a znasz o wilku i koźlętach?
ja właśnie ją pamiętam jak nam ciocia przed snem opowiadała, jak u niej nocowaliśmy
a znasz o wilku i koźlętach?
ja właśnie ją pamiętam jak nam ciocia przed snem opowiadała, jak u niej nocowaliśmy
synek lato 2008synek wiosna 2011
u nas to sa na ogol historie o tym jak maly dinozaur Franek z malym dinozaurem Wojtkiem.... poszli na rowery/pojechali nad jezioro/grali w pilke z kolegami/poszli do muzeum/pojechali gdzies tam/zrobili cos tam. F uwielbial jak byl maly, potem mu troche przeszlo. W jakos woli czytane![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Dla mnie inspiracją jest "Bajarka opowiada".
Poza tym też opowiadam historie z życia wzięte i takie, gdzie bohaterami są moje dzieci. Lubią to bardzo.
I "Czerwonego kapturka" opowiadam, bo żadna spisana wersja nie przypadła mi dotąd do gustu
Ale Bajarka aktualnie rządzi![]()
'08, '09, '11, '13
Nie znam "Bajarki", muszę się rozejrzeć, jeśli rzeczywiście dobra. Oj, ciężko znaleźć dobre bajki. Mamy kilka tomów takich kolorowych, kiczowatych gniotów, które potrafią każdą bajkę ukatrupić. Czytam kilka wersji i próbuję z nich ułożyć własną.
Koźlątka - to strasznie drastyczna bajka. Nie wiem, czy JA jestem psychicznie gotowa, żeby wprowadzać dziecko w świat zaszywania kamieni w brzuchach i topienia wilkówA kastrować oryginalne bajki też mi trochę głupio
![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
samasia - oprocz Bajarki jeszcze Spiewajaca Lipka jest swietna.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster