tragedia nie pielucha
gruba sztywna, sztywnt pul
ciezko dopasowac
jedna mi stale przecieka nie wiem czemu
juz sie rozdarła kieszeń mimo ze bardzo mało uzytkowana 2 msc i to na zmiane z innymi
za to ma super wkladke bambusowa baaaaardzo chlonna
tragedia nie pielucha
gruba sztywna, sztywnt pul
ciezko dopasowac
jedna mi stale przecieka nie wiem czemu
juz sie rozdarła kieszeń mimo ze bardzo mało uzytkowana 2 msc i to na zmiane z innymi
za to ma super wkladke bambusowa baaaaardzo chlonna
A ja nabyłam i jestem całkiem zadowolonaUżywamy ich na noc i nic nie przecieka
Fakt, trochę ciężko dopasować. Mój Bąk waży niecałe 8kg i już mamy wszystkie napki rozpięte, więc nie wiem jak to będzie za kilka miesięcy... Używamy non stop, nic się nie dzieje ani z PUlem ani z kieszenią. I schnie tak w miarę szybko jak na bambus (dużo szybciej niż formowanki bambusowe, które mamy). Myślę że na 6 punktów dałabym tej pieluszce 4.
a ja sobie bardzo chwalę
jest mega chłonna, dzić rekorodowo wytrzymał 4,5 godz ( więcej h nie testowałam) i szybko schnie nie tak szybko jak formowanka flexi tot ale przez noc mi wysycha
może wzorki nie sa powalające ale ja pieluchy najlepiej bym kupowała w majtkowych jasnych kolorach
rzepy trzymają dobrze
pulchne nóżki mojej córk nie są odciśnięte
tylko moge napisac po kilku tygodniach użytkowania
Jestem zadowolona mam bambusową i z mikrofibry każda ma taki wyciągany jęzor i dodatkową grubaśną wkładkę z bambusa
Bambusowa jest zgrabniejsza taka cięńsza, natomiast z mikrofibry taka bardziej puchata i grubsza ale obydwie są wąskie w kroku więc nie robią takiej dużej pupy
obydwie bardzo chłonne wytrzymuja u córeczki całą noc (ma pół roku) natomiast dla synka wkładam jeszcze wkładkę z mikrofibry i też daja rade w nocy (ma 2,5 roku)
bambus dłużej schnie natomiast z mikrofibry schnie migiem
gumki nie odciskają sie na nóżkach ani pleckach
jedyne minusy to takie że nie mają polarka i zatrzaski słabo trzymają
Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
Kosmetyki Mariza
Ja mam właśnie białą i bardzo ją lubiliśmy, mięciutki pul, dość szybko schnie i jest chłonnanapewno się przyda
![]()
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
Rozumiem to doskonaleJakoś jak miałam mniej szczęśliwsza z tym byłam
A v4 zakupiłam po to żeby mieć pieluchę na wyjścia, drzemki, noce tez jak trzeba...coś bardziej chłonnego niż v2. Tylko 3 szt., ale i tak przezornie do użytku wrzuciłam 2 szt jenynie. Jedna czeka nieużywana jeszcze, potestujemy je dłużej i jak doleci w tym tyg. v3 to zrobimy porównanieJa bez wyrzutów sumienia odsprzedaję to co jednak w za dużej ilości mam lub po prostu, chciałam spróbować, ale bez szału na naszej pupince się okazało.
Nocą wypróbowaliśmy parę polskich firm i niestety nie dla nasDałam spokój z probowaniem kolejnych. Bamboozle i moja jedna konopna, ktora poszła w końcu w świat (bo na napy, a w nocy wolę rzep) jako jedyne nasiąkają w kroku, ale nie po brzegi mocząc brzuszek. A mojemu synkowi trzeba pampersa zmieniać ok. północy tyle sika (13 mcy). Choć nie dawałam wiary, bo bamboozolek taki cienki się wydaje i miałam od nowości, więc chłonności nabrać u nas musiały. Teraz są super - polecam kupować używane
takie to prawdziwy skarb. No i nie schną wieki...jak rano wstawię pranie i położę na grzejniku, wieczorem może iść na pupę
![]()
Toopy& Binoo
Żadnego żywcaJak w dzień przewijamy się co sik, to jakbym mu mogła pozwolić 12h spać na mokrym bambusie? Kładziemy kocyk ikeowy
wycięty na szerokość i wysokość pieluszki, nawet ciut z zapasem, bo w kroczku to pielucha potrafi być tak mokra, że wyciskać można nad ranem
Także, żeby pachwinki też w mokrym nie leżały, bo i po co? Ale naprawdę mój to sika nie tak aby aby...chyba dlatego że u nas kupka to jest 1x na 3 dni.
Mam też wkładki sucha pielucha pupeko, obszyte i metką...ale szczerze, ten kocyk to daje naprawdę uczucie suchości....jeszcze całego nie zużyłam tnąc na te wkładki, a kosztował mnie tyle co 2 wkładeczki pupeko...![]()
Toopy& Binoo
Gaja jaka śliczna ta nowa tb, bardzo mi się podoba że jest ciut węższa.
jeszcze jakby nowa tb miała nizej pas z napkami i napy, to byłaby jeszcze leposza. niestety, rzepy wcinają się w brzuszek kiedy dziecko siedzi.
Dziś już tylko zdjęcia, a wieczorem dziś szerszy opis
TB v4 binky bez dopinanej wkładki w ciągu dnia. Na 13,5 mc-niaku ok. 12 kg
i z dodatkową wkładką
i w środku
bambus 50% i bawełna 50% (taka frota)
i miękka mikrofibra (trochę jakby minky)
![]()
Toopy& Binoo