My właśnie zaczęliśmy 8+2 i pierwsze święta, a w kolejce jeszcze czeka Chłopiec zwany Gwiazdką.
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
Mam obie ale wydaje mi się że dla 6 latka jeszcze za wcześnie.
Syn dostał w prezencie na urodziny ale jak dowiedziałam się ze tym zaczytują się bratanice mojego męża które są o kilka lat starsze to stwierdziłam że jeszcze poczeka.
Chłopca przeczytałam sama i faktycze za rok może dwa.
Obiecałam że coś napiszę ale ciągle coś i zaraz kolejne wiosenne święta więc tematyka zaczyna robić się daleka od tego co tu i teraz.
Natomiast chciałam się was zapytać co sądzicie o książce Basia i zwierzaki?
Jak dla mnie pomysł fajny ale niedopracowany. Brak czegokolwiek na przechowywanie wyciętych zwierząt. Szkoda że wszystko na kolorowym papierze bo ciężko zrobić ksero. Przez co jednorazowego użytku.
Tekstowo - jak dla mnie kiepsko. Skupili się na wycinankach, okładce a tekst taki na siłę i oderwany od Polskiej tradycji i rzeczywistości (a przecież Basia z założenia ma być taka polska, nasza) spokojnie można było wydać w broszurze albo tak jak jest wydawana pojedyncza Basia.
Wogóle mogli książkę wydać normalnie jak pojedyncze Basie i osobno wycinanki. To wszystko w teczce. Wycinanki jak się skończą to książka prezksiążkasię źle.
Niewygodna do czytania. cena jak na tego typu książkę a raczej na to co z niej zostaje po wykorzystaniu wycinanek bardzo wysoka. Dziecku się podobają wycinanki i to bardzo. Jedyny plus.
Można kupić jak będzie z 50% upustem
Wyciągam wątek bo my jesteśmy już po pierwszej nowości BN.
Krowa Matylda i śnieg.
mogłam się domyślić po nazwie i okładce że to będzie tego typu tematyka, odłożyć na półkę i przeczytać za kilkanaście tygodni.
Swoją drogą ciekawa jestem nowości na zimę i BN.
Dla wielbicieli Matyldy polecam, ale poczekajcie z czytaniem.