Pokaż wyniki od 1 do 20 z 128

Wątek: Ksiązki o Bożym Narodzeniu i Zimie

Mieszany widok

Chustoguru

Domyślnie

Jest jeszcze o zlosliwym Mikolaju w ksiazce Wierzcie w Mikolaja il. Benjamin Chaud.

Dzieci z dachow jest swietne.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Jest jeszcze o zlosliwym Mikolaju w ksiazce Wierzcie w Mikolaja il. Benjamin Chaud.

Dzieci z dachow jest swietne.
    Oj to jest mega kontrowersyjna książka.
    Chyba najlepszy moment dla dziecka na nią to zbuntowany nastolatek
    Nie, nie,nie. Unas poczeka aczkolwiek z tego co pamiętam kiedyś próbowałam jączytać synowi (błędem było to, że wcześniej nie przeczytałam jej sama). Szybko przestałam. Mam czytałam aletylko ja ją czytałam całą.

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Oj to jest mega kontrowersyjna książka.
    Chyba najlepszy moment dla dziecka na nią to zbuntowany nastolatek
    Nie, nie,nie. Unas poczeka aczkolwiek z tego co pamiętam kiedyś próbowałam jączytać synowi (błędem było to, że wcześniej nie przeczytałam jej sama). Szybko przestałam. Mam czytałam aletylko ja ją czytałam całą.
    Nie ukrywam tego, nazwałam Mikołaja złośliwym .

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Nie ukrywam tego, nazwałam Mikołaja złośliwym .
    Och tam nietylko o Mikołaja chodzi. Te kościotrupy czy czaszki na naczyniach (chyba kubkach tak??) nie pamiętam dokładnie.
    Jak dla mnie za dużo tam wszystkiego przewrotnego, że tak to nazwę jak dla małych dzieci. Ale wydawała mi się fajna i odpowiednia dla mniejszych dzieci jak ją nabyłam.
    Szybko to się jednak zmieniło

Chustoguru

Domyślnie

Och tam nietylko o Mikołaja chodzi. Te kościotrupy czy czaszki na naczyniach (chyba kubkach tak??) nie pamiętam dokładnie.
    Jak dla mnie za dużo tam wszystkiego przewrotnego, że tak to nazwę jak dla małych dzieci. Ale wydawała mi się fajna i odpowiednia dla mniejszych dzieci jak ją nabyłam.
    Szybko to się jednak zmieniło
    Rozpędziłam się, fakt. Wątek odkopany pod kątem poszukiwań dla małych dzieci. Ale Wierzcie w Mikołaja warto mieć, mnie sie dobrze czytało .

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Ooo, zgodzę się - jestem bardzo tolerancyjna, ale Wierzcie w Mikołaja jest tak odjechana, że aż mnie raziło trochę.. Nawet sama nie doczytałam do końca, jakoś odpuściłam. Dzieciom też nie czytałam..

Za to w tym roku zbankrutuję chyba na dwie angielskojęzyczne ksiażeczki o świętach, jedna dla 2 latka, druga dla 6 latka... I tak się waham, i kminię...
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    Ooo, zgodzę się - jestem bardzo tolerancyjna, ale Wierzcie w Mikołaja jest tak odjechana, że aż mnie raziło trochę.. Nawet sama nie doczytałam do końca, jakoś odpuściłam. Dzieciom też nie czytałam..

Za to w tym roku zbankrutuję chyba na dwie angielskojęzyczne ksiażeczki o świętach, jedna dla 2 latka, druga dla 6 latka... I tak się waham, i kminię...
    Jakie jakie?? i co wymyśliłaś żeby tanio sprowadzić? Też mam kilka anglo na oku, ale jednak drogo taka impreza wychodzi.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    To bardzo dobra wiadomość a Prezent dla Cebulki czytał ktoś z 5latkiem?
    Już nie pamięta czy syn miał 5 czy 6 lalatWydawało mi się wtedy że dobrze przyjął, ale teraz nie jestem pewna. To trudna książka. Nie wiem czy w tym roku spróbuję czy poczekam.
    A Lotta trzy opowiadania?
    Zapewne znasz, a jak nie to może z dziećmi poczytaj. My w tym roku wracamy do niej na pewno.
    Tego Cebulkę zostaw. Zresztą tak naprawdę to w tej książce mało świątecznie. Jeśli chcesz spróbować to może lepiej jesienią?
    I nie wiem też jakie masz podejście do rodziny, bo Cebulka poczęty z przypadkowym mężczyzną, a mam egoistycznie postąpiła myśląc że tylko ona mu wystarczy. Oczywiście historia kończy się dobrze, ale czy powinno się ją czytać takim maluchą? Chyba nie.
    Na szczęście mój syn jej nie pamięta iniech tak na razie zostanie.

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

marta, jeszcze nic nie wymyśliłam.. Waham się pomiędzy licytacją używek na ebay, albo nowe z bookdepository. To ich hasło "free delivery worldwide" jest łaaadne, ale moim zdaniem tam wysyłka jest już wliczona w cenę ksiazki, nie sądzisz?
    Sprawdzałaś swoje tytuły u nich?
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Uprawnienia umieszczania postów