym strasznie to razi. Następna z serii powinna mieć tytuł "Co dziś mam ubrać?".
    Oj, jak bardzo się z Tobą zgadzam. Tym bardziej, że moja córa te książeczki uwielbia i w końcu się złamałam i zakupiłam również "Gdzie idziemy", uznając, że jako potoczyzm od biedy ujdzie. Ale uważam za żenujące, że wydawnictwo nie zatrudni tłumacza/korektora, który wyłapie również tego rodzaju niuans.

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    A ja uważam, że jakość wykonania tez jest ważna i jak najbardziej dopóki księga dźwięków będzie wydawana tak, jak teraz to dla mnie będzie kitem. Wkurzyłabym się gdybym wydała tyle kasy na coś, co rozpadnie się po kilku miesiącach.
    I tu znów mam uwagi do wydawnictwa. Przed zakupem wysłałam maila do "Dwóch sióstr" z pytaniem o jakość wydania, czy coś się zmieniło itp. W odpowiedzi napisano mi mniej więcej, że nic się nie zmieniło, ludzie kupują i im nie przeszkadza i żebym sobie odpuściła zakup, bo najwyraźniej jestem uprzedzona (i tu pierdylion emotikonek).

I tak sobie myślę, że ja jestem głupia, a wydawnictwa bezczelne. Powinnam głosować portfelem, ale tego nie zrobiłam, bo nie znalazłam fajnej alternatywy. I to trochę jest tak, że Dwie siostry czy Zakamarki mogą wydać niemal wszystko (np. krytykowane książeczki Cieślak) i się sprzeda, a na pewno jest wiele wartościowych pozycji wydanych przez niszowe wydawnictwa, które zupełnie przeszły bez echa. Przykre to.

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

sowa_przemądrzała, ja bym takiego maila pokazała publicznie. Co za podejście... w poprzedniej epoce by się takiego nie powstydzili.

Co do samej "księgi dźwięków" - u nas to kit. Młodszy synek oglądał, kiedy miał jakieś 9-10 miesięcy. Starszy, wówczas lat 2,5 spojrzał i powiedział: "ale brzydkie rysunki" - i ja się z nim zgadzam, kompletnie mi się nie podobają. My ją dostaliśmy i pewnie poszłaby dalej, gdyby nie jakość wykonania właśnie.
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowa_przemądrzała Zobacz posta
    I tu znów mam uwagi do wydawnictwa. Przed zakupem wysłałam maila do "Dwóch sióstr" z pytaniem o jakość wydania, czy coś się zmieniło itp. W odpowiedzi napisano mi mniej więcej, że nic się nie zmieniło, ludzie kupują i im nie przeszkadza i żebym sobie odpuściła zakup, bo najwyraźniej jestem uprzedzona (i tu pierdylion emotikonek).

I tak sobie myślę, że ja jestem głupia, a wydawnictwa bezczelne. Powinnam głosować portfelem, ale tego nie zrobiłam, bo nie znalazłam fajnej alternatywy. I to trochę jest tak, że Dwie siostry czy Zakamarki mogą wydać niemal wszystko (np. krytykowane książeczki Cieślak) i się sprzeda, a na pewno jest wiele wartościowych pozycji wydanych przez niszowe wydawnictwa, które zupełnie przeszły bez echa. Przykre to.

Nigdy bym się takiej odpowiedzi nie spodziewała od wydawnictwa, szczególnie uchodzącego za jedne z lepszych...
    Ale co racja to racja, wydawnictwo to pół sukcesu dla autora. Wypadałoby się zagłębić w te mniej rozpowszechnione.
    Niko 2012, Zo 2017