Spadłamznieba, mnie też bardzo wciągnęłacudna opowieść
![]()
Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
Spadłamznieba, mnie też bardzo wciągnęłacudna opowieść
![]()
Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
A możecie mi napisać, czy świąteczne Pettsony odkrywają tajemnice Świąt? Tj że prezenty kupuje ktoś, a nie przynosi Mikołaj czy inny świąteczny byt? Czytałam streszczenie I tak z niego wynika...
Kurcze, zapisuję te. Książki I zapisuję. Chyba już zacznę kupować![]()
![]()
![]()
Odkrywają te tajemnice. Natomiast mój syn bardzo lubi Goście na BN oraz Kiedy przyjdzie SW. Mikołaj i on chyba traktował to jako bajkę.
Wydaje mi się, że zawsze sądził, że to fikcja.
Pettson i Findus już na samym wstępie są fikcyjni. Przecież koty nie mówią i nie zachowują się w ten sposób.
Natomiast jeśli nie chcesz odkrywać tych tajemnic bo Twoje dzieci mogą się domyślać, że jest inaczej to odpuść.
Masz małe dzieci z tego co widzę po suwaczkach. Może Inne książki z Mikołajem im zaproponuj..
Wybór jest ogromny. A na 100% będą jakieś nowości. Zawsze są
Kiedy przychodzi sw Mikołaj to Pettson szykuje przez cala książkę prezent, a w zasadzie buduje maszyne udajaca Mikolaja. ALE na koncu jednak Mikolaj jest prawdziwy.
Goscie na Boze Narodzenie to o spotkaniu z sasiadami, tam chyba nie ma nic ze jest czy nie ma Mikolaja. Taka sasiedzka pomoc jak Pettson zaniemogl.
Tak ale jest tam wielokrotnie powtarzane, że on sam go buduje.
Jak dla mnie i z tego co pamiętam wielojrotnie powtarzane tutaj na forum, te książki odkrywają te tajemnice.
Zresztą najlepiej to widać na przykładzie dzieci jak to odbierają. Mój syn właśnie tak to odebrał ale tak jak pisałam stwierdził że to fikcja.
Tajemnicy nie odkrywa książka Polecana wcześniej
Święta dzieci z dachdachów. Wręcz przeciwnie bardzibardziej ją pogłębia co widać na końcu książkksiążki.
Co prawda to nie oŚw. Mikołaja, renifery, prezenty, etc chodzi tylko o pewnego człowieka którego niktnie zna, pojawił się nagle a na końcu ...
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 24-09-2017 o 07:35
Jest jeszcze o zlosliwym Mikolaju w ksiazce Wierzcie w Mikolajail. Benjamin Chaud.
Dzieci z dachow jest swietne.
Soul, śliczności!
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Dotarł wczoraj..
To taki prosty komiks.. ale polecam przeczytać samemu zanim dacie dzieciom
O matko, mi szczena opadła, takiego Mikołaja się nie spodziewałam! Byłam zaskoczona i szczerze rozbawiona..Choć pierwsze wrażenie moje jest takie, że to komiks dla dorosłych. Nie wiem, czy dzieciom dam
Ktoś czytał też? Jak wasze odczucia?
Och jak cudownie, przez chwilę poczułamagie świat, zapach pierników. I zamarzylam o książkach dla moich bąbli. Tylko nie potrafię teraz wyłapać z tych tu polecanych, które będą dobra dla prawie 3 latka i roczniaka. Pomożecie.
Oczami wyobraźni widzę nas przy kominku w naszym domu leżymy na podłodze i czytamy o świętach......
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bajkas, zerknęłam pobieżnie na półkę i przyszły mi do głowy te:
Mój przyjaciel Malmi (cudna! Dla 3 latka będzie idealna)
Boże narodzenie w Bullerbyn
Boże narodzenie (z serii Obrazki dla maluchów - taka nieduża w sztywnej okładce)
Noc wigilijna z ilustracjami Clementa Moora (wydawnictwa Jedność)
Yeti Benjamina Chauda
i wspomnę jeszcze o jednej, póki jest do kupienia:
My Dear Santa, Roda Campbella (taki bliźniak tematyczny "Moje kochane zoo" - z sztywnymi kartkami i okienkami do otwierania, dla maluchów)
Dla młodszych mam dużo fajnych i głównie po angielsku, ale nawet nie polecam i nie wypisuję, bo to wszystko oldschoole i nie do kupienia już w większości :/
U mnie jeszcze dla maluszków Gąska Zuzia i pierwsza gwiazdka, Czupieńki- gwiazdka![]()
Soul czy kupowałaś już coś na amazonie?
znalazłam tą: https://www.amazon.co.uk/gp/product/...A20VBLZTOMZ892
i czy ja dobrze rozumuje ze używana kosztuje 0,18 funta??+ oczywiście wysyłka?
Na to wygląda z ceną. Ale
czy mozna gdzies na amazonie podejrzec stan uzywek, zdjecia cos? Czy sam opis 'good' ma wystarczyć? Dla mnie to za mało jak płace za przesył i raczej zwracac nie bedzie sie oplacalo jakby cos nie gralo.
Tu masz nowke i cenowo wyjdzie podobnie
https://www.bookdepository.com/Dear-Santa/9781447223818
Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 15-10-2017 o 23:20
Dla maluchów śpiewanka z Muchomora: Przybiezeli do Betlejem.
Chotomskiej 10 bałkanków kartonowka
Gaska Zuzia potwierdzam fajna.
Gąska Zuzia świetna.
Czupieńki uwielbiam, ale to raczej dla starszych, mimo że testu malutko.
Łaa Soul Noc Wigilijna Moore muszę mieć. Zła kobieto, wymieciony wszędzie nakład.
edit. i jak nie lubię tej serii tak urzeka mnie kreską w Świat w obrazkach Święty Mikołaj.
Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 13-10-2017 o 22:46