Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: ergonomiczne k6 kutnik

Domyślnie ergonomiczne k6 kutnik

Dostaliśmy w prezencie. Sama bym takiego nie wybrała, ale skoro już je mamy... Co sądzicie?

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Szczerze mówiąc, mam mieszane odczucia. Spotkałam się z tym nosidełkiem pierwszy raz, niewiele jest zdjęć i informacji - a zdjęcia niestety nie pokazują tego co bym chciała widzieć - czyli pozycji dziecka w nosidle.
    Opis nosidełka ze strony producenta jest hm...
    Nie podoba mi się, że producent pisze o możliwości noszenia przodem do świata (tu akurat oczami wyobraźni widzę to powyginane dziecko) oraz o noszeniu od 1 miesiąca.
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Domyślnie

Też czytałam, co pisze producent... O zgrozo! Produkuje głównie wisiadła. No, ale pomijając opis producenta (pamiętajmy, że np. tula też ma wkładkę dla noworodka) to nosidełko prezentuje się chyba nieźle. Zastanawia mnie jednak...jest wykonane w całości z takiego materiału jak sportowe plecaki się szyje, ma w poprzek zamek, pod którym ukryta jest przedłużka do panelu - czy to nie są wady?

Domyślnie

wrzucę zdjęcia:

Domyślnie

A teraz? co sądzicie? dodam, że mojemu dziecku wygodnie na pewno, bo zasnął tak samo szybko jak w chuście (dwa razy, gdy go włożyłam) ale będę wdzięczna za opinie, czy to nosidło się nadaje, czy jest ergonomiczne faktycznie?

Domyślnie

O ile na pierwszym zdjęciu nie wygląda źle o tyle na drugim, z profilu, nóżki są za mało zgięte w stawie biodrowym i kolanowym. Różnica między zdjęciami jest duża, może wtedy się wiercił czy coś?
    W kwestii materiału - możliwe że przy cieplejszych temperaturach będzie wam trochę gorąco, ale to już sama się przekonasz, w normalnych nosidłach ergo też jest ciepło, ale bawełna przynajmniej jest oddychająca. Nie mówię że tak będzie na 100%, po prostu taka mnie naszła refleksja Sam zamek z przedłużką nie powinien być problemem raczej, nosidła storcza też mają podobne rozwiązanie, przy czym tam pod zamkiem dodatkowo ukryty jest kapturek

Domyślnie

Dziękuję za opinię Alassea! Młody się wiercił pewnie, zwykle ciągnie go do telefonu kapturek też jest schowany, ale pod karkiem w dodatkowej skrytce. Mogę się starać bardziej go sadzać, robiąc na ile to możliwe większą dupkowpadkę Zrozumiałam, że nie ma tragedii i nadaje się do użytku

Domyślnie

Proszę Widzę, że wiesz o co chodzi z pozycją A tak z ciekawości - jest wygodne dla ciebie? Jak się nosi?

Domyślnie

Jest wygodnie. Mierzyliśmy ergonomika LL i cisnęły mnie klamerki pod pachą, a tu nie. No i pas biodrowy spełnia funkcję i dobrze odciąża. Pasy są dobrze wypełnione. Klamry wydają się słabej jakości, wypełnienie pod kolankami dziecka jest słabe. No i ta pozycja dziecka mogłaby być lepsza..w chuście Młody się dobrze układa, pupa nisko, ładne C a tu jakiś taki wyprostowany..i nie mam przekonania

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Słabej jakości klamry - to nie brzmi dobrze Ta pozycja wynika pewnie ze sztywnego materiału, z jakiego zrobione jest nosidło.
    Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krysiak Zobacz posta
    Słabej jakości klamry - to nie brzmi dobrze Ta pozycja wynika pewnie ze sztywnego materiału, z jakiego zrobione jest nosidło.
    Amen
    A do tego - skoro sama nie masz przekonania - to warto zaufać swojej matczynej intuicji