w takim razie cały czas czekam na porady, jakie nosidło kupić
Womar eco 2
Tula
Manduca
w takim razie cały czas czekam na porady, jakie nosidło kupić
Womar eco 2
Tula
Manduca
amraam, ze swej strony mogę Ci polecić Manducę. Używaną możesz znaleźć niewiele drożej niż nowy Womar eco, a jakościowo jest bez porównania lepsza. Ja kupiłam prawie nową, jeszcze na gwarancji, za 300zł. Nosimy w niej i ja, i mój mąż - głównie półtorarocznego synka, ale czasem i trzylatka, jak mu się nóżki zmęczą.
Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
:
nosiłam Br w Marsupi od kiedy skończył miesiąc. Teraz tez czasem, choć panel ciut za wąski, dorósł do MT. Znam argumenty przeciw, ale gdyby nie nosidło, całą zimę przesiedziałabym w domu i zwariowała. Krótkie wyjścia ratowały mi psychikę. Chusta w chlapę zimę pod kurtkę na ubrania, do przychodni odpadała. Nie umiałam sprawnie motać i nie zamierzałam robić z siebie widowiska. Jeśli alternatywą jest womar albo rezygnacja z noszenia to polecam szczerze Marsupi.
Marta, mama Ani (06.2012) , Ambrożego (11.2014) oraz Ignasia (09.2018)
Zasadniczo najlepiej byłoby wstrzymać się do czasu, aż dziecko zacznie siadać, ale życie nie jest czarno-białe.
Artykuł o rodzajach nosidełek dla dzieci: http://www.chustodzieciaki.pl/noszen...awowe-rodzaje/
W pierwszym roku życia dziecka polecam przede wszystkim nosidła wiązane (mt, hybrydy), mniej klamrowe.
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl