Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: O KOBIETY POMÓZCIE CIEZARNEJ NA WOLOCIE!

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie O KOBIETY POMÓZCIE CIEZARNEJ NA WOLOCIE!

Witam, na poczatku przyznam ze niezle mi zerwało, jestem nowa, za trzy tygodnie rodze, mam nawał wszystkiego, łacznie z remontami rozwalonej w strzepy łazienki, a ja tu jeszcze nowe pasje nabywam na CHUSTOFORUM, Chuste juz nabyłam - jutro odbieram.
    Teraz sprawa nr 2. Bardzo mnie przekonuje perspektywa uzywania pieluch wielorazowych.Jednak jak ze dwa dni temu - podrajcowana tym co tu przeczytałam odnosnie kosztów ,a takze innych zalet tych pieluch - wypowiedzialam sie o tym przy dwoch swiezo upieczonych matkach. Oczywiscie nastapiło zblazowanie - ze niby ja chce sobie utrudniac zycie i poswiecac mniej czasu na przytulanie dziecka...(podobne miny są odnosnie mojego jezdzenia na rowerze i grania i spiewania koncertów w ciazy - więc sie przyzwyczaiła i ani mnie to ziębi ani grzeje).
    A teraz do sedna....tak?
    Chdzi o to, co konkretne musze nabyc - czyli taki zestaw startowy. Gdzie moge kupic konkretnie i ile powinnam kupic tego wszystkiego na początek. Boje sie ze po prostu ja sama jak zaczne czytac, to sie pogubie w nazwach recenzjach itp.
    nIE wymagam zebyscie mi tu wszystko tłumaczyły, tylko najlepiej linki do sklepów i takie tam rady co musze nabyc na początek...A potem sie juz wdroze. Chyba.
    Z góry dzieki.

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Poczytaj TEN temat, dziewczyny podają tam wiele praktycznych wskazówek

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Alajakubik sprzedaje cały zestaw noworodkowy
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominika79 Zobacz posta
    Alajakubik sprzedaje cały zestaw noworodkowy
    tak, tak sprzedaje o tuuuu http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=16940
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Też polecam zaopatrywać się na naszym bazarku, bo można dużo zaoszczędzić, a poza tym masz coś, co zostało sprawdzone, zawsze możesz o coś zapytać.
    Tu masz listę sklepów:
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=8343
    Dla noworodka polecam jednak małe formowanki i otulaczyki, bo w innych pieluszkach - zwłaszcza one size, dzieć może wyglądać dziwnie. A na dłuższy sen jakąś kieszonkę z pul - tzn. polarek przy pupie i otulacz od razu, w jednym, z możliwością wkładania różnych wkładek. Ale o tym poczytaj w podanym wyżej wątku
    Poza tym zachęcam Cię jeszcze do EC - noworodki dają najsilniej znaki, że chcą siusiu i kupkę - zwłaszcza kupkę warto łapać
    Ale nie martw się, jak będziesz miała wszystkiego dość - na początku z maluszkiem może być naprawdę ciężko! Dlatego nie traktuj jako porażki, jak założysz jednorazówkę - bo też masz prawo czasem odpocząć!
    POWODZENIA - tu zawsze znajdziesz wsparcie

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Ach i dobrze mieć proszek antybakteryjny - bo pieluszek nie trzeba gotować, a masz efekt gotowania
    Tu poczytaj o proszkach i dodatkach do proszków:
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=16091

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

u nas tez najlepiej sprawdzaja sie formowanki z otulacxzem
    DOULA

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Noworodkowi to bym radziła

- tetra lub osławione reczniki z IKEA
    - otulacze PUL , ale tylko PUL bo szybciej schnął

Jak już dziecko zacznie się w miare wyreguluje , to wtedy AOI - czyli te pieluchy z otulaczem w kompakcie .

Pisałam wczesniej posta z linkami ale go wcięło , to napisałam teraz taki skrót myślowy
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

wg mnie ręczniczki NAckten są zbyt duże dla noworodka
    a te małe z paczki po 10szt są cieniuteńkie i nie wytrzymaja porządnego sika - składałam do otulacza po 2 ale też różnie bywało
    DOULA

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ja z kolei kupiłam 20 sztuk bambino mio okazyjnie na allegro. Lubie formowanki ale nie chce mi sie szyć ogromnych ilości tylko na jeden miesiąc. Zobaczymy czy sie sprawdzą.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

bambino mio są super chłonne
    DOULA

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alajakubik Zobacz posta
    bambino mio są super chłonne
    To samo mówiła pani od której kupowałam. Ona tak pieluchuje juz przy starszaku.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dzięki dziewczyny! No co za dzien, prosto z roboty (a robote mam smieszna, bo spiewam piosenki dla dzieci) pocisnęłam na poczte i odebrałam.............................PIERWSZĄ CHUSTĘ!!! Jeszcze nie mam kogo zachustowac, wiec zerkam podstępnie na na Gilego - Gilego, czyli mojego kota...

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Ja mam 5-miesięczniaka i najlepiej sprawdziły mi się otulacze i tetra lub BambinoMio (zależy czy tańsza, czy droższa wersja ) a w ogóle to używałam też kieszonek jako otulaczy, potem jak mi podrosła wkładałam wkłady już do środka, no i dodatek antybakteryjny do prania BambinoMio.
    A pisząc w skrócie:
    przez pierwsze 3 miesiące wyżyłam na 5 kieszonkach (BumGebius, Nature i Wonderoos)!!! naprawdę (choć czasem było cięzko) i tetrze, składanych BambinoMio. http://www.krainapieluszek.pl (można wszystko za jednym zamachem dostać) lub rzeczywiście poszukać jakichś używanych (oprócz dodatku do prania oczywiście )
    powodzenia

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Bardzo wam dziekuje za cenne rady! juz zaczyna mi sie przejasniac co nieco i chyba zaczynam tez ~łapac co gdzie będzie trzeba wk~ładac. Dalej czytam, ogladam, ucze sie!

Uprawnienia umieszczania postów