Pokaż wyniki od 1 do 20 z 154

Wątek: Książ(ecz)kowe kity

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    No ale czym różnią się te rymy od tych z supermarketowych książeczek? Są tak samo częstochowskie i mało zgrabne.

zgadzam się w 100% z Tobą.
    "Mam Co wypanda" oraz" Od 1 do 10"
    Druga pozycja lubiana przez mojego syna a Panda kiepska i to bardzo.
    Kupiłam kiedyś jej ZŁe sny - to dopiero jest porażka - oddałam bardzo szybko, bo nawet dla dorosłych to jest "wykolejone"

Pan Pierdziołka - nie znałam tego z przedszkola tylko z pierwszych klas szkoły podstawowej

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    zgadzam się w 100% z Tobą.
    "Mam Co wypanda" oraz" Od 1 do 10"
    Druga pozycja lubiana przez mojego syna a Panda kiepska i to bardzo.
    Kupiłam kiedyś jej ZŁe sny - to dopiero jest porażka - oddałam bardzo szybko, bo nawet dla dorosłych to jest "wykolejone"

Pan Pierdziołka - nie znałam tego z przedszkola tylko z pierwszych klas szkoły podstawowej
    Ja w ogóle tego nie znałam. Tytuł też mnie odstraszył ale pomyślałam sobie, ze jestem nadwrażliwcem(mąż twierdzi, że pierdzieć to nie jest wcale brzydko. Na śląsku tak się już goda) wiec poszukałam na internecie jakiegoś zdjęcia. Przeczytałam mężowi kilka wierszyków, pośmialiśmy się po czym przyrzekliśmy sobie nigdy nie kupować tej książeczki dziecku.

Mam też w domu taką śliczną, maleńką książeczkę "I Ty potrafisz powiedzieć proszę i dziękuję". Wszystko by było z nią cudownie. Wytrzymała, ładna i w ogóle ale niestety uczy bycia takim pantoflem: że na wszystko trzeba się zgadzać i do wszystkiego potakiwać a poza tym słowo "poproszę" to jest taka magiczna furtka do dostania tego, czego się pragnie. Myślę, ze taka książeczka jest fajna do oglądania obrazków, dopóki dziecko jeszcze czytać nie potrafi ale tak do czytania to zdecydowanie kit.

Chustomanka Awatar natalie
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mnie się tytuł "Pan pierdziołka" bardzo podobał bo mój dziadek mówił na gruszki pierdziołki nie mam pojęcia dlaczego ale sentyment mam

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natalie Zobacz posta
    Mnie się tytuł "Pan pierdziołka" bardzo podobał bo mój dziadek mówił na gruszki pierdziołki nie mam pojęcia dlaczego ale sentyment mam
    Natalie gruszki pierdolki -takie małe twarde,dobre nawet
    A ja tam pana pierdziolke lubie. ... młody zna kilka rymów i całego wpadł pies do kuchni i porwał mięsa ćwierć. ...
    Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

W kontekście wcześniejszych narzekań na serię o Maksie i padające w niej określenia „głupi” itp:

Jestem ciut zawiedziona książką „Albert i Mika” ze względu na szereg bardzo stereotypowych sformułowań nt. dziewczynek. Oczywiście są pisane w odpowiednim kontekście, ale wciąż mi zgrzyta i nie wiem, czy każde dziecko będzie umiało wychwycić ten niuans. Rozumiem, że ta część przygód Alberta adresowana jest do ciut starszych dzieci, ale wiem, że wiele z was dość swobodnie traktuje wskazania autora w kwestii wieku. Dlatego więc uczulam rodziców czytających młodszym dzieciom tę pozycję. Ja swojemu zmieniam pewne fragmenty, bo ma zadziwiającą pamięć do książkowych cytatów, które z lubością potem powtarza.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają