Ja bym chciala umiec intonowac rozzne posstcie,, ale ww trakcie zapominam kto jak miaal ssie wypowiadac i maam wrazenie ze jeszzcze bardziej to dezzzorientuje.
Ja bym chciala umiec intonowac rozzne posstcie,, ale ww trakcie zapominam kto jak miaal ssie wypowiadac i maam wrazenie ze jeszzcze bardziej to dezzzorientuje.
U nas do znudzenia Jaś i JaneczkaDość, że ja czytam wszystkie części po kolei jak leci, to jeszcze mamy dwa audiobooki i córa puszcza nieraz dwa całe w ciągu dnia - babcia już powoli zaczyna mieć dość Jasia, Janeczki i Jarosława Boberka
Ze starszym zaczęliśmy dziś Malutką Czarownicę a młodszej podsunęłam Florkę na dobranoc, ponieważ skończyłam czytać 5 część JiJ![]()
My telewizyjnie, bo czytalismy Tomki, Strazaka Sama i Auta![]()
My dzisiaj od rana Rozbojnika Hotzemplotza ostatnie rozdzialy i Mama Mu na rowerze (drażni mnie ta ksiazka nie wiem czemu)
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Kicia kocia i Nunuś w różnych odsłonach.
Starsi czytają sami dziś...
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
coś nam wątek zanika, ale mam nadzieję, że czytacie nadal?
U nas w ostatnim czasie był Miś Uszatek, teraz czytam Alfabet Polski, córa dostała jakieś bajeczki na dobranoc w przedszkolu a więc czytamy.
A w tamtym tygodniu skończyliśmy Drzewo Życzeń![]()
Teraz czyta mąż dzieciakom lisa Witalisa, babcia przyniosła starą książkę Brzechwy Od baśni do Baśni
o taką
i jeszcze dała nam Ranyboskie, Julek! - znacie? Nada się wiekowo dla moich dzieciaków?
U nas dzisiaj wieczorem:
parę rozdziałów z drugiego tomu Skarpetek
Jak mama została Indianką
Kto się schował?
Sowa czy puszczyk
Ooo u nas też Cebulka szedł w Adwencie, ale takiego stosu to przez rok nie zmielilismy
Edit: bo wciąż mielimy Basie
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021
Rewelacja. Muszę zacząć wynotowywać tytuły, bo najstarszy jedzie z książkami w tempie jedna kilkusetstronicowa dziennie!
W ogóle nie ruszaliśmy tematów świątecznych. Były Czarownice i Charlie i fabryka czekolady Dahla, Oliver Moon, Zguba zębiełków.
A z najmłodszym codziennie po miliard razy wszystkie Maksy Zakamarków, polubił też Elę i Miffy, do zasypiania zawsze Nunuś![]()
My ze swiatecznych nadal czytamy Jak Winston uratowal swieta, moj 5latek zachwycony i sam sie domaga
Wruuuuu patrzac po tytulach mamy w 90% taki sam zestaw![]()
[*] i
U nas Winston leży niedokończony, doszliśmy jakoś do 16 rozdziału chyba. Pettson i Findus (Niezwykły święty Mikołaj) też niedokończony.
Dzisiaj starsza wybrała Trzy małe czarownice, a młodszy najnowszego Alberta i opowiadania o Star Wars (czytaliśmy je tyle razy, że starsza potrafi je "czytać" z pamięci).
W tym tygodniu czytamy książkę pt. "Ja, Jonasz i cała reszta" - bardzo zabawna, polecam przede wszystkim tym, którzy są fanami serii "Ja i moja siostra Klara"
podgląd środka: https://www.strefapsotnika.pl/ja-jon...calej-rodziny/
U nas na tapecie Pompik juz druga. Moje dziecko zakochane![]()
[*] i
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
Wruuu Winston jest znowu dostepny.
Kosmiczne swieta kupilam, ale nie zdazylismy
[*] i
Roalda Dahla czytaliście? Charlie i fabryka czekolady na przykład.