Dopiero wkraczamy w etap jakiegokolwiek zainteresowania tego typu pozycjami. Wiem, że te książki się między sobą różnią, ale dla mnie to jest trochę jedna bajka (słusznie?). Na czym tak naprawdę polegają między nimi różnice, zwłaszcza między Mamoko a Ulicą Czereśniową? Czy to jest właściwie to samo (w sensie służy do tego samego) tylko w innej szacie graficznej? Widzę, że tu na forum Ulica jest bardzo popularna. My z wymienionych mamy póki co tylko Mamoko (na litery) i baaaaardzo się Młodej (9 miesięcy) podoba. Napiszcie coś więcej, zwłaszcza jeśli miałyście kilka z tych pozycji w rękach

Mamoko, Ulica Czereśniowa, Opowiem Ci, mamo...
 Mamoko, Ulica Czereśniowa, Opowiem Ci, mamo...

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem
 i bohaterami są zwierzątka. Czereśniowa składa się z 4 części przedstawiających tą samą ulicę w różnej porze roku. Bardziej realistyczna, ponieważ bohaterami są ludzie. Opowiem Ci, mamo.. to seria dla trochę starszych dzieci... są tam zadania różne do wykonywania, opowiada o życiu np. mrówek w mrowisku w ciągu całego roku.
 i bohaterami są zwierzątka. Czereśniowa składa się z 4 części przedstawiających tą samą ulicę w różnej porze roku. Bardziej realistyczna, ponieważ bohaterami są ludzie. Opowiem Ci, mamo.. to seria dla trochę starszych dzieci... są tam zadania różne do wykonywania, opowiada o życiu np. mrówek w mrowisku w ciągu całego roku.

Zamieszczone przez huskymama
 Zamieszczone przez huskymama

choc podobno niektore nazwiska powinno sie spolszczac - tylko nigdy nie wiem ktore to te niektore
 choc podobno niektore nazwiska powinno sie spolszczac - tylko nigdy nie wiem ktore to te niektore