Tajemnica Bożego Narodzenie - 3 grudnia
Alberta szuka miłości
Pan Brumm tego nie rozumie
Dzień z życia Czu
Binta tańczy
Jak pracuje Święty MikołajŚwięty Mikołaj zna się na świętacj
Mała zima
Tajemnica Bożego Narodzenie - 3 grudnia
Alberta szuka miłości
Pan Brumm tego nie rozumie
Dzień z życia Czu
Binta tańczy
Jak pracuje Święty MikołajŚwięty Mikołaj zna się na świętacj
Mała zima
Starszemu na dobranoc "Na szczęście mleko..." - całą przeczytaliśmyStrasznie zakręcona ale musieliśmy skończyć.
Młodszemu (prawie 5 lat) od trzech dni czytam Mamę Mu. Zażyczył sobie nagle po kilku miesiącach czytania codziennie Tappiego(To na dobranoc, bo w dzień pozwala sobie czytać inne książki).
Ciekawa jestem czy to chwilowe czy też na wiele miesięcy :-D
Starszego naszła dzisiaj ochota na audiobooki o Pettsonie i Findusie. Długo słuchali i oglądali książki.
2009
2012
O czym pada śnieg
Jak dwie krople wody
Zbyt późno
Ilustrowane opowieści o piratach
Szopięta
Prezenty Astona
Kamyki Astona
Niedźwiedź łowca motyli
Mój sobie od kilku dni całkowicie juz sam czyta. Bez towarzystwa. Trochę mi z tym dziwnie....
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
U nas od dawna też samodzielne czytanie ale raczej krótkie. 1-2 poziom serii czytam sobie. Aczkolwiek i 3 poziom już przeczytany. Natomiast to jeszcze idzie mu wolno. Bardzo lubi czytać samodzielnie i zazwyczaj codziennie rano pokazuje nam ile przeczytał (budzi się raczej przed nami. Czasami nawet godzinę)
Ale zdecydowanie woli jak czyta mu dorosły a on może się wtulić i słuchać.
Życzę aby i do was to wróciło rodzinne czytanie.
Dziś rano córa wymyśliła, że chce czytać fioletową książeczkę a więc jej poszukałam i przeczytałampotem okazało się, że jej chodziło o Basię i Franka, który znalazł się w łazience (bo tam od kilku dni jest czytywany przy różnych okazjach
)
jedna jest różowa, ale to dlatego, że jedna Lena to za mało i musiałam przeczytać jeszcze drugą ....
Żubr Pompik Zapach wiosny (czy jak to mówi mój syn Żubr Pompka)
U nas w końcu zaskoczyły obrazkowe! Wiosna na Czeresniowej i Otto w mieście, jeździ tam i z powrotem bo samochodów dużo.
Chyba się ponownie przymierze do zakupu Opowiem ci co robią auta i inne o autach poszukam. ach![]()
U nas dzisiaj "Uśmiech dla żabki" niezmiennie mnie wzrusza, a Mała w końcu zaczyna rozumieć o co chodzi w tej historiirozmawiałyśmy po przeczytaniu o tym, co to znaczy tęsknić i zdziwiłam się, ile dwulatka potrafi ogarnąć.
"Dzieci z Bullerbyn", "Pobawimy się?" Pii Lindenbaum.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Słoń w autobusie
Malutki Lisek i Wielki Dzik cz 1 i 2
Księżycolud
Tappi i awantura z olbrzymem
Audiobook Basia i opiekunka
Pucio niezmiennie od kilku tygodni i nowy Tappi
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Pucio to tak fajne książki że u nas codziennie są w użyciu. Traktujemy je już jak zabawki. I one wystarczą na kilka lat (chyba że ktoś nie ma problemów logopedycznych to zapewne krócej, ale przedszkolaki od mojego syna też lubią te książeczki)
Mogą je czytać dorośli oraz starsze rodzeństwo a młodsze dzieci w pewnym momencie bawią się już tymi słowami same.
Ciekawa jestem czy będzie trzecia część.