Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Wiązanie tkanej jak elastycznej

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie Wiązanie tkanej jak elastycznej

Przeglądam sobie stronki z różnymi chustami i znajduję bardzo dużo stron z fotkami, gdzie chusta tkana (woven) jest uwiązana dokładnie jak elastyczna, czyli z kieszonką na wierzchu. Np.: http://www.slingsilove.com/catalog.php?category=15 To tylko jeden z setek przykładów.
    No i jeszcze schowane nóżki. Że o wiszących nóżkach nie wspomnę
    Dlaczego? To chyba trudniej dociągnąć taka kieszonkę. I to chyba amerykańskie strony w tym królują.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie Re: Wiązanie tkanej jak elastycznej

racja, trudniej dociagnac i maly ma sens wlasnie z tego powodu.
    choc znam osoby, ktorym sie to udawalo i sobie chwalily.
    ale poczatkujacym bym nie polecala.
    ja zawiazalm tak Miska raz (w tkanej z kieszonka z panelem na wierzchu) i raczej mi sie nie podobalo.

ps. weszlam w linka aa jaki piekny ten niebieski Girasol!

jesli sam panel tylko zakrywa nozki to generalnie to nie szkodzi bo i tak dziecko jest w krzyzu. w elastycznej czasem mozna nozki panelem zakryc jesli dziecko male (jak wieksze to nie stracza na cale plecy)

natomiast nie moge rozgryzc jak jest dziecko zawiazane na biodrze na tej stronie - gdzie ono ma nogi?
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Cytat Zamieszczone przez ithilhin

natomiast nie moge rozgryzc jak jest dziecko zawiazane na biodrze na tej stronie - gdzie ono ma nogi?
    Dzieci sa bardzo elastyczne więc gdzieś te nogi podkurczyło może

A ja się dziwuję jeszcze tej fotce paskowej Maya Wrap, gdzie tu dziecko ma nogi to mogę sobie wyobrazić, ale czy mu wygodnie? http://www.slingsilove.com/catalog.php?category=26

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez paskowka
    Cytat Zamieszczone przez ithilhin

Dzieci sa bardzo elastyczne więc gdzieś te nogi podkurczyło może

A ja się dziwuję jeszcze tej fotce paskowej Maya Wrap, gdzie tu dziecko ma nogi to mogę sobie wyobrazić, ale czy mu wygodnie? http://www.slingsilove.com/catalog.php?category=26
    dziecko ma miec nogi jak w siadzie po turecku (czasami sie to nazywa 'na Budde'). jak juz ktos upiera sie przy noszeniu przodem do swiata to tylko w taki sposob.

OT - tez mam taka Maye

i jeszcze a propos wiazania tkanej jak elastyka - ja tak troche nosilam na poczatku. jak maly byl bardzo malutki. pokazala mi ten sposob jedna z angielskich doradczyn. chodzilo o to, zeby jak najmniej wiazac na dzieciu, bo sie bardzo denerwowal (a po wsadzeniu w gotowca bylo super). a na 2x jakos nie mialam odwagi (bo on taki malutki byl). w sumie to mi sie tak calkiem niezle nosilo, ale szybko przeszlam na normalna kieszonke. a jakbym wiedziala, ze takie malenstwo urodze (i wczesniej trafila na to forum ) to bym jednak od elastyka zaczela...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

co do buddy to tez sa kontrowersje - nozki nozkami ale kregoslup sie nie uklada dobrze bo jednak klatka piersiowa nasza nieco go dociska.
    no i raczej na ktorko bo nozki po turecku moga cierpnac. zreszta nawet na rekach nie zaleca sie dlugo na rekach nosic ze wzgledu na nadmiar bodzcow.

no i zwroccie uwage na srodek ciezkosci jak sie uklada - nie sadze, zeby to bylo zbuyt wygodne :-/
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Uprawnienia umieszczania postów