U nas dziś wielki powrót Tupcia Chrupcia...
Przedszkolak na medal
Dbam o zęby
Umiem się dzielić
Nie mogę zasnąć
Żegnaj pieluszko
Nie dam sobie dokuczać
![]()
Niko 2012, Zo 2017
Antonino, Dobranoc gąsko, Wstawaj gąsko, Auto Maksa - ten zestaw po kilka razy przez ostatnie dni czytamy
Smoczek Maksa, Miś Maksa, Ciastko Maksa, Jest tam kto?, Gdzie idziemy?, Wymyśl coś, Nocnik nad nocnikami, Chcesz być moim przyjacielem?, Moja pierwsza książeczka o kolorach, Gałgankowy skarb, Gąska Zuzia i pierwsza gwiazdka, Basia i dentysta, Wigilia Mamy Mu, Malmi
Dawno nikt nic nie pisał
Starszak:
Żabka, Nela - chyba 6 rozdziałów a na dobranoc Jezus powiedział, że...
Młodsza
Bobo część 1 i 2 (choć 1 z dużo większym zainteresowaniem), Kicia kocia sprząta, Wielka księga Basi i Franka x 2, Wstawaj i Dobranoc Gąsko, Ela - 3 części, Lalo, Babo i Binta, Antonino ze snu w sen, Kukuryk, Mały miś, O wiośnie, Lokomotywa, Mała rybka, Czereśniowa
To i ja napiszę, choć dzisiaj tylko na dobranoc :
Młodszemu "Szary domek"
Starszemu "Tatuś Muminka i morze"
2009
2012
U nas dzisiaj Piersi, Kastor majsterkuje, Pan Brum utknal na dobre, Jezdzi pociagiem i Boze Nardzenie, Elmer i nieznajomy, Elmer i Roza, Elmer i dziadek Eldo
Chyba wsio
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
U nas był Głos (ostatni hit), Pępek,Percy (Po burzy), Hokus Pokus Albercie, Cień, Mysia Orkiestra i wertowanie Narwańców
Helenka 30.04.2013
Julek 09.04.2017
Ooo a co to Głos ?
[*] i
Chyba Natala linkowała w głównym. Opowieść o Malym Wodniku ktory wyrusza na poszukiwanie swojego głosu,bo jego nigdy do niego nie trafił (glosy sa rozsylane przez Wielkiego Rozsyłacza). Po drodze trafia do Czarodzieja, Mędrców i miasta Głupców.
Drugie dno w wielu miejscach ale na pewno nie do wylapania jeszcze przez maluchy. Refleksyjna,ciepła. Klimatyczne ilustracje.
Nie sądziłam że tak przypadnie H. do gustu
Helenka 30.04.2013
Julek 09.04.2017
u nas dziś sporo poza domem, więc wiele czytania nie było... "tylko" mąż zdążył przeczytać przed wyjściem wszystkie 8 części Miko
po powrocie za to F zasiadł przed jedną z półek z wyciągał jak leci, nawet dawno nie ruszane kartonówkiaż w końcu powiedziałam, że muszę sobie zrobić przerwę
![]()
Wczorajsze wieczorne :
Młodszemu "Szary domek" (akurat skończyliśmy i ciekawa jestem czy wróci do Tappiego)
Starszemu "Tatuś Muminka i morze"
Była też u nas siostrzenica, która ma niecałe 3 miesiące.
Podczas czytania "Zaśnij ze mną" trzymałam książkę tak, żeby widziała obrazki a ona wymachiwała nóżkami i rączkami patrząc na książkę![]()
Kilka krótkich wierszy Brzechwy mówiłam z pamięci (bo długich nie pamiętam) a ona słuchała wpatrzona we mnie.
Byłam pod wrażeniem takiego zainteresowaniaMoim dzieciom aż tak wcześnie nie czytałam. A szkoda.
2009
2012
ja musze się pochwalić bo moja młodsza (16 miesiecy) z coraz wiekszym zainteresowaniem słucha tego co czytam, polubiła ulicę Czereśniową a wczoraj zaczełam czytac poczytaj mi ammo i wiersz "Dakltyle" i była bardzo zainteresowana..ciesze sie bo traciłam nadzieje że coś bardziej ją zaciekawi
U nas niezmiennie od kilku tygodni Galopem, Stasiek wrecz ja uwielbia, a mnie drazni juz ta ksiazka i ten tekst Frączek
Wczoraj na ukojenie i łzy tez byla ksiazka Galopem
Starszy ciagle Elmer i nieznajomy oraz Strupek (Dziurki w nosie dostal na urodziny i jej nie chce czytac)
[*] i
Ojej. Czemu nie chce czytać dziurek?
wczoraj:
- 4 razy Pan Brumm jedzie pociągiem
- 2 razy Miko szuka przyjaciela
- raz całą Księgę Basi i Franka
- 2 razy Sprytnie to sobie wymysliłeś Albercie
- raz Bobranoc Albercie
- raz KK poznaje strażaka.
Mój syn teraz przed snem wybiera sobie 2 książeczki i kładzie je na łóżku przed spaniem, codziennie jeden Albert i jedna KK ;[
U nas sporo różnych ale codziennie
trzy części o Bolusiu
Miko się wyprowadza, Miko ma urodziny
Słoneczne jajo
Mama Mu czyta, Mama Mu sprząta
Matemoto
Basia
Rycerze i smoki
Recykling i odpaki
Tola i Felek
O żółwiu który chciał spać
Kurcze blade
Dziurki w nosie, Strupek i Pępek![]()
Wruu extra. My dziś mieliśmy taki maraton i gonitwę że jedyne co nam się udało przeczytać to z świeżo przybyłych bajek "Kota w butach" i tyle.
Nic to. Czasem tak bywa po prostu. Inne rzeczy były dziś ważniejsze.
u nas dziś binta i lalo