Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 40

Wątek: odpieluchowana:)

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie Re: odpieluchowana:)

Cytat Zamieszczone przez mart
    a ja się po prostu ciesze, z tego jak nam poszło. i tyle
    i ja się cieszę wierząc, że u nas tez tak bezproblemowo będzie
    gratulacje

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Gratulacje

Prawdopodobnie nie tylko znaczenie ma stosownie, lub nie, EC tylko też temperament i dorastanie emocjonalne dziecka.
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez greeneddie
    Gratulacje

Prawdopodobnie nie tylko znaczenie ma stosownie, lub nie, EC tylko też temperament i dorastanie emocjonalne dziecka.
    tak mi się też wydaje, bo za bardzo zbiegło się odpieluchowywanie z psychicznym skokiem rozwojowym, naprawdę widocznym.

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Tak mi się przypomniało...Moja mama opowiadała, że wysadzała nas (mnie i moje siostry) na nocnik jak już stabilnie siedziałyśmy i stwierdziła, że robiła to tak trochę z lenistwa...miała dosyć nieustającego prania pieluch...tak czy inaczej odpieluchowałyśmy się dosyć wcześnie. Ja zamierzam zacząć wysadzać Kajcikusa podobnie jak mama nas czyli jak zacznie siedzieć...jakoś technicznie nie umiem sobie wyobrazić wysadzania takiej niesiedzącej "kopeczki"...Kiedy wy zaczęłyście wysadzanie maluchów????
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chustomanka Awatar ko-zo
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany

mart, gratuluje i zazdroszczę....
    u nas jeszcze daleko do sukcesu. Jednak jak dzieckiem opiekuje sie kilka osób to nie jest najłatwiej...
    Szymon 30.06.2006
    Danusia 20.08.2007
    Aniołek [*]
    Franek 28.02.2010
    Jadwisia 14.09.2012

http://www.bachroczek.pl/

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

mart, gratulacje dla Was

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Zazdroszczę, Kacper nawet nie chce usiąść na nocniku na chwilę, przez te swoje przeżycia wcześniejsze. Tylko u znajomej chętnie sika na nocnik
    Czekam na wakacje jak na zbawienie, będzie latał bez pieluchy
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez sara
    E tam dostajesz po klawiaturze.... To forum jest specyficzne. Nic powiedziec nie można, bo się człowiek zaraz czuje, że krzywo na niego patrzą. Stosuje EC - źle, nie stosuje - też źle.... mówcie co chcecie, ale jeśli ktoś napisał, że córka przeszła odstawienie od pieluch bezstresowo, to między wierszami napisane jest, że z pampów wyrasta się stresowo. To nie prawda i przeciw takiemu podejrzeniu napisałam odpowiedź. Tym bardziej, ze Mart nie ma doswiadczenia pampersowego, to może nie wiedzieć, jak to wygląda naprawdę.
    A ja nie odebralam Twojej wcześniejszej wypowiedzi jako atak, czy coś w tym stylu. Napisalaś, jak to było w przypadku Twoich Dzieci i tyle.
    Każdy wybiera, co dla niego dobre. Jeden decyduje się na EC, inny na Pampersy. jedno i drugie zostało stworzone dla ludzi
    A co do demonizowania pampersów, to owszem - w tym temacie nikt o tym nie wspomniał, ale prawdą jest, ze wiele juz było mowy o wyższości wszystkiego innego nad nieekologicznymi jednorazówkami Tak więc skrót myslowy, którego użyła Sara (odnośnie demonizowania) poniekąd ma swoje uzasadnienie
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Gratuluję wszystkim odpieluchowanym, niezależnie od tego w jakich pieluchach dzieciaki były/bywały.
    Zwłaszcza, że my mamy kłopoty, ja chyba z tej okazji własnie dołek. Chętnie bym napisała, może ktoś by umiał doradzić, ale też nie mam chęci na krytykę (otwartą, półotwartą lub zawoalowaną) w związku z wiekiem mojego dziecka ani chęci na tłumaczenia, dlaczego tak jest, bo przyczyny nie były dla nas miłe.

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Nellka tez wlasciwie sama sie odpieluchowala juz jakies 2 tygodnie jest nocnik i jest ok, zdazaja sie wpadki ale tylko z grubsza sprawa za to teraz po zlocie choruje i komunikuje siusiu juz po zasikaniu sie mysle ze to wina goraczki ech biedne moje male...
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

gratuluję mądrej córki!! i zazdroszczę po cichu. Chciała bym odpieluchować Lwa w wakacje, ale wiem, że może być różnie..z Jagą się udało, miała wtedy 1,5 roku. Lwiak jest młodszy teraz, ale kto wie, może sie uda pod koniec sierpnia lub we wrześniu...

Guest1
    Guest

Domyślnie

ja to się już chyba nie doczekam odpieluchowania
    raz cały dzień jest grany nocnik a innym razem nic, tylko w pieluchę. jakoś mojemu dziecku to wcale nie przeszkadza

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

zaisa, uszy do góry! na każdego przyjdzie pora i jaś w końcu też załapie. a ty pewnie dodatkowo zmęczona jesteś

a u madzi zaobserwowałam ciekawe zjawisko wstecznictwa poniedziałkowego. już drugi poniedziałek z rzędu mam 2-3 pary mokrych spodenek a potem jest ok. podejrzewam, że odreagowuje brak taty po weekendzie i nadmiar wrażeń. zresztą ja po poniedziałkach jestem ledwo żywa z powodu jej hiperaktywności. najbardziej mnie rozczula jak się po kilka razy dziennie rozbiera i woła "golik, golik"...

Chustofanka Awatar Kanoko
    Miejscowość
    Otwock/Warszawa

Domyślnie

mart, gratulacje dla Ciebie i Madzi!!!
    Wspaniale, ze poszło Wam tak lekko i spokojnie - ja własnie jestem na biezaco z historia kolezanki, ktorej coreczka (tez Madzia tak na marginesie) przechodzi traume z wychodzeniem kupy :/ wiem ile stresu kosztuje to obie.
    Magda, mama Hani (15.02.2008)

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Gratulacje dla Madzi i innych odpieluchowanych dzieci.
    A ja się wypowiem z punktu widzenia mamy stosującej EC przy drugim dziecku od urodzenia, bo Julek był pampkowy.
    Bywa różnie, są bunty i kryzysy, ale gdyby nie EC to Jacek nie latał by tak jak dziś w samych majtkach. A ma niewiele ponad rok. Nie musi się parzyć w pieluszce w taki gorący dzień. Przy Julku też miałam wyrzuty, że się grzeje, próbowałam tetry i wysadzania, ale dopiero ok 2lat załapał o co chodzi. Jacuś już teraz dość dobrze mi sygnalizuje, a ja poza tym zdołałam poznać jego organizm na tyle by wiedzieć kiedy zaproponować mu nocnik.
    I od (chyba) 3 miesięcy pieluchujemy tylko na spanie i wyjścia. A poza tym dziecko ma swobobę ruchów i nie grzeje się. I nikt mi nie udowodni, że w jakiejkolwiek pieluszcze jest lepiej "wywietrzony" niż w majteczkach.
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grizolda Zobacz posta
    jakoś technicznie nie umiem sobie wyobrazić wysadzania takiej niesiedzącej "kopeczki"...Kiedy wy zaczęłyście wysadzanie maluchów????
    grazia, my zaczęliśmy w 5 miesiącu
    do tej pory nie sadzam Jaśka na nocnik tylko siadamy razem na toalecie, on się opiera o mój brzuch plecami, a ja go podtrzymuję. Pozycja jest o tyle wygodna, że można ją stosować nawet poza domem.
    Chwilowo mamy mały bunt, bo nie potrafię go wyczuć, ale szlo nam całkiem niźle
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ko-zo Zobacz posta
    mart, gratuluje i zazdroszczę....
    u nas jeszcze daleko do sukcesu. Jednak jak dzieckiem opiekuje sie kilka osób to nie jest najłatwiej...
    coś w tym jest...
    madzi skok rozwojowy, w tym pieluchowy, przypadł na jakiś czas po tym jak przestała regularnie przychodzić niania. madzia była wysadzana ale nie udawało się złapać wszystkiego.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jujama Zobacz posta
    I nikt mi nie udowodni, że w jakiejkolwiek pieluszcze jest lepiej "wywietrzony" niż w majteczkach.
    ale chyba nikt nawet nie próbuje udowadniać czegoś takiego
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

I to właśnie powód, dla którego uważam EC za coś bardzo wartego uwagi. Im prędzej tym lepiej.
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jujama Zobacz posta
    I to właśnie powód, dla którego uważam EC za coś bardzo wartego uwagi. Im prędzej tym lepiej.
    EC jest warte uwagi.
    Myślę, że warto spróbować z każdym dzieckiem. Nawet jeśli ostatecznie kompletnie się nie sprawdzi (tak, jak to miało miejsce w naszym przypadku).

Uprawnienia umieszczania postów