Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Jakie wiązanie dla "sztywniaka" ;-)

Mieszany widok

Iskierka Jakie wiązanie dla... 06-07-2015, 21:16
Iskierka Zapomniałam napisać, córcia... 06-07-2015, 21:18
Mayka1981 Czy jakiś fizjoterapeuta... 06-07-2015, 21:37
zulam Edit bo przeczytałam post... 06-07-2015, 21:39
Iskierka Mayka nie byłam jeszcze u... 07-07-2015, 15:02
zulam Babylonia to porządna chusta,... 07-07-2015, 19:57
Iskierka Pobieżnie zmierzywszy wyszło... 07-07-2015, 20:51
Iskierka Acha jeszcze jedna rzecz mnie... 08-07-2015, 18:37
Mayka1981 Iskierko, nie znam się na... 13-07-2015, 09:29
soska Moja córka tak miała. Lekarz... 30-07-2015, 23:40
huskymama Opis z pierwszego i kolejnego... 31-07-2015, 08:50
    Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Edit bo przeczytałam post Mayki, z którym się zgadzam.
    Z tego co piszesz to poza ew problemem z napięciem być może robiłaś zbyt małą żabkę i wpadniecie pupy, o co w elastyku nie jest trudno. W wiązanej, w kieszonce prawidłowo dociaganej nie będzie dziecku łatwo prostowac nogi - zdecydowanie bym próbowała tak wiązać, żebyście utrwalily sobie dobra pozycję. Żeby mała nie odginala góry (co też może być nawykiem z.elastyka) nie napinaj górnej krawędzi - dociagaj górę większą szerokością, luz z karku przesuń palcami pod pache i dopiero wtedy ciągnij połę. Po zawiazaniu koniecznie popraw boczne poły wpychajac je pod pupę w miejscu skrzyżowania i pod kolana z boku. Gorąco to będzie w każdym wiązaniu, no może ciut mniej w kangurku. Możesz go próbować zacząć wiązać z pozycji siedzącej żeby mała nie prostowała nóg, na stojąco dociagac.

Chustonówka

Domyślnie

Czy jakiś fizjoterapeuta widział małą?
    Ma tak od urodzenia czy to ostatnie wyczyny?
    W jakiej pozycji najczęściej nosisz ją na rękach?
    Jak jej się podoba leżenie na brzuszku a jak na plecach?
    Mayka nie byłam jeszcze u fizjoterapeuty, chodzimy do osteopaty i potwierdził moje odczucia, że mała ma problem i rozluźnieniem ciała, wg niego to typowe u wielu dzieci po cesarce Ma tak od urodzenia, teraz już ciut lepiej nawet. Poza problemem z chustowaniem najgorzej jest ze spaniem, wierci się i rzuca sama się wybudzając, śpi dobrze tylko w otulaczu i chuście choć i tak się wierci (też z powodu nadmiernych gazów).
    Nie znosi spać i być w ogóle na brzuchu. Na plecach też nie lubi hehe. W ogóle do teraz była dzieckiem niemal nie odkladalnym z rąk.
    Na rękach teraz najbardziej lubi być w pionie jak do odbijania, w ogóle nie lubi pozycji leżącej, ciągnie się do siadania.
    Z chustą jest różnie, jak jest aktywna to czasem protestuje po włożeniu na tyle że muszę ją wyciągnąć,jak jest śpiąca to chętnie idzie spać.
    W każdym przypadku ciężko mi zrobić dobrą żabkę przez to jej prostowanie nóg. W elastyku kolanka mogłaby mieć wyżej, jest do tego dość mocno rozkraczona. Ciężko o głęboki siad bo staram się mieć dobrze napiętą chustę, inaczej mała opada.
    Tak jeszcze z innej beczki do ilu cm powinnam skrócić swoją babylonie, kupiłam okazyjnie 5.6m a mam 170 CM wzrostu i noszę rozmiar s,nosimy jednak razem z mężem, on ma 184 cm i też jest szczupły.
    Jaką lekką, wygodną chuste polecilybyscie poza tym? Nie mam w ogóle doświadczenia ale ta babylonia wydaje mi się jakaś ciężka i gruba, chyba że chusty tkanę tak mają?