Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1425

Wątek: Co dziś czytałam/em mojemu dziecku?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A my dziś głównie Basię
    kilka rozdziałów z Afryki Kazika i
    zaczęłam czytać Calineczkę, ale zasnęli

Chustoguru

Domyślnie

Zgadzam sie, ze jak sie cos zle czyta, bo slownictwo albo udziwnione czcionki, to dopiero za ktoryms razem juz mam przyjemnosc z czytania, a nni wytrzeszcz oczu. Jak lubimy Prosiaczka, co ma urodziny lub Prosiaczek i pojazdy, tak pierwsze czytanie tych tekstow meczylo na poczatku. Jakos niektorzy autorzy ida w parze z takim tekstem wywijasem. Nie lubie tego.
    G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Zgadzam sie, ze jak sie cos zle czyta, bo slownictwo albo udziwnione czcionki, to dopiero za ktoryms razem juz mam przyjemnosc z czytania, a nni wytrzeszcz oczu. Jak lubimy Prosiaczka, co ma urodziny lub Prosiaczek i pojazdy, tak pierwsze czytanie tych tekstow meczylo na poczatku. Jakos niektorzy autorzy ida w parze z takim tekstem wywijasem. Nie lubie tego.
    Tu nie o wywijasy chodzi tylko słownitwo. Bogate bardzo, ale niespotykane, archaiczne. Bo ogólnie tekst bardzo wartościowy tylko teraz tak się nie pisze. Mój syn uwielbia bawić się słowem i poznawać nowe słownictwo i to bardzo. A tutaj tego pod dostatkiem. I mimo tego, że czytana kolejny i kolejny raz to nadal zadaje pytania bo zauważa inne nowe niezrozumiałe słowasłowa. Na szczęście nie powtarza pytań o stare które już są wyjaśnione.
    Zastanawiałam się nawet jakby teraz współcześnie przetłumaczono Heidi jak by to wyglądało.

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

Heidi z dzieciństwa swojego pamiętam, mam w schowku w Bonito i pewnie niedługo kupię, też jestem ciekawa jaki będzie odbiór
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

"Tonję z Glimmerdalen" teraz czytamy. Rozkoszuję się tym, że możemy czytać długie opowieści bez obrazków

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Tu nie o wywijasy chodzi tylko słownitwo. Bogate bardzo, ale niespotykane, archaiczne. Bo ogólnie tekst bardzo wartościowy tylko teraz tak się nie pisze. Mój syn uwielbia bawić się słowem i poznawać nowe słownictwo i to bardzo. A tutaj tego pod dostatkiem. I mimo tego, że czytana kolejny i kolejny raz to nadal zadaje pytania bo zauważa inne nowe niezrozumiałe słowasłowa. Na szczęście nie powtarza pytań o stare które już są wyjaśnione.
    Zastanawiałam się nawet jakby teraz współcześnie przetłumaczono Heidi jak by to wyglądało.
    Napisalam slownictwo albo wywijasy. W obu przypadkach kilka razy musze przeczytać, żeby płynnie szlo .

Chustoholiczka

Domyślnie

A wiesz, że nie znam Prosiaczka. Tutaj na forum bardzo polecany, natomiast mi jakoś nie po drodze do niego

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    A wiesz, że nie znam Prosiaczka. Tutaj na forum bardzo polecany, natomiast mi jakoś nie po drodze do niego
    Najbardziej Prosiaczek i pojazdy lubimy.

Domyślnie

My będziemy dziś czytać przygody Telepatka i Melepetka .. Książka o dwóch małych myszkach. Fajna, dobrze zilustrowana.
    Ostatnio edytowane przez astiolek ; 07-05-2018 o 17:15