Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Dzieć na plecach... masa byków i przerażenie

Domyślnie Dzieć na plecach... masa byków i przerażenie

Oceńcie proszę i powiedzcie co mam zrobić żeby było dobrze.
    Wiązanie z instrukcji didka. W wersji pierwszej chusta na ramionach jest zwinięta jak sznurek ale pod spodem drobnym drukiem pisze, że jeśli nie chcemy żeby nas uwierało coś na ramionach możemy pasów nie rolować tylko zostawić na płasko na ramionach. Tak zrobiłam ale niekoniecznie mi dobrze wyszło.
    Dzieć podnoszony z duszą na ramieniu asekurowany przez M. słodko mi sapał do ucha wyraźnie uradowany. Ale krzywo jest niemiłosiernie no i nie jestem pewna nóżek. Jak tą chustę zaczarować żeby dzieć był prosto. Aha i na początku miała źle rączki trochę z tyłu wyglądała jak nietoperz. Ale jak mąż jej rączki poprawił to zrobiło się jeszcze więcej luzu i trochę się kiwała.

A tu są fotki po 5 minutach noszenia. Ramię mi się zsunęło dzieć co raz bardziej krzywy. Jedna wielka katastrofa.

pomóżcie bo ja bym już chciała powoli ją na plecki ładować. Z przyczyn czysto egoistycznych. W chuście siedzi cichutko a zęby nam idą i poza chustą jest niekoniecznie cichutko a małż czasem chciałby zjeść obiad.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie Re: Dzieć na plecach... masa byków i przerażenie

pierwszy raz bardzo udany

pierwsze plecaczki to najczescie pot i zgrzytanie zebami
    a potem radosc ja kw koncu wyjdzie

mi pomoglo jak:

- zaczelam pakowac sporo materialu pod pupe
    - przy dociaganiu skupialam sie na gornej polowie chusty, bo jak ciagnelam calosc to wyciagalo sie spod pupy dziecka
    - nauczylam sie prowadzivc pas chusty tak, zeby przyciskal material ktory jest na nozkach
    - poprawialm nozki po zawiazaniu ,zeby pupka "wpadła" w materiał

na zsuwanie sie z ramion pomaga tez wykonczenie tynetanskie, tu masz jakies fotki pogladowe:
    http://www.slingbabies.co.nz/Site/Instr ... inish.ashx

a tu pare rad:
    http://klubkangura.com.pl/kangurek-i-plecaczek
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

jesli to Twój plecaczek to i tak czapki z głów
    gdybyś widziała mój pierwszy plecak chuściany... brrr

Dziękuję... poczytam potrenuję. Ale to chyba po weekendzie bo małż wyjeżdża i nie będzie kto miał Amelki asekurować ani fotek robić.

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Cytat Zamieszczone przez sylwia-lubin bis
    W wersji pierwszej chusta na ramionach jest zwinięta jak sznurek ale pod spodem drobnym drukiem pisze, że jeśli nie chcemy żeby nas uwierało coś na ramionach możemy pasów nie rolować tylko zostawić na płasko na ramionach. Tak zrobiłam ale niekoniecznie mi dobrze wyszło.
    zeby działało z "płaskim rozłożeniem" to trzeba idelanie dociągnąć chustę a dodatkowo miec ramiona z takim dołkiem miedzy barkiem as obojczykiem , zeby chusta tam lezala i sie nie zsuwala -a to juz tylko matka natura
    ja nie roluję tylko po dociagnieciu skręcam raz o 360 stopni - dzieki temu dociagniecie się trzyma a to zwiniecie moge przesunac w miejsce w ktorym bedzie mniej gniotło.
    a gratulacje i tak ci sie naleza - wiele z nas chcialoby a ciagle sie boi wrzucac malenstwa na plecy a tak naprawde to lepsza pozycja dla naszych wlasnych kregosłupó wiec brawo !
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

chciałabym żeby mój pierwszy plecaczek tak wyglądał. ja jeszcze nie próbowałam, bo się bojam.
    na razie oswajam się tylko z tą myślą
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Miejscowość
    Płock

wnosze o zmiane tytulu watku!
    Sylwio! - niepotrzebnie nie wierzysz w siebie - Ty sie z chusta dobrze znasz, a na pewno wiazesz lepiej niz Ci sie wydaje, ze wiazesz
    serio!

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Matko, żebym to ja tak zawiązała plecaczek! A ja cały czas się boję Lidkę na plecy zarzucić, ale chyba w końcu sie skuszę

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Paskowa skuś się skuś ja po tej chwilce wiem, że będę chciała plecaczek doprowadzić do perfekcji bo miałam wrażenie, że dzieć mój siedmiokilowy nic nie waży. Zobaczymy Małż w niedzielę wraca i będziemy próbować dalej.

Dzięki dziewczyny, że macie wiarę we mnie większą niż ja sama. Dzięki za budowanie.

Pozdrawiam serdecznie

ja też bym chciała, żeby tak moje wyglądały a choć walczę od czasu do czasu przez jakiś czas, to bywa różnie z Twoim zacięciem wydaje mi się, że doprowadzisz do perfekcji wiązanie, zwłaszcza, że już niewiele mu brakuje uwierz w siebie

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Jak na pierwszy raz brawa , ja już się nie raz wiązałam na plecy i wiem jak to nie łatwe.
    Więc oby częściej i będzie jeszcze lepiej
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Bardzo ladnie, jak na pierwszy raz! Zostalo tylko dopracowac ramiona, a to drobiazg.
    Tyle, ze patrzac na wielkosc (nie wiek) Twojego maluszka poczekalabym jeszcze z plecaczkiem.
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Kasiu, moja Amelka ma teraz 5 miesięcy około 68cm i waży około 7,5kg. Czy dalej uważasz, że jest za mała na plecaczek? Bo wiesz ja wielka baba jestem może ona tak na mnie mało wygląda. Ale nie będę się upierała przy plecaczku. Nie chciałabym jej zaszkodzić.

Pozdrawiam serdecznie
    Sylwia

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa - Białołęka

o rany, jak tak czytam o tych plecaczkach to tez mam ochote sprobowac.....
    -------------------------------
    Ania (14.11.2006)
    Adaś (18.11.2008)

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

oj pieknie!!!!! ja juz probowalam ale nie potrafie ... szukam pomocy poki co.
    po tych dzis przeczytanych postach to normalnie jak wroce z pracy to poprosze malza o pomoc. moze w koncu sie uda.

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

oj pieknie!!!!! ja juz probowalam ale nie potrafie ... szukam pomocy poki co.
    po tych dzis przeczytanych postach to normalnie jak wroce z pracy to poprosze malza o pomoc. moze w koncu sie uda.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa - Białołęka

ja zachęcona też próbowałam, pooglądałam filmiki na youtube, prześledziłam instrukcję nati, no i tak: z zarzuceniem mam duży problem, ale załóżmy że jak już to mi się uda i Adaś nie ryczy to muszę i tak poprawiać dociąganie, a jak już potem zawiazałam, to materiał uciekał spod pupy na plecy, dlaczego? Może źle dociągnięte?
    Ania (14.11.2006)
    Adaś (18.11.2008)

Miejscowość
    Płock

lucka: a ciagniesz caly pas chusty? bo wtedy najczesciej ucieka.
    dociagaj gorna polowe zberaja po fragmencie materialu w dlon.
    a jak przekladasz do tylu to postaraj sie wczuc krawedz materialu i pas poprowadzic po chuscie.

vatanaya: spokojnie - pierwsze plecaczkowanie rzadko wychodzi, pocwiczysz i bedzie dobrze. czasem "gotowosc" na plecaczkowanie przychodzi pozniej. kciuki trzymam!

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa - Białołęka

dzieki ithilhin, juz docztalam w wątku eksperckim jak zrobić, żeby nie uciekał materiał z pupy, faktycznie chyba za mocno dociągałam dół, spróbuje teraz zrobić te majtki i z tylu nie łączyć naraz, tylko po jednym pasie, żeby jeszcze materiał przycisnąć (tak pisała mart chyba )
    Tylko teraz Adasko ma zapalenie ucha i nie będę go chyba męczyć
    Ania (14.11.2006)
    Adaś (18.11.2008)

Chustofanka Awatar Weraho
    Miejscowość
    Warszawa

Wiesz... ja popieram dziewczyny, że ten Twoj pierwszy plecak to naprawdę fajowy jest. Dziecko super dociągniete, pod pupą dużo materiału...czyli to z czym ma sie zawsze ma problemy na początku już opanowane Rewelacja bym rzekła.
    Wszystko moim zdaniem siadło przez ułożenie chusty na ramionach- w rolowanie chusty sprawia, ze chusta wpija się w ramionach,a proste rozłożenie może własnie tak brzydko się układać lub wręcz zjezdzać z ramion. I dlatego moim zdaniem najlepszą opcją jest skladanie poły na ramionach- było to fajnie pokazane w filmiku o prostym plecaczku na feminbio- na wątku filmiki instruktażowe powinien być link.
    Mama Marysi, Zosi i Michałka

Uprawnienia umieszczania postów