Jest jeszcze o zlosliwym Mikolaju w ksiazce Wierzcie w Mikolajail. Benjamin Chaud.
Dzieci z dachow jest swietne.
Jest jeszcze o zlosliwym Mikolaju w ksiazce Wierzcie w Mikolajail. Benjamin Chaud.
Dzieci z dachow jest swietne.
Oj to jest mega kontrowersyjna książka.
Chyba najlepszy moment dla dziecka na nią to zbuntowany nastolatek
Nie, nie,nie. Unas poczeka aczkolwiek z tego co pamiętam kiedyś próbowałam jączytać synowi (błędem było to, że wcześniej nie przeczytałam jej sama). Szybko przestałam. Mam czytałam aletylko ja ją czytałam całą.
Och tam nietylko o Mikołaja chodzi. Te kościotrupy czy czaszki na naczyniach (chyba kubkach tak??) nie pamiętam dokładnie.
Jak dla mnie za dużo tam wszystkiego przewrotnego, że tak to nazwęjak dla małych dzieci. Ale wydawała mi się fajna i odpowiednia dla mniejszych dzieci jak ją nabyłam.
Szybko to się jednak zmieniło
Ooo, zgodzę się - jestem bardzo tolerancyjna, ale Wierzcie w Mikołaja jest tak odjechana, że aż mnie raziło trochę.. Nawet sama nie doczytałam do końca, jakoś odpuściłam. Dzieciom też nie czytałam..
Za to w tym roku zbankrutuję chyba na dwie angielskojęzyczne ksiażeczki o świętach, jedna dla 2 latka, druga dla 6 latka... I tak się waham, i kminię...
A Lotta trzy opowiadania?
Zapewne znasz, a jak nie to może z dziećmi poczytaj. My w tym roku wracamy do niej na pewno.
Tego Cebulkę zostaw. Zresztą tak naprawdę to w tej książce mało świątecznie. Jeśli chcesz spróbować to może lepiej jesienią?
I nie wiem też jakie masz podejście do rodziny, bo Cebulka poczęty z przypadkowym mężczyzną, a mam egoistycznie postąpiła myśląc że tylko ona mu wystarczy. Oczywiście historia kończy się dobrze, ale czy powinno się ją czytać takim maluchą? Chyba nie.
Na szczęście mój syn jej nie pamięta iniech tak na razie zostanie.
marta, jeszcze nic nie wymyśliłam.. Waham się pomiędzy licytacją używek na ebay, albo nowe z bookdepository. To ich hasło "free delivery worldwide" jest łaaadne, ale moim zdaniem tam wysyłka jest już wliczona w cenę ksiazki, nie sądzisz?
Sprawdzałaś swoje tytuły u nich?