Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Weaving Imp - polski handwoven

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

To była pierwsza tkana ręcznie chusta jaką miałam i chyba druga wełniana w moich rękach. Motana była 1,5 roczna Justynka, słusznej, ale bliżej nieznanej mi wagi Wiązałam głównie pp, ale także kangurka i kieszonkę. Chusta zachwyciła mnie miękkością, wręcz elastycznością, a dzięki temu kompaktowością i współpracą przy wiązaniu - kangura wiązało się bajecznie! Miałam wrażenie, że chusta wręcz wyciąga się, wydłuża przy wiązaniu. Miękka niesamowicie, ale ani ta miękkość ani ta elastyczność nie wpływały na komfort noszenia. Zaskoczona byłam brakiem obszycia brzegów i brakiem skosów, ale nie przeszkadzał mi brak ani jednego ani drugiego. Dobór kolorów bardzo ładny, zdecydowanie zyskują w słońcu i jak nie lubię tego rodzaju barw, to to zestawienie jest bardzo naturalne i podobałam się sobie w tej chuście i moje dziecko też mi się w niej podobało
    Dziękuję za możliwość ponoszenia (a było go dużo, codziennie kilka motań, bo chustę zabrałam do rodziców na Mazury ) i z niecierpliwością czekam na bawełnę

Ostatnio edytowane przez martaj ; 29-08-2015 o 22:47
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chusteryczka Awatar kiamara

Domyślnie

Z opóźnieniem, za które przepraszam, dodaję moją opinię.
    Pierwszy raz testowałam tego typu chustę, ręcznie tkaną. Nie powiem wiele nowego o pierwszych wrażeniach - cudownie miękka,przyjemna w dotyku, a jednocześnie sprawiająca wrażenie "solidnej", zwarta. Pierwsze wrażenia męża - idealna w dotyku i piękna kolorystycznie Nosiłam w niej ponad 10-kilogramowego półroczniaka i sprawdziła się doskonale. Dociąga się świetnie i co ważne równie dobrze trzyma! Nasze najdłuższe noszenie w niej trwało 2 godziny i ani razu nie musiałam poprawiać żadnych luzów, chusta doskonale trzymała. Wprawdzie po jakiejś godzinie zaczęłam odczuwać ciężar noszonego wkładu, głównie na ramionach, ale przy takich gabarytach to oczywiste Zwróciłam uwagę na krawędzie, o których tu była wcześniej mowa, rzeczywiście, nieco inaczej pracują, ale nie miałam żadnego problemu z dociągnięciem chusty. Podsumowując, to jedna z najlepszych chust, w jakiej nosiłam. I cudnie skomponowana kolorystycznie, z wielkim smakiem i wyczuciem barw. Dziękuję za możliwość testowania Fotki obiecuję wrzucić wieczorem!
    Edit: fotki

Ostatnio edytowane przez kiamara ; 16-09-2015 o 22:12

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Strona internetowa nie działa, czy gdziekolwiek mozna dostac te chusty?\
    spózniłam się , ale teraz powracam do chustowania I te chusty sa
    MAMA-Wiktorii 18.02.2007 Katarzyny 29.03.2011 Kornelii 19.05.2021

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

No są, i jakie nosne (mam jedną). Facebook, Magda tka cały czas.