Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1425

Wątek: Co dziś czytałam/em mojemu dziecku?

Mieszany widok

Chustoguru

Domyślnie

Moje bajeczki o smerfach z Egmontu
    Ciekawski George
    W sekretnym ogrodzie z il. Moneta, Tekturka

Przegladamy też intensywnie Otworz okienka Kolory, Przeciwienstwa i Liczby

Ostatnio ze wzgledu na swietna pogode, spedzamy czas aktywnie na dworze i czytania mniej, to zrozumiale, ale nawet nowego zamowienia nie zrobilam w tym miesiącu i jakos nie chce mi sie za to zabrac. To nowosc, na pewno mi przejdzie i nadrobie w kolejnych .
    G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019

Chustoholiczka

Domyślnie

Marto i u nas mniej czytania ale tylko wieczorem. Bo rano jest tak samo jak zawsze.
    Na pewno pogoda ma na to wpływ ale również i zmęczenie dotlenieniem

A co do nowych książek. Kupuję ale mniej.

Chustoguru

Domyślnie

Przed snem wyciągnęłam jeszcze Tappi i awantura z olbrzymem. Pierwsze czytanie i od razu pykło.

Chustoguru

Domyślnie

Elmer, Elmer, Elmer... u nas ciągle ostatnio Elmer. Mamy chyba wszystkie wydane zbiorówki, ale syn najbardziej lubi Elmer słoń w kratkę. Do tego w końcu kupiłam maskotkę i jest szał.

Z dzisiejszych zakupów zwycięzcą okazał się Nunuś. Kicia kocia i Nunuś zatem też na tapecie, różne. I nowa z okienkami . Niestety kilka KK zostało u babci i nieodżałowana jest część z traktorem, wniosek: wszystkie książki muszą być w domu, bo z pamięci, w sumie z obrazka z tyłu KK, pamięta że taką część mamy i chce czytać konkretnie tę.

Lubi też nadal Tappi i awantura z olbrzymem.

Chustoholiczka

Domyślnie

U nas dziś to. Bardzo podobają się te broszurowe książeczki Czas na bajkę. Chyba dokupię resztę.
    Co prawda mocno skrócone te R. Kipling ale dla szybkiego czytania i ilustracji warto.

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    U nas dziś to. Bardzo podobają się te broszurowe książeczki Czas na bajkę. Chyba dokupię resztę.
    Co prawda mocno skrócone te R. Kipling ale dla szybkiego czytania i ilustracji warto.
    Ja mam sporo tych Czas na bajkę, ale takie klasyki: Czerwony kapturek, Trzy świnki, Kopciuszek, Śpiąca królewna, Śnieżka, Złotowłosa, Księżniczka na ziarnku grochu.

Pozostałe mniej mi się podobały ilustracyjnie, ale te co mamy to cudne są.

edit. Błysk to coś nowego? Kiedyś obserwowałam książkę Błysk najpiękniejsza rybka, ale nakład wyczerpany.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Ja mam sporo tych Czas na bajkę, ale takie klasyki: Czerwony kapturek, Trzy świnki, Kopciuszek, Śpiąca królewna, Śnieżka, Złotowłosa, Księżniczka na ziarnku grochu.

edit. Błysk to coś nowego? Kiedyś obserwowałam książkę Błysk najpiękniejsza rybka, ale nakład wyczerpany.
    Nie wiedziałam, że czas na bajkę jest też z tymi klasykami o których piszesz.
    Z dzieciństwa pamiętam bajki Kipling. Kupiłam niedawno to nowe zbiorcze wydanie, ale córka mniej zainteresowana. Poszukałam skróconych wersji i tak trafiłam na nosorożca i lamparta.

Błysk był też taki broszurowy. Mam chyba 3 (niektóre są jak kolorowanka plus tekst).
    Jak chcesz to jutro mogę zrobić zdjęcie.