Asiu, napiszę raz jeszcze: jakaś Ty piękna!Komplet dla Kasiani cudny... Muszę pomyśleć nad takim szalem/narzutką...
Asiu, napiszę raz jeszcze: jakaś Ty piękna!Komplet dla Kasiani cudny... Muszę pomyśleć nad takim szalem/narzutką...
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Myślałam nad granatem(do torebki od doke by mi pasował) albo żebym była bardziej widoczna to niebieski/morski/turkusowy i koniecznie fiolet/śliwka - uwielbiam fiolet
Asiaaaaaaa pomóż
czy ta włóczka co linkowałaś ta z jedwabiem to ona cieniutka jest?
Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)
och jeszcze ten kolor mi sie podoba
![]()
a ten wzór jest super!
oszaleć możnatyle pięknych rzeczy w tej galerii!
No to lecim:
1) Tak, to granat - to akurat był taki jedwabisty, mięsisty akryl i raczej go już nie dostanę. Z granatami wogóle jest kiepsko, bo robią raczej ciemne modraki niż granaty, ale możemy poszukać czegoś, co by się nadawało. A torebka od dokebu jest w bardzo szczególnym kolorze (granat bardzo stonowany), więc tu trzeba by z wyczuciem,
2) te turkusy to jest to samo - akryl z angorą. Mogę powtórzyć. To jest ta sama włóczka, co ta Twoja popielata,
3) w kolorze to bardziej śliwka niż fiolet - włóczka ta sama, co Twoja oliwkowa (akryl + moher bodajże) - raczej mogę powtórzyć, choć to włóczka dawno kupowana, więc nie daję głowy, że odcień będzie identyczny. Przy czym fioletów jest raczej sporo, myślę, że coś byśmy znalazły,
3) akryl z wiskozą - już nie do kupienia (czasem się jeszcze gdzieś pojawia, ale już nie produkują - fabryka padła), ale mam jeszcze na jedną chustę. Włóczka złożona z dwóch nitek, czarnej i fioletowej, cieniusieńka, typowo wiosenna (choć ja noszę chustę z tego cały rok),
4) ten drugi turkus raczej nie do powtórzenia, ale to był bardzo podobny kolor do tych turkusów z punktu 2,
5) wzór nazywany przeze mnie "pajęczynką" - najlepiej wygląda na włóczkach z włoskiem. Mam śliczną włóczkę w kolorze morskim trochę jakby głębszy kolor niż ta ze zdjęcia) i ciemny fiolet, która by się na ten wzór nadawała.
Włóczka z jedwabiem jest średniej grubości i raczej całoroczna, na pewno nie jakoś mocno grzejąca. Przy czym dość drogo wychodzi, bo 1) jest cudna, 2) mało wydajna, 3) ze względu na skład.
Czy wszystko napisałam?
Pat droga, dziękuję, kłaniam się i wogóle...no padam do stóp w podzięce za takie słowa. Muszę mężowi pokazać, może się komplementować nauczy
P.S. Zasuwam z robotą, jak mała motorówka. W tygodniu nie mam możliwości zrobienia zdjęć w dziennym świetle, ale za to w przyszły weekend na pewno będzie jakaś mini sesja, bo skończę na pewno więcej niż jedną rzecz. Wczoraj z ciekawości zaczęłam chustę z bambusa - jeszcze nigdy z niego nie robiłam i coś mi się wydaje, że wpadłam po uszy... Mięciutka tak, że ledwie czuję, że coś trzymam - będzie super na wiosnę... Ale zobaczycie, ocenicie
Szkoda, że nie pomacacie przez monitor
![]()
Ostatnio edytowane przez magnus ; 14-01-2013 o 03:23
Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014
Podbiję sobie z rana, bo skoro już wybrałam, a to będzie spóźniony prezent urodzinowy od męża to chociaż sobie popatrzę, ależ się cieszę, na wiosnę i do siedzenia przy maszynie będzie idealna!!
zoano magnus ma rację granatowa skóra aż wchodzi w grafit, na pewno to nie ten kolor, który linkowałaś, chociaż wzór mój![]()
I TEGO koloru na pewno nie dopasujemy idealnie, więc ja bym się na siłę nie starała. Lepiej wybrać coś, co pasuje, ale niekoniecznie jest w tym samym odcieniu.
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Magnus a z takich włóczek nie aż tak bardzo grzejących, żeby się na wiosnę nadawały to które są? Ta z bambuskiem? COś jeszcze?![]()
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Asiu a mogłabym zobaczyć te dwie włóczki?Jakie to kolory?Te na pajęczynkę mam na myśliI jaki mają skład?
I jeszcze jaka jest orientacyjna cena chusty wykonanej z włóczki z jedwabiem?
I czy już wiesz jaka będzie cena tej z bambusem?Może na bambus bym się zdecydowała?Jakie kolory do wyboru?
Trochę człowieka nie było, a tu takie piękności
Zawsze się zastanawiam, jak Ty czas znajdujesz na te cudowności...
Pawel 2006Milia 2011
Mikolaj 2013
ja też ciekawa jakie są kolory włóczki z bambusem i jak cenowo wychodzi?
Ja kiedyś znalazłam cudne połączenie bambusa i jedwabiu. W dotyku bajka
Przypomnę sobie co to było
A z bambusów z wełną to jest śliczne http://gdansk.amiqs.pl/szczegoly,fli...granatowy.html
Ostatnio edytowane przez Aksamitka ; 14-01-2013 o 13:35
magnus - a czy komplet z pierwszego postu Rudy Lisek to jeszcze może jst dostępny?
Raduś 21.02.2009 i Piotruś 09.06.2011
Ja nie wiem, kiedy znajduję czas. Naprawdę. Pomiędzy robieniem innych rzeczy, wieczorami i w weekendy. A dziś mam wolny dzień i mi się marzyło przedpołudnie z szydełkiem i kawką, to musiałam kilka spraw załatwić i mnóstwo czasu spędziłam jadąc samochodem ślimaczym tempem po zasypanym śniegiem mieście.
Bambusy są najróżniejsze i co za tym idzie ceny różniste. Akurat ja robię z tego:
https://www.e-dziewiarka.pl/index.ph...d=285&Itemid=2
https://www.e-dziewiarka.pl/index.ph...d=280&Itemid=2
Wychodzi tak (chociaż nie lubię pokazywać zanim nie skończę, no i zdjęcie w sztucznym świetle, bo na dworze wali śnieg, to jednak nie to):
![]()
Wychodzi bardzo fajnie i jest mega miękkie, ale robi się ciężka, bo się nitka rozwarstwia...
Tylko to za grube na chustę... No i drogie dość...
Rudy lisek jest jak najbardziej do wzięcia. Mam w tej chwili dostępne tylko to, co w pierwszym poście.
Ostatnio edytowane przez magnus ; 16-01-2014 o 19:51
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014