potwierdzam, kupowalam pieluszki od Gaji i zero zapachuTez nie znalam tego sposobu...musze sprobowac
![]()
potwierdzam, kupowalam pieluszki od Gaji i zero zapachuTez nie znalam tego sposobu...musze sprobowac
![]()
Wrócę jeszcze do tematu.
Gaja, te kilka kropel to w sumie ile? Nie chce przesadzić, żeby nie zatłuścić, ale też za mało nie podziała. Jaki duży wsad pierzesz?
Będę wdzięczna za szczegóły, bo pomysł bardzo mi się spodobał.![]()
Roan+Roanna 9.2010
Roaniątko Synek 8.2013
Roaniątko Córcia 8.2015
O właśnie, a nappy fresha ile wsypujesz?
J.2014 i E.2016
Ale zainteresowanieJa wyprałam bez proszku, za to z sodą i olejkiem lawendowym, wyprało się super, dziś testuję znowu
![]()
A. VI 2014
Zainteresowanie, bo każdy chce mieć pachnące pieluchy
Moje po wypraniu nie śmierdzą, poznaje kiedy zrobić stripping po zapachu zużytej pieluchy. Ale chętnie poznam sposób na wyeliminowanie strippingu z mojego życia![]()
J.2014 i E.2016
Kasiula po 2 praniach Twoim sposobem cud sie stal i smrodek znikl (az tak strasznie wczesniej nie zalatywaly tylko troszke, dlatego moze taki szybki efektczuje tylko delikatny zapach olejku herbacianego
a jak sama wiesz zmysly, zwlaszcza wech mam ostatnio wyjatkowo wyostrzone
uwielmiam Twoje cenne rady! a to juz nie pierwsza
! rewelacja
![]()
Gaja, a jak ja mam pieluchy prane cały czas w proszku plus NP i czasem olejek lawendowy to teraz co? też najpierw normalny stripping czy po prostu przy następnym praniu nie dać wogóle proszku tylko sam olejek? i lawendy i herbacianego po 5 kropli czy w sumie 5? no ja z 2 dni to mam tak na oko 1/4 - 1/3 bębna pralki co ma wsad na 6kg maks. jak dotąd dawałam około 15ml płynu do prania(tak mi polecono bo lepiej się wypłukuje niż proszek podobno) plus łyżka NP i zawsze po praniu puszczałam raz jeszcze cykl bez detergentu i odpieniałam pieluchy.
Chciałam podziękować i się pochwalić, że pozbyłam się brzydkiego zapachu pieluch![]()
![]()
S. Kwiecień 2015
Kurczę a ja prałam dziś długim cyklem z praniem wstępnym z NP, potem główne tylko olejek 60st. I mi się nie doprały pieluchy. Ale nie wnętrza, lecz PULe. faktycznie Dziecię moje śmigało dziś zadkiem po ziemi ale nie było to jakoś strasznie brudne. W pieluchach Close parent nie PULe są brudne nadal
jakieś doświadczenie? rady?
Gaja ?może Ty coś?
Antosia 9.09.2014