Czapeczka boska!
Wygląda na to, że czapka jest już wolna, bo Apulina się nie odzywa. Napiszę do Ciebie jak się dostanę do komputera.
A to by miało jedną paczką iść?
Dzięki
Mam obfotografowany nowy komplet, który powstał jeszcze na koniec roku 2015. Tylko muszę opanować sytuację obiadowo-domową i postaram się wrzucić zdjęcia.
Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014
Już jestem
Dostępny od ręki przemiły puchaty i ciepły komplet z mieszanki alpaki i jedwabiu.
Sprzedany
![]()
Ostatnio edytowane przez magnus ; 05-01-2016 o 21:38
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
No niekoniecznie chociaż dobrze by było![]()
Mąż: 25.12.2013Młody 24.08.2015. godz 18:18.
KOCHAM WIĘC NOSZĘ
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Cholinder piękny ten szary....
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Szary! Duży jest? Bo mam dużą głowę i szerokie plecy
Pomyślę do wieczora, bo może się uda wziąć, na 80% jestem pewna![]()
Asinus asino pulcherrimus
Asiu ale ten szary slicznosci
Mam chopla na punkcie szarości
Jak bym nie miała od ciebie już szarosci to bym wziela
I cena taka atrakcyjna![]()
Mąż: 25.12.2013Młody 24.08.2015. godz 18:18.
KOCHAM WIĘC NOSZĘ
Czapka spokojnie da radęA chusta ma 184x84 cm. - przed chwilą zmierzyłam. Ona jest dosyć dziurawa, fajnie się układa pod szyją.
Też lubię szarości. I to jest zupełnie inny odcień niż ten Twój
Cena atrakcyjna ze względu na to, że z tego gatunku mam mały magazyn w domuMuszę trochę "wyrobić".
Muszę zrobić inne zdjęcia tej turkusowej alpakowo-jedwabnej, bo kolor wyszedł stanowczo zbyt dzidziusiowy. Turkus to mój kolejny ulubiony kolor![]()
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Ja też chciałabym taki kaptur!
miśki dwa i mały ktoś
Ooo jaki czad. Piękności<3
Czy on (szary) gryzie?
J.2014 i E.2016
A podasz jakieś wymiary z grubsza?
J.2014 i E.2016
Zapraszam na priv zatem
Postaram się wieczorem podesłać jakieś linki z włóczkami.
DziękiMoże być jeszcze bardziej elfi, jeśli się zostawi spiczasty czubek kaptura. Ja go wszyłam do środka przy szarym, ale jest to sprawa odwracalna - zaledwie kilka szwów do sprucia.
Robiłam ten komin z myślą o właśnie takich osobach jak Ty
Jak dla mnie nie gryzie, przy czym tę wełnę w składzie trochę czuć. Nie wiem, czy to można nazwać gryzieniem.
Tak z grubsza, to całość od dołu do góry ma ok.49 cm. Szerokość 28 cm.mierzone na płasko, czyli 56 cm.obwód.
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Bardzo, bardzo mi miło
Cieszę się, że kominokaptur zyskał aprobatę
Z tej włóczki np. https://wloczkowo.pl/pl/c/Big-Merino-welna/108 ok. 120 zł.
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
szkoda że zima się ma już ku końcowi
ja kiedyś zamawiałam u kogoś taki kaptur z kominem i jakos zupełnie nie wyszedłtzn słabo spełnia swoją funkcję.) czy też dość ciasno przylega do szyi? bo mam straszną ochotę na niego...
"za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"
No właśnie chodziło mi o to, żeby ten komin rzeczywiście spełniał swoją funkcję. W necie jest mnóstwo wzorów, ale te kominy spełniają chyba bardziej rolę ozdobnika, a nie ogrzewaczaStarałam się połączyć efekt estetyczny z funkcjonalnością
Komin nie przylega mocno (ma obwód taki, żeby akurat włożyć głowę) , ale też nigdzie nie odstaje. Kaptur też nie jest mocno szeroki, tak żeby jednak trochę grzał. Z drugiej strony nie chciałam, zeby wyszła kominiarka. Włóczka jest gruba, tak więc - mam wrażenie - udało mi się połączyć ładne z pożytecznym.
Edit: Niezbyt to skromnie wyszło![]()
Ostatnio edytowane przez magnus ; 09-01-2016 o 15:56
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Przepraszam wszystkich, którzy czekają na swoje zamówienia, ale niestety to, co się dzieje w sklepach internetowych na początku roku, to jakaś kpina. Rozumiem, że mają inwentury, ale uczciwie byłoby napisać, że wysyłki będą opóźnione. Tymczasem czekam na włóczki, które jeszcze nawet nie zostały wysłane (mimo że dawno opłacone).
Agis, domówiłam włóczkę na Twój szal, to mi dosłali nie ten kolor, o który prosiłam.
Trzeciaczek, za włóczkę na komin zapłaciłam w zeszłą środę. Wczoraj dostałam informację, że nie mają tego koloru i jutro będzie dostawa.
Już mi ręce opadają.
Dziergam z tego, co przyszło, mam kilka rzeczy rozpoczętych. Nie lubię nawalać, to dla mnie frustrujące, no ale pewnych rzeczy nie przeskoczę.
Mam nadzieję, że w weekend będę Wam miała co pokazać.
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Asiu a w mojej czerwieni się zaprezentujesz Zobaczyłam jak wyglądaplisssssssssssssssss