Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: może głupie pytanie

Domyślnie Re: może głupie pytanie

Cytat Zamieszczone przez andziulindzia
    Cytat Zamieszczone przez Diidiianna
    (tylko że ten z krzyżem w wersji bez krzyża to jest plecaczek hanti)
    Nazwa plecaka z krzyżem nie wzięła się od krzyżowania chusty na piersiach tylko od krzyżowania chusty na dziecku. W plecaczku hanti chusta z tyłu się krzyżuje a wiec to jak najbardziej plecaczek z krzyżem, tylko z modyfikacją

Andzia
    hmmm mi się wydawało, że w prostym plecaku też się krzyżuje chusta, wprawdzie faktycznie najczęściej pod dzieckiem, ale też widziałam zdjęcie całego stadka mam w pawiach, które właśnie chyba wyciągały i rozciągały chustę z pod pupy i krzyżowały na plecach dziecka. w plecaczkach prostych mi się wydaje, choć głowy nie dam.

Nazwa plecaka z krzyżem nie wzięła się od krzyżowania chusty na piersiach tylko od krzyżowania chusty na dziecku. W plecaczku hanti chusta z tyłu się krzyżuje a wiec to jak najbardziej plecaczek z krzyżem, tylko z modyfikacją

Andzia
    hmmm mi się wydawało, że w prostym plecaku też się krzyżuje chusta, wprawdzie faktycznie najczęściej pod dzieckiem, ale też widziałam zdjęcie całego stadka mam w pawiach, które właśnie chyba wyciągały i rozciągały chustę z pod pupy i krzyżowały na plecach dziecka. w plecaczkach prostych mi się wydaje, choć głowy nie dam.

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Andzia
    Przyjrzyj się uważnie: krzyżowanie chusty w plecaku z krzyżem jest duże i przede wszystkim rzuca się w oczy, chusta krzyżuje się już pod karczkiem dziecka. W plecaku prostym skrzyżowanie chusty pod pupką dziecka ma na celu jedynie zabezpieczenie przed wypadnięciem. A w ogóle niektórzy wiążą supeł pod pupą dziecka.

Andzia
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

podkleję się pod wątek odnośnie plecaczków, jeśli można
    czy da się zawiązać plecaczek nie motając na dziecku, tzn. zamotać jakotako, włożyć dziecię i dopiero wtedy dociągać?

mały nadal nie chce współpracować. plecaczek prosty udało nam się zawiązać raz(!) i to byle jak.
    makka pakka

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

nie bardzo
    to znaczy mozna dziecie zarzucic w tobolku na plecy i wtedy juz pol motania za nami
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

Cytat Zamieszczone przez ithilhin
    nie bardzo
    to znaczy mozna dziecie zarzucic w tobolku na plecy i wtedy juz pol motania za nami
    próbowaliśmy. mały nie pozwala sobie zarzucić chusty na ramiona... więc tobołek taki koślawy wychodzi, zaczyna się wierzganie i o zarzuceniu na plecy nie ma mowy, nie mówiąc o dalszym motaniu...

mamy miesiąc żeby się nauczyć. potem wyjazd w góry...
    makka pakka

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

sprobujcie go ponocis z asekuracja "na barana" ceem przyzwyczajenia.

a mowiac tobolek mialam na mysli operacje taka ak tutaj na zdjeciu na dole
    http://klubkangura.com.pl/sposoby-na-be ... a-na-plecy
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

u nas noszenie na plecach mozliwe jest dopiero od niedawna, wczesniej moje dziecie za nic nie chcialo, nie lubilo, nie wspolpracowalo - teraz sie ciesze ze moge ja nosic
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Uprawnienia umieszczania postów