Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: a Katowice i okolice??

Chustonówka
    Miejscowość
    Siemianowice Śląskie

Domyślnie a Katowice i okolice??

potrzebuję pomocy, dziś przyszła moja pierwsza chusta kółkowa kangoogoo ale nie umiem zamotać, próbowałam nie wiem jednak jak te kółka obalić jak włożyć dobrze materiał i potem dociągać...nie udaje się
    może jakaś chustomama mi pomoże...zanim wybiorę sie na warsztaty...może w piątek??
    będę wdzięczna za instrukcje-ale pomoc vis a vis byłaby dla mnie wybawieniem
    znajdzie sie ktoś?? chyba lola22 tu z okolicy halooo please
    Lavia czarownica to ja...

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie Re: a Katowice i okolice??

proponuje zagladnac do dzialu warsztaty/spotkania Slask ma swoje podforum i jest tam mnostwo mam

Chustomanka Awatar katasza2
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Witam,
    jestem mamą 3-miesięcznej dziewczynki i marzy mi się chustowanie, niestety idzie mi to bardzo nieporadnie, czy mogę liczyć na Wasza pomoc?! - jestem zdesperowana
    Próbuję sama wiązać korzystając z instrukcji na necie ale wyobrażam sobie, że spotkanie z kimś kto wiąże i udzieli mi praktycznych pomocnych wskazówek, pokaże jak to się robi, skoryguje błędy, itd., to zupełnie co innego - pomoc nieoceniona. Mieszkam w Tychach i najlepiej gdyby odezwał się ktoś właśnie z Tychów, bo ja raczej nie mam możliości przemieszczania się - wózek w srodkach komunikacji miejskiej tymczasem mnie przerasta
    POMÓŻCIE DZIEWCZYNY!

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

katasza2 Ja jestem z Tychów Jestem samoukiem, ale mniej więcej od stycznia, więc może pomogę. A jakbyś chciała spotkać się z profesjonalistkami, to zawsze możesz się zabrać ze mną i Maćkiem do Katowic (spotkania mniej więcej co tydzień) - niestety w tym tygodniu nie dam rady jechać, ale jak tylko będzie jakiś dogodny termin to mam dwa miejsca wolne w samochodzie

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja z ligoty ale tylko raz widziałam jak ktoś motał kułkową więc z kułkową niebardzo pomoge
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Sania dziękuję za propozycję - być może skorzystam - będziemy w kontakcie. A czy mogłabyś mi napisać coś więcej o tych spotkaniach w Katowicach - termin, czas trwania, koszty, itd. Domyślam sie, ze dziecię i chusty zabieram na takie spotkanie ze sobą, więc chciałabym to zgrać z porą karmień np. Poza tym dodam, ze jeśli chodzi o wychodzenie z moja Marysią, to jestem dzika - poza codzinnymi spacerami i koniecznymi wizytami u lekarza nie umiem sobie innych wspólnych wyjść zorganizować - tzn. nawet nie próbuję, bo mnie to chyba przeraża (może za mocne słowo) - zwyczajnie nie wiem jak się do tego przygotować.... ale to uż tak na marginesie. Jeśli będzie trzeba jechać do Katowic, to jakoś sobie chyba poradzimy.
    Tymczasem dziękuję.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

katasza2 - polecam Ci wybranie się z Sanią na spotkanie chustowe. Bywają tam mamy, które noszą już długo i świetnie tłumaczą. Poza tym, nie ma to jak wyrwać się na herbatę i pogaduchy w chustowym towarzystwie Tu jest wątek spotkaniowy http://www.chusty.info/forum/showthr...cia!%29/page10

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Z tego co widzę to najbliższe spotkanie w czwartek - akurat mamy chirurga (przepuklinka pępkowa) ale może w kolejnym terminie uda nam się wybrać i może Sani też będzie pasowało...

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katasza2 Zobacz posta
    Z tego co widzę to najbliższe spotkanie w czwartek - akurat mamy chirurga (przepuklinka pępkowa) ale może w kolejnym terminie uda nam się wybrać i może Sani też będzie pasowało...
    Śledź Indygowy wątek i jak Ci będzie pasować termin spotkania to napisz do mnie pm

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Dziękuję za pamięć - dla mnie temat jak najbardziej aktualny i prawie priorytetowy, więc będę w kontakcie

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

dotarła do mnie dziś rano piękna, kolorowa, pozytywna babylonia - pierwsza prawdziwa chusta... )))
    no to... zaczynamy...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

I to od KOGO . Miłego motania.

Chustofanka Awatar Ilion
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Katasza2 ja też dopiero zaczynam... Może spróbujemy kiedys razem? - co dwie głowy to nie jedna pozdrawiam i życzę powodzenia i cierpliwości

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

z tym motaniem to różnie mi wychodzi... niestety od jutra zaczynam pracę, to i z czasem będzie kiepskawo o Indygo mogę pomarzyć a tam dziewczyny zdolne i życzliwe... no szkoda...

Ilion spróbować zawsze możemy, dni coraz cieplejsze i dłuższe, to może na jakiś plener się umówimy, może w któryś weekend? dobrze by było gdyby był też ktoś bardziej w temacie rozeznany do udzielenia cennych wskazówek i korekty niedociągnięć dosłownie
    tymczasem pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów