Oj straszna lipa!!! I to niby bezpieczne nosidlo...![]()
Tak sobie myślę,że dla wprawnej krawcowej to nic skomplikowanego, a paska całego nie warto wymienić? I wszyc wtedy głębiej tak aby ten krzyżyk faktycznie przeszywal pasek?
Oj straszna lipa!!! I to niby bezpieczne nosidlo...![]()
Tak sobie myślę,że dla wprawnej krawcowej to nic skomplikowanego, a paska całego nie warto wymienić? I wszyc wtedy głębiej tak aby ten krzyżyk faktycznie przeszywal pasek?
na szczęscie nie ma monopolu na krawcowe, więc jeśli nie jesteś pewna zdolności sąsiadki to poszukaj kogoś bardziej profesjonalnegonaprawdę myślę,że to nie jest skomplikowana operacja szyciowa
![]()
Czytam właśnie o wadach i znalazłam takie coś:
"
Jeżeli sprzedawca podstępnie zataił wady towaru, konsumentowi przysługuje uprawnienie do złożenia reklamacji z tytułu rękojmi bez względu na okres, jaki upłynął od stwierdzenia wady. Oznacza to, że przedsiębiorca odpowiada za produkt, nawet jeżeli wada zostanie przez konsumenta zauważona po upływie 2 lat od wydania rzeczy.
Uwaga! Sprzedawca jest zwolniony z odpowiedzialności z tytułu rękojmi, jeżeli konsument w momencie zawarcia umowy wiedział o wadzie, np. towar był sprzedawany po obniżonej cenie z uwagi na określoną usterkę. Wada ta nie będzie podlegała reklamacji, ale towar można zareklamować, jeżeli ujawni się w nim inna usterka – nieznana konsumentowi w momencie zakupu."
Czy osoba która to szyła nie wiedziała co robi wszywając tylko pół centymetra??
edit
Ma ktoś Tulę pod ręką i może sprawdzić ile jest wszyte u niego?? Będę wdzięczna![]()
Też bym uderzyła do krawcowej, bo to naprawdę nic skomplikowanego. Niestety po raz kolejny potwierdza się, że Tula jest przereklamowana...
Wruuuu, mogę Ci sprawdzić, ale które to jest dokładnie miejsce?
Edit: Już widzę. U mnie po obu stronach jest jeszcze z centymetr paska za tym krzyżykiem.
Ostatnio edytowane przez sowa_przemądrzała ; 08-10-2015 o 21:44
moim zdaniem to wada ukryta. ja bym powalczyła.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny