i ja się cieszę wierząc, że u nas tez tak bezproblemowo będzieZamieszczone przez mart
![]()
gratulacje![]()
i ja się cieszę wierząc, że u nas tez tak bezproblemowo będzieZamieszczone przez mart
![]()
gratulacje![]()
Gratulacje![]()
Prawdopodobnie nie tylko znaczenie ma stosownie, lub nie, EC tylko też temperament i dorastanie emocjonalne dziecka.
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012
tak mi się też wydaje, bo za bardzo zbiegło się odpieluchowywanie z psychicznym skokiem rozwojowym, naprawdę widocznym.Zamieszczone przez greeneddie
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Tak mi się przypomniało...Moja mama opowiadała, że wysadzała nas (mnie i moje siostry) na nocnik jak już stabilnie siedziałyśmy i stwierdziła, że robiła to tak trochę z lenistwa...miała dosyć nieustającego prania pieluch...tak czy inaczej odpieluchowałyśmy się dosyć wcześnie. Ja zamierzam zacząć wysadzać Kajcikusa podobnie jak mama nas czyli jak zacznie siedzieć...jakoś technicznie nie umiem sobie wyobrazić wysadzania takiej niesiedzącej "kopeczki"...Kiedy wy zaczęłyście wysadzanie maluchów????
mart, gratuluje i zazdroszczę....
u nas jeszcze daleko do sukcesu. Jednak jak dzieckiem opiekuje sie kilka osób to nie jest najłatwiej...
Szymon 30.06.2006
Danusia 20.08.2007
Aniołek [*]
Franek 28.02.2010
Jadwisia 14.09.2012
http://www.bachroczek.pl/
mart, gratulacje dla Was![]()
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
Zazdroszczę, Kacper nawet nie chce usiąść na nocniku na chwilę, przez te swoje przeżycia wcześniejsze. Tylko u znajomej chętnie sika na nocnik![]()
Czekam na wakacje jak na zbawienie, będzie latał bez pieluchy![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
A ja nie odebralam Twojej wcześniejszej wypowiedzi jako atak, czy coś w tym stylu. Napisalaś, jak to było w przypadku Twoich Dzieci i tyle.Zamieszczone przez sara
Każdy wybiera, co dla niego dobre. Jeden decyduje się na EC, inny na Pampersy. jedno i drugie zostało stworzone dla ludzi![]()
A co do demonizowania pampersów, to owszem - w tym temacie nikt o tym nie wspomniał, ale prawdą jest, ze wiele juz było mowy o wyższości wszystkiego innego nad nieekologicznymi jednorazówkamiTak więc skrót myslowy, którego użyła Sara (odnośnie demonizowania) poniekąd ma swoje uzasadnienie
![]()
"To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
(Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)
Gratuluję wszystkim odpieluchowanym, niezależnie od tego w jakich pieluchach dzieciaki były/bywały.
Zwłaszcza, że my mamy kłopoty, ja chyba z tej okazji własnie dołek. Chętnie bym napisała, może ktoś by umiał doradzić, ale też nie mam chęci na krytykę (otwartą, półotwartą lub zawoalowaną) w związku z wiekiem mojego dziecka ani chęci na tłumaczenia, dlaczego tak jest, bo przyczyny nie były dla nas miłe.
Nellka tez wlasciwie sama sie odpieluchowala juz jakies 2 tygodnie jest nocnik i jest ok, zdazaja sie wpadki ale tylko z grubsza sprawaza to teraz po zlocie choruje i komunikuje siusiu juz po zasikaniu sie
mysle ze to wina goraczki ech biedne moje male...
Wataha: Nelly: 14/06/2007Lilly i Zuzka: 15/09/2010
![]()
http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja
2014 będzie nasz!
gratuluję mądrej córki!! i zazdroszczę po cichu. Chciała bym odpieluchować Lwa w wakacje, ale wiem, że może być różnie..z Jagą się udało, miała wtedy 1,5 roku. Lwiak jest młodszy teraz, ale kto wie, może sie uda pod koniec sierpnia lub we wrześniu...
ja to się już chyba nie doczekam odpieluchowania
raz cały dzień jest grany nocnik a innym razem nic, tylko w pieluchę. jakoś mojemu dziecku to wcale nie przeszkadza![]()
zaisa, uszy do góry! na każdego przyjdzie pora i jaś w końcu też załapie. a ty pewnie dodatkowo zmęczona jesteś
a u madzi zaobserwowałam ciekawe zjawisko wstecznictwa poniedziałkowego. już drugi poniedziałek z rzędu mam 2-3 pary mokrych spodenek a potem jest ok. podejrzewam, że odreagowuje brak taty po weekendzie i nadmiar wrażeń. zresztą ja po poniedziałkach jestem ledwo żywa z powodu jej hiperaktywności. najbardziej mnie rozczula jak się po kilka razy dziennie rozbiera i woła "golik, golik"...
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Gratulacje dla Madzi i innych odpieluchowanych dzieci.
A ja się wypowiem z punktu widzenia mamy stosującej EC przy drugim dziecku od urodzenia, bo Julek był pampkowy.
Bywa różnie, są bunty i kryzysy, ale gdyby nie EC to Jacek nie latał by tak jak dziś w samych majtkach. A ma niewiele ponad rok. Nie musi się parzyć w pieluszce w taki gorący dzień. Przy Julku też miałam wyrzuty, że się grzeje, próbowałam tetry i wysadzania, ale dopiero ok 2lat załapał o co chodzi. Jacuś już teraz dość dobrze mi sygnalizuje, a ja poza tym zdołałam poznać jego organizm na tyle by wiedzieć kiedy zaproponować mu nocnik.
I od (chyba) 3 miesięcy pieluchujemy tylko na spanie i wyjścia. A poza tym dziecko ma swobobę ruchów i nie grzeje się. I nikt mi nie udowodni, że w jakiejkolwiek pieluszcze jest lepiej "wywietrzony" niż w majteczkach.
JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
http://jama-jujamy.blogspot.com/
grazia, my zaczęliśmy w 5 miesiącu
do tej pory nie sadzam Jaśka na nocnik tylko siadamy razem na toalecie, on się opiera o mój brzuch plecami, a ja go podtrzymuję. Pozycja jest o tyle wygodna, że można ją stosować nawet poza domem.
Chwilowo mamy mały bunt, bo nie potrafię go wyczuć, ale szlo nam całkiem niźle![]()
Live, Love, Enjoy Life! Always.
I to właśnie powód, dla którego uważam EC za coś bardzo wartego uwagi. Im prędzej tym lepiej.
JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
http://jama-jujamy.blogspot.com/
"To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
(Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)