Pokaż wyniki od 21 do 40 z 154

Wątek: Książ(ecz)kowe kity

Widok wątkowy

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    Mnie od Pana Pierdziolki też odrzucił już sam tytuł. Chodziłam do przedszkola, ale takiego akurat wierszyka nie znalam i jakoś nie mam teraz ochoty sama uczyć moich dzieci tego typu twórczości

Dla mnie najgorszym kitem są książki Oli Ciesluk. Kupiłam w ciemno Wypanda nie Wypanda, bo tak wszędzie och i ach chwalona... Głupie, częstochowskie rymy, które każda z nas mogłaby wymyślić na poczekaniu, koszmar. Czym prędzej pozbyłam się z domu. Potem przegladalam jeszcze kilka jej książek, wszystkie na tym samym poziomie. Tuwim się przewraca w grobie. Naprawdę nie mogę zrozumieć, na czym polega jej fenomen, przecież te wierszyki niczym się nie różnią od takich z książeczek z supermarketu za 3zl.
    Podpisuję się pod tym! Po pobieżnym oglądnięciu w google wnętrza książek Cieślak już wiedziałam, że nie są stworzone dla nas. Co więcej, kiedy z ciekawości podsunęłam dziecku pozycję "Od 1 do 10" w księgarni, od razu odsunął ją ręką ze stwierdzeniem TO NIE. Tekst jest wg. mnie bez żadnego sensu, ot tak 'aby się rymowało'. Ilustracje też bez szału. Gdzie ten haczyk sukcesu?

Co do Pierdziołki, to nawet w księgarni moja ręka po niego nie sięgnęła ku obejrzeniu i nadal nie wiem czym się szczyci, ale jak widać po powyższych wpisach intuicja mnie nie myliła
    Ostatnio edytowane przez Mamata ; 13-11-2015 o 18:13
    Niko 2012, Zo 2017