Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 86

Wątek: Tots Bots, Easy Fit, aio

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinga89 Zobacz posta
    ale ładny kolor ten turkusik Gaja coś w kroju się różni ten v4 od poprzednich? czy tylko tą wkładeczką?
    Krój moim zdaniem ten sam
    Toopy & Binoo

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gaja78 Zobacz posta
    Krój moim zdaniem ten sam
    pisałaś,ze węższe w kroku i wyższe????czy już te wersje pomieszałam?

Chustomanka Awatar Mama.O.
    Miejscowość
    POMORZE

Domyślnie

kurcze fajne te tb
    3 horkruksy

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Gaja, jesteś wielka
    No po tej recenzji to zaczynam polowanie na v4.
    J.2014 i E.2016

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hihihihihi Wasza dociekliwość obudziła we mnie zew Sherlocka

Na pierwszy rzut oka są takie same, niemal identyczne (niestety nie w dotyku niestety dla v2). Dlatego napisałam, że różnicy nie ma. No, ale teraz okiem Sherlocka Jak je rozciągnęłam to są równe na długość. Także chyba to że wydawała mi się wyższa (co też widać na tych pierwszych zdj.) wynika z faktu, że ma tę dodatkową wkładkę i gdy jest złożona w całość to zapewne ta wkładka rozciąga pieluszkę.

Żeby nie było wątpliwości. Podawałam, że ma v4 ma 14,5 cm w najwęższym miejscu kroku. Chyba nie podawałam v2 - więc to robię teraz, ma 16 cm.

Dociekając, oglądając je teraz dopatrzyłam się, że: jest inny nieco krój panelu z przodu (zdj.1). Tył w v4 ma inny materiał zakrywajacy kieszonkę taki jakby śliski, może mniej potliwy (?) i gumkę ma szerszą na pleckach (zdj. 2). To chyba tyle.

Natalia, a Ty masz jeszcze Kosmos żeby sobie porównać?

Toopy & Binoo

Domyślnie

Żadnego żywca Jak w dzień przewijamy się co sik, to jakbym mu mogła pozwolić 12h spać na mokrym bambusie? Kładziemy kocyk ikeowy wycięty na szerokość i wysokość pieluszki, nawet ciut z zapasem, bo w kroczku to pielucha potrafi być tak mokra, że wyciskać można nad ranem Także, żeby pachwinki też w mokrym nie leżały, bo i po co? Ale naprawdę mój to sika nie tak aby aby...chyba dlatego że u nas kupka to jest 1x na 3 dni.
    Mam też wkładki sucha pielucha pupeko, obszyte i metką...ale szczerze, ten kocyk to daje naprawdę uczucie suchości....jeszcze całego nie zużyłam tnąc na te wkładki, a kosztował mnie tyle co 2 wkładeczki pupeko...
    Gaju dasz radę jakiś link posłać co to za kocyk z ikei?jeśli to daje radę u Was na noc to też bym spróbowała

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

IKEA KRAKRIS - ale już tylko chyba dostępny na allegro. Biały w szare zygzaki. Cieńszy niż polar w kieszonkach Milovia
    Toopy & Binoo

Domyślnie

jak zawsze można liczyć na Ciebie Gaju

Chustoholiczka

Domyślnie

To jest ma_sa_kra PO PROSTU . Siedzimy i się na pieluchy napalamy i porównujemy,zamiast porównywać np. czy ładniejszy jest nowy płaszczyk z maxmary czy tomiego hifligera trencz wiosenny.....nie ma dla nas nadziei, koleżanki:*

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nata Zobacz posta
    To jest ma_sa_kra PO PROSTU . Siedzimy i się na pieluchy napalamy i porównujemy,zamiast porównywać np. czy ładniejszy jest nowy płaszczyk z maxmary czy tomiego hifligera trencz wiosenny.....nie ma dla nas nadziei, koleżanki:*
    no tak... matka nie ma w czym chodzić ale na kolejne pieluszki kasa się zawsze znajdzie ano nie ma dla nas nadziei.już się ostatnio zastanawiałam co ja będę robić jak mi się dzieci odpieluszkują....

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No to u mnie tak nie ma Ja prowadzę w kalendarzu rachunki ile wynosi mój stos (mój majątek w pieluchach ), ile mnie kosztował....i odejmuje/dodaje jak coś sprzedam/kupię. Mam limit na pieluchy 2 tyś zł i nie mogę wyjść poza ten limit Tak sobie obiecałam. Jak chce coś nowego w stosie, coś musi wylecieć.

I ostatnio nawet myślałam, że to sporo o nas mówi np. bazar pieluchowy i naszym stylu życia
    Rzucił ktoś pieluchy, cały stos na bazar! bo dziecko odpieluchowuje. Kupuje! Bo tanio, bo okazja! Czy myślę..... Czy mi to potrzebne? Czy to mi potrzebne w takiej ilości?
    Żeby nie było...my też nie zużywamy wszystkich naszych pieluch. Jak piore co 2 dzień i mi to wyschnie i jest gotowe do użycia to mam co najmniej pół szuflady małej pieluch czystych. Czyli nic nowego zupełnie nie potrzebuję. Ale tak generalnie...jak myślę o konsumpcji ...potrzebach/chciejstwach...no dobra mogłabym długo ..... Ale ja i mój mąż jesteśmy anty-kredyt. Żyjemy za to co mamy= za gotówkę...żadne kokosy. Na 4 os. 1 pensja uniwersytecka. I na pieluchy mam, na książkę też dla dzieci i siebie, chodzę do fryzjera/kosmetyczki. Lubię recyklingowe ciuchy, ale też mam płaszczyk z Tatuum za ?????... i w nim nie chodzę Chodzę do kina, na kawy, obiady na mieście i właśnie kupuję bilet on-line na koncert Gaby Kulki

średnio to o TB.... pewnie mnie skasują nie jestem wolna od "more and more" ...chciałabym mieć więcej dzieci
    Toopy & Binoo

Chustoholiczka

Domyślnie

..chciałabym mieć więcej dzieci
    o tak ja tez

ja na pieluchy przy tym synku to wydałam krocie, bo chciałam wszystkich wielo na swiecie wypróbować, jak to jest.....i zebym jeszcze używała i mi się choć trochę zwróciło:/

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Ej Nata, cos tam Ci sie zwróciło...
    Ale fakt, ze swoje pieluszki sprzedawałaś w atrakcyjnych cenach.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    Ale fakt, ze swoje pieluszki sprzedawałaś w atrakcyjnych cenach.
    To prawda! Ale teraz już wiesz Natko dlaczego jak mi zaproponowałaś całość wystawioną na bazarek to dlaczego nie mogłam jej wziąć

Cytat Zamieszczone przez Nata Zobacz posta
    o tak ja tez
    Toopy & Binoo

Chustoholiczka

Domyślnie

rozumiem gaja,oczywiście. a w ogole to jestem po lekturze "mniej" wiec wiecie a wracając do adremu czekam niecierpliwie na te tots bots i Wam napisze.
    Ostatnio edytowane przez Nata ; 05-02-2015 o 13:53

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Mam limit na pieluchy 2 tyś zł i nie mogę wyjść poza ten limit Tak sobie obiecałam. Jak chce coś nowego w stosie, coś musi wylecieć
    Heh, to dokładnie jak ja, nawet limit mamy bardzo podobny.

Też mam nieużywane pieluchy, bo w trakcie pieluchowania okazało się, że młody tak dużo nie zużywa jak zakładałam, że schną szybciej niż myślałam itd.
    No i teraz muszę sprzedać te zalegające zanim kupię tę odjazdową v4

Też jestem minimalistką i 10 razy się zastanowię, czy czegoś naprawdę potrzebuję, zanim to kupię. Nawet jeśli jest mega promocja.
    J.2014 i E.2016

Chustoholiczka

Domyślnie

no paczcie jaki nam wątek OT-się robi...

ja ogolnie też jestem ,może nie minimalistką, ale nie lubię jak cos lezy nieużywane, no może oprócz ton książek w domu, ale i nad tym pracuje, staram się już tyle ich nie kupować i od jakiegoś czasu zasilam lokalną bibliotekę tymi, po które nie siegam od dawna.
    co do chust, tez tak miałąm, nie lubiłam hodować stosika, ponosiłam, sprzedałam itd. CO do pieluszek, to owszem, mea culpa, poszalałam, ale obkupiłam się,zeby posprawdzać, jak się nie sprawdziły to bye,bye.

Fajne rzeczy piszecie dziewczyny, nie tylko o pieluszkach, dziękuję Wam za to:*

Chustoholiczka

Domyślnie

Recenzja palpacyjna:
    dzień do nocy w porównaniu z moją strsza tots bots (kosmos). Jest zgrabniejsza w g mnie, ALE największy plsu to delikatny PUL. Wiem, ze Ty NEMO nie lubisz delikatnych, ale ten jest taki milutki, sprawia wrażenie oddychającego. Podoba mi się tez ta tkanina wykańczająca, w poprzedniej sprawaiął wrażenie sztucznej i nieprzyjemnej, teraz jest taka delikatna. Sam wkałd, tu musze stwierdzić,ze podobał mi się bardziej poprzedni niż ten, ale pisze tylko o dodykowych wrażeniach, bo nie wiem jak z chłonnością. Rzepy w tym samym miejscu. Gumki zdecydowanie bardziej delikatne i miękkie , gumka na plecach szersza, bardziej płaska, powiem Wam,ze cała pieluszka wydaje się delikatniejsza i wygodniejsza dla dziecka. CO prawda nie wiem, jak to np. u dwulatka będzie wygladac, bo mam na stanie 9-cio miesieczniaka. Założyłam na chwilkę, na pleckach ładnie płasko, miedzy nogami, no wiadomo pampers to to nie jest, ale skokojnie się rozwórka koszli nie robi. Ogólnie pieluszka wykonana bardzo estetycznie. Dodatkowy wkład mysle,ze bardzo podniesie chłonnośc ale i objętość pieluszki, niemniej, komnu to nie przeszkadza, albo na noc, to będzie zadowolony. Myśle,ze warto choć jedną wypróbować.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cieszę się, że Wam podeszła. To naprawdę coś Testujcie na pupalku teraz
    Toopy & Binoo

Domyślnie

a czy v4 nie jest zbyt duza na dzien, gdy sie uzyje wszystkich wkladow? bo na noc wydaje sie idealna

Uprawnienia umieszczania postów