Podłączam się do pytania, jesteśmy w identycznej sytuacji(8 miesięczna dziewczynka, na stanie (za) długa Natibaby i w planach wyjazd nad morze)
Czy dodatek konopii w nosidle, tak jak w chuście, będzie miał przełożenie na nośność i przewiewność?
Podłączam się do pytania, jesteśmy w identycznej sytuacji(8 miesięczna dziewczynka, na stanie (za) długa Natibaby i w planach wyjazd nad morze)
Czy dodatek konopii w nosidle, tak jak w chuście, będzie miał przełożenie na nośność i przewiewność?
mam tą z dodatkiem konopii. jak na nosidło dość przewiewna ale w największe upały sprawdziła mi się tylko cienka kółkowa.
dodatek konopii, lnu, wełny, ramii czy bambusa oczywiście ma wpływ na nośność w chuście. czy w nosidle to nie wiem.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Mam tę z konopią, ale nosiłam w okresie wrzesień - kwiecień (potem dowiedziałam się o drugiej ciąży). Co mogę powiedzieć - nosidło grzało, nawet w zimie, mnie w nim zawsze było gorąco. Mały też był ciepły, musiałam go dość lekko ubierać, żeby się nie spocił. Prawdę mówiąc na upały i na plażę nie do końca widzę Manducę, chociaż generalnie jestem z niej ogromnie zadowolona.
Nie wiem, czy konopia ma jakiś wpływ na nośność. Nam się nosidło bardzo ładnie dopasowywało do malucha, który od początku był naprawdę duży i ciężki, ale tego bawełnianego nawet nie dotykałam. Niektórzy mają zastrzeżenia, że ta konopia jest szorstka w dotyku, ale dodatek konopii jest tylko z zewnątrz, a w środku i tak jest podszewka bawełniana. Mnie ta faktura materiału kompletnie nie przeszkadzała.
Nosiłam w manduce z kapokiem (to chyba ta sama?) w piaskowym kolorze na równiku, lampa była od rana do wieczora, 35 st i wyżyliśmy. Znam tez kobike, ktora używała identycznego modelu w Azji w równie gorącym klimacie i to ona mnie na manduce namówiła. Tak ze powinno sie dać i w Polsce, nnatomiast sa to jednak 2 warstwy wiec w chuście jednak moze byc chłodniej. Co do różnic to na macanie mam wrażenie, ze ten materiał jest bardziej przewiewny niż sama bawełna bo z grubszej przędzy tkany i taki bardziej "dziurawy".
Guda 12.07.2012, Nela 11.11.2014
, Linka 01.01.2019
Nigdy nie sądziłam, że z tego to produkują![]()
Ostatnio edytowane przez ariela ; 22-03-2017 o 15:51
Jak zrzucić nadwagę po ciąży? Przeczytaj na http://tabletkinaodchudzanie.co
mam i z konopiami i bez, nie widze w nich zadnej roznicy.
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie