Pokaż wyniki od 1 do 20 z 468

Wątek: biblioteczne cudeńka i nie tylko

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    Jakie fajne książki co to zając poziomka?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
    Zając Poziomka to 12 opowiadań na 12 miesięcy.
    Na pewno znasz Zająca ze swojego dzieciństwa programu Tik tak i ciotkę Klotkę
    Ciepła, zabawna, radosna książka która m. In. uczy dziecka szacunku nie tylko do zwierząt, lasu ale ogólnie do wszystkich. Opowiada o najważniejszych datach, wydarzeniach, etc w każdym miesiącu. Z każdym niemal miesiącem poznajemy nowego bohatera.
    Jest oczywiście kultowa piosenka którą moje dzieci uwielbiają i śpiewają.
    Jest też gra planszowa dołączona do książki ale my nigdy jeszcze w nią nie graliśmy.
    Taka trochę inna książka niż większość tutaj polecanych.
    Osobiście bardzo lubię książki Ewy Chotomskiej. Są takie ciepłe, radosne, wnoszące coś do życia nie tylko dla dziecka. Lubię po prostu lubię.

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Zając Poziomka to 12 opowiadań na 12 miesięcy.
    Na pewno znasz Zająca ze swojego dzieciństwa programu Tik tak i ciotkę Klotkę
    Ciepła, zabawna, radosna książka która m. In. uczy dziecka szacunku nie tylko do zwierząt, lasu ale ogólnie do wszystkich. Opowiada o najważniejszych datach, wydarzeniach, etc w każdym miesiącu. Z każdym niemal miesiącem poznajemy nowego bohatera.
    Jest oczywiście kultowa piosenka którą moje dzieci uwielbiają i śpiewają.
    Jest też gra planszowa dołączona do książki ale my nigdy jeszcze w nią nie graliśmy.
    Taka trochę inna książka niż większość tutaj polecanych.
    Osobiście bardzo lubię książki Ewy Chotomskiej. Są takie ciepłe, radosne, wnoszące coś do życia nie tylko dla dziecka. Lubię po prostu lubię.
    Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze do niej nie zajrzeliśmy, czytamy póki co Pana Poppera
    Przeczytaliśmy już Mattisa i Amelię Bedelię - moje dzieci nie rozumieją jeszcze tych wpadek słownych
    Książka Detektyw Pierre - super, już dawno nic tak nie wciągnęło synka, jak jej oglądanie. Póki co nie wyszukuje zadanych przedmiotów, tylko ją ogląda

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze do niej nie zajrzeliśmy, czytamy póki co Pana Poppera
    Przeczytaliśmy już Mattisa i Amelię Bedelię - moje dzieci nie rozumieją jeszcze tych wpadek słownych
    Książka Detektyw Pierre - super, już dawno nic tak nie wciągnęło synka, jak jej oglądanie. Póki co nie wyszukuje zadanych przedmiotów, tylko ją ogląda
    Bo Amelia nie jest dla przedszkolaków. Przedszkolak nie złapie jeszcze tego humoru.
    Dałabym 8 lat. Mój też nie wszystko jeszcze chwyta, ale sporo łapie.
    Pan Popper to ulubiona książka mojej mamy. Wiele razy mi ją czytała i teraz jak tylko jest okazja to czyta mojemu synowi.

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Bo Amelia nie jest dla przedszkolaków. Przedszkolak nie złapie jeszcze tego humoru.
    Dałabym 8 lat. Mój też nie wszystko jeszcze chwyta, ale sporo łapie.
    Pan Popper to ulubiona książka mojej mamy. Wiele razy mi ją czytała i teraz jak tylko jest okazja to czyta mojemu synowi.
    Ale już wiem, że jest fajna i za parę lat mogę pożyczać lub kupować do samodzielnego czytania